Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 18 мая 2021 г.

ЗРАДНИК БАТЬКІВЩИНИ

 18 травня 1944 року почалася депортація кримських татар за "співробітництво з нацистами". Не зробили виключення ні для кого: ні для удов червоноармійців, які загинули на фронті, ні для немовлят, ні для беззубих старих.



Не зробили виключення навіть для матері двічі Героя Радянського Союзу знаменитого льотчика-винищувача Ахмета-Хан Султана.
Загалом офіційно було депортовано 191 044 кримських татарина. Від 27 до 46,2% з них загинули під час перевезення у безлюдні степи Казахстану і у вічну мерзлоту Півночі та у перші роки після цього. Тих, кого з якихось причин депортувати не змогли (неходячі хворі, діти, немічні старі) пристрелили на місці.
А на те місце було завезено росіян з Тамбова, Ярославля, Вологди та інших регіонів. Теж, до речі нещасні люди - їх вирвали з рідних земель і, не питаючи, відправили у таких само скотських вагонах на чужину. Вирощувати виноград, якого ніхто з них у своєму житті не бачив. Так Крим став "русским".
До речі, після закінчення війни солдат кримсько-татарської національності з лав Червоної Армії тихцем вилучили й теж відправили на спецпоселення. Як зрадників.
Цікаво, чи несли на паличках з підписом "Дедиваевали" енкаведешних катів їхні правнуки під час чергового напададу "побєдобесія" 9 травня? Чи кричали, "прийнявши нагруди" й вирячивши очі "Можемпавтаріть"?
Питання риторичне. Бо у "русскомирцев" пам`ять дуже вибіркова.
На фото: Пермська область. Кримсько-татарський хлопчик на спецпоселенні. Він офіційно вважався зрадником батьківщини.
P.S.
Народ, котрий забув власне минуле, не має майбутнього, як писав Платон.
Від себе додам: такий народ приречений ходити по граблях, причому, по колу.
Любите, цінуєте, цікавитеся минулим нашого народу - для вас у мене є дещо. Розслідування найбільш таємничих і важливих сторінок історії українського народу і його сусідів, автором яких (розслідувань, звісно
😁
) маю честь бути. Українською і (для цільової аудиторії) російською мовами.
Класичні паперові книги (автограф гарантовано) ви можете замовити за посиланням: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html{{1 }}
Електронні версії за символічну плату - тут: https://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html...
УВАГА!
Друзі, хто передплачував книгу "ТАЄМНА ІСТОРІЯ РАДЯНСЬКОГО СОЮЗУ ", но з якоїсь причини ще не отримав - дайте знати листом на ел. адресу urtab@ukr.net

Комментариев нет:

Отправить комментарий