Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 13 марта 2015 г.

Ультиматум Примакова в дії?

ПАВЛО  ПРАВИЙ
Інформаційно-освітня сотня
Створено у аналітичному центрі
 «Українська хата»

Отже, зникнення Путіна з політичних радарів. Що це може означати і чим це всім нам загрожує? Якщо не звертати уваги не фантастичні версії щодо його смерті, яку приховує ближнє коло диктатора, а також військового перевороту, є ще кілька більш-менш реальних. Не претендуючи на істину в останній інстанції, пропоную одну з подібних.
Евгений Примаков и Генри Киссинджер
На фото - Євген Примаков і один з перемоожців СРСР у "Холодній війні" Генрі Кісінжер

Не виключено, що в Росії пішов у провадження сценарій тихого політичного перевороту, щось на кшталт історії про відставку Бориса Єльцина. Президент втомився, він хворий і добровільно йде на відпочинок, перебираючись з Кремля у палацовий комплекс в Геленджику. Які є свідчення на користь цієї версії? Жодних.  Щоправда, не забуваймо про виступ 13 січня 2015 року в елітарному «Меркурій-клубі» Євгена Примакова, котрий, якщо подивитися в корінь вщент розкритикував політику Путіна.
Примаков однозначно висловився за Донбас у складі України, проти самоізоляції Росії, за розвиток реальної економіки і виходу із становища «світової бензоколонки». Примаковим також було фактично визнано, що в Росії зараз є величезна проблема антисемітизму, шовінізму, неонацизму.
Путін якось назвав себе та Мєдвєдєва «националистами в лучшем смысле этого слова». І тут Євген Максимович врізав Володимиру Володимировичу:
«Особое значение имеет разграничение между национализмом и патриотизмом. Национализм не ограничивается защитой культурно-исторических особенностей данной нации, необходимостью отстаивать ее интересы. Это было бы приемлемо, если бы суть национализма не заключалась в противопоставлении другим нациям, на которых националисты обычно смотрят свысока" (http://tpprf.ru/ru/news/v-tsentre-mezhdunarodnoy-torgovli-moskvy-sostoitsya-zasedanie-merkuriy-kluba-i61924/).
А як вам таке? Це про кого пан Примаков сказав:
«… нет оснований считать о готовности исполнительной власти предложить обоснованный, базирующийся на конкретно намечаемых действиях, проект разворота страны к диверсификации экономики и ее росту на этой основе…» (там само)?
І все було б нічого – ну, прокритикував який академік Російської академії наук владу, але тут є дві обставини. По-перше, «Меркурій-клуб» - це не забігайлівка якась, хай і елітна, де політики та нуворіші накачуються французькими коньяками. Це – Центр міжнародної торгівлі, який об’єднує державну політичну та економічну еліту. А Євген Примаков – є президентом цього клубу.
По-друге, що найважливіше, Евген Максимович Примаков не просто академік. Він – кадровий «чекіст». І не просто кадровий «чекіст» - він патріарх, фактичний лідер старої кадебешної номенклатури. Якщо хтось із читачів ще ставить собі питання хто привів до влади сіренького, то прошу знайомитися – один з тих, хто стоїть за кулісами путінської влади – це пан Євген. Другим з ниє є Сергій Стєпашин. Саме вони в тому числі дали Путіну владу і вони ж можуть в будь-який момент її забрати.
Фактично виступ Євгена Примакова (обов’язково подивіться повну його версію) був ультиматумом Владіміру Владіміровічу. Ультиматум, який той, судячи з подальшої своєї діяльності, не прийняв, або взагалі не звернув на нього уваги (у що слабко віриться, бо це треба бути кретином зі знаком якості), за що, очевидно, доведеться розплатитися.
Цікаво, що з моменту проголошення Євгеном Примаковим промови в «Меркурій-клубі» до таємничого зникнення Путіна з телевізора і хвилі найфантастичніших чуток з цього приводу пройшло рівно два місяці. Якщо вважати фінішною рискою початок наступного weekend 14 березня 2015 року, на який анонсовані якісь глобальні події в російські політиці – то це 60 днів. Або діб.
А тепер увага. Давайте поглянемо, що сталося в час, коли Путін не відсвічував на політичному радарі.
-         до Надії Савченко погодилися пустити (вперше!) українських лікарів;
-         на державних телеканалах з ефіру раптово зникла «Новоросія», ДНР-ЛНР і з’явилися «Луганська та Донецька області»;
-         почалася «зачистка» когорти «непримиренних» польових командирів в зоні АТО: Мозговий, Павлов-Моторола;
-         в російських ЗМІ почали загони сепаратистів на Донбасі називати «бандформуваннями»;
-         На Донбас в терміновому поряду відправлено два(!) додаткових гуманітарних конвоя. Цього разу гумконовой можна не брати в «лапки», бо є сподівання, що там нарешті будуть саме гуманітарні вантажі. Але ж для того, аби сформувати ці «несподівані додаткові» гумконвої потрібен час…

А от ще цікавий «збіг»: саме тоді, коли з радарів зник Путін (10 березня) хтось відправив до Криму міністра оборони Шойгу та міністра внутрішніх справ Колокольцева на чолі з величезною делегацією керівників силових структур (цілих 40 осіб), таким чином віддаливши їх від тіла патрона. Співпадіння? Чи не є результатом цього співпадіння оце:
«По словам источника в пресс-службе президента России на ближайшее время готовится важное заявление и по этой причине руководителей профильных СМИ попросили быть готовыми в ближайшие дни к возможной пресс-конференции» (http://lifeinvest.com.ua/index.php/u-sviti/3461-gotovitsya-vazhnoe-zayavlenie-administratsii-prezidenta-putina-istochnik)?

Отож, вірогідно, ми зараз можемо спостерігати останні дня заходу політичної зірки В.В. Путіна. Закулісні гравці можуть залишити його в кріслі, обставивши «своїми» людьми (в такому разі буде розпущено уряд Мєдвєдєва і звільнені путінські керівники спецслужб), а можуть і відправити у почесну відставку – няньчити новонароджену Кабаєвою дитинку. Можуть навіть сприяти (як крайній варіант) смерті «від нежиті».
Поживемо – побачимо. Ясно, що з точки зору здорового глузду, війну на Донбасі російська політична та економічна еліта має закінчувати – «не потягне» Росія гонку озброєнь проти США, Китаю та ЄС, а не брати участь в ній (Путін на свою біду саме про такий сценарій заявив) – смерті подібно, це розуміють навіть не причетні до влади люди. Але то – з точки зору здорового глузду.
А може так статися, що оці мої роздуми не варті ціни тих трьох листків паперу, аби їх друкувати. Адже я сам нещодавно писав (див. отут http://pavlopraviy.blogspot.com/2015/03/blog-post.html) що Путіним та його кодлом в Росії виховано кільканадцять мільйонів не просто націоналістів, а – нацистів, для яких вже й сам фюрер недостатньо жорсткий до «врагов руской нации». Тоді правий Піонтковський, котрий стверджує, що зараз в Москві до влади рветься «партія великої кровіщі».
Тоді врятуй нас всіх Боже.
І увесь світ разом з Україною…

Та я по натурі є оптимістом, чого і вам, друзі, бажаю.

Разом – переможемо!

P.SІнформаційно-освітня сотня просить вашої допомоги у благородній і важливій справі протидії інформаційній війні, що її розгорнуто Росією проти нашої країни.
Тел. прес-служби ІОС: 096 796 48 36 та 063 938 28 80 (Мавка);
Командир сотні: 067 538 90 41 (Гострий);
Заступник: 096 905 65 78 (Павло Правий)
Картка Приватбанку: 5168 7572 3194 7443 на ім’я Стрій Є.О.

Сторінка Інфосотні: https://www.facebook.com/infosotnya?ref=aymt_homepage_panel

Комментариев нет:

Отправить комментарий