Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 12 февраля 2015 г.

Від інформаційно-освітньої сотні

Прошу репост та допомоги однодумців.
Наші неперевершені "кіборги" успішно долають путінську військову машину, яку новоявлений фюрер вибудовував роками і якою вельми хизувався. Вже зрозуміло, що перемоги, такої перемоги, яку він хотів, Путіну не бачити, мов власний поперек без дзеркала. Перемога буде за нами! Але…

Але перемога на полі бою мало що дає без перемоги у свідомості людей. Десятиріччями українці Донбасу та й інших регіонів знаходилися (і знаходяться!) під шаленим пресом російської пропаганди. На інформаційну війну проти України кинуто все: фільми, книжки, газети, радіо, заїзжі артисти аж до Задорнова з Кобзоном. Мета кремлівської пропаганди очевидна: розколоти українське суспільство за національною, мовною, релігійною, расовою ознаками. Головне - світоглядно! На цю війну Путін виділив коштів більше, ніж на разом узяті охорону здоров`я, освіту та культуру у власній країні.
На жаль, українські державні чиновники майже нічого не робили аби протистояти цій неоголошеній брутальній війні.
Хтось вважає випадковим, що негативні герої російських серіалів та книг мають українські прізвища? Або що ледь не в кожному кадрі, особливо коли йдеться про героїчних військових, поліцейських, спецназівців, гарних олігархів тощо постійно бачимо російський триколор і портрет Путіна? Це називається опосередкований вплив на свідомість.
Досі в українських телевізорах бачимо «Ментов», «Русский спецназ», «Морской патруль»… Кулі свистають над головами героїчних російських прокурорів, залізничників, лісників і навіть паспортистів. І всі вчителі та лікарі їздять на «Інфініті» і п’ють французьке шампанське.
Кажуть, люди на Донбасі сприймали не справжнє життя в Росії, а – через телевізор. Правильно кажуть. Але де наші серіали? Де наші фільми і книги? Де «Українські менти» і «Українські кіборги»? Скоро рік як точиться війна, але ніхто не спромігся не те що серіалу – фільму гарного зняти про героїв. Хтось вважає це випадковістю?
В книжкових магазинах Луганська та Донецька стояли шість різних книжок про Путіна. Про те, який він великий, добрий і геніальний. Про те, що він кращий друг фізкультурників і пенсіонерів. А де українські книжки? Не про Порошенка чи Яценюка – про Пулюя і Крушельницьку, Сікорського і Піддубного, Сагайдачного і Петлюру? Про Кожедуба, врешті решт? Чому 9 з 10 луганчан переконані, що їхнє місто заснувала Катерина ІІ, хоча тут споконвіку були козацькі села Кам`яний брід та Вергунка? Гадаєте, це випадковість?
В результаті цього неподобства маємо гнійник люмпенського бунту на Донбасі, бунту індивідів, які не вважають себе українцями, навіть і росіянами не вважають – а бачать досі себе радянськими людьми.
Найстрашніше те, що в будь-який момент подібні фурункули можуть виникнути і в інших частинах нашої багатостраждальної Батьківщини.
Відтак, група письменників, істориків, журналістів, блогерів, громадських діячів і просто небайдужих громадян, за участі товариства Мале Коло вийшла з ініціативою створення ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОЇ СОТНІ, завданням якої є протидія інформаційній війні, що її ведуть проти України зовнішні та внутрішні вороги, а також прийняття посильної участі в освітніх програмах, заходах та проектах.
Сотня має багато амбітних планів, здійснення яких на часі. Першою "пробою пера" є захід під гаслом "Майбутнє Донбасу - Україна" в межах якого проводиться збір та закупівля книжок для шкіл та дитячих садків Донецької і Луганської областей. Перший гуманітарний конвой Інформаційно-освітньої сотні заплановано до Волновахи та Маріуполя.
Просимо всіх небайдужих приєднатися до акції власною допомогою. Якщо Ви маєте вже прочитану книжку (українською, російською, англійською) і Вам не жаль з нею розлучатися - пожертвуйте на добру справу. Головне, аби книга була гарною (вітається класика вітчизняна, закордонна, казки, оповідання та вірші для дітей дошкільного віку, тощо) і в задовільному стані.
Якщо ви маєте змогу пожертвувати пару гривень - діти будуть вам вдячні. Десять гривень - це лише не випита пляшка пива. Може хтось відмовиться від зайвої пляшки горілки а то й коньяку)))
Заздалегідь вдячні.
Ми вдячні також Українському аналітичному центру «Українська хата» і його господарю – Петру Каменю за допомогу в цьому та майбутніх проектах.
Шануймося!
Деталі проекту, контакти та інформація про Сотню тут:https://www.facebook.com/infosotnya?ref=aymt_homepage_panel


Прес-служба Інформаційно-освітньої сотні

Комментариев нет:

Отправить комментарий