Общее·количество·просмотров·страницы

понедельник, 27 июля 2015 г.

Почому в Україні гречка: роздуми перед сніданком

З яким продуктом харчування асоціюється Україна і українці? Не поспішайте з відповіддю, бо питання є провокативним. Адже знамените українське сало, на мою думку, давно і безнадійно програло першість іншому українському «скрєпу» - Її Величності Гречці.




Не буду аналізувати й розписувати хід виборчої кампанії в самому серці українських етнічних земель – Чернігові. Не висловлюватиму й своїх симпатій та антипатій до двох основних претендентів на депутатський мандат, які щедро засівали Поле Дурнів сакральною злаковою рослиною з красивою латинською назвою Paspalum. Я про інше. І тримайтеся за стілець, бо моє судження буде для когось шокуючим.
Деякі колеги, обурюючись безпрецедентно брудною виборчою кампанією, закликали Центрвиборчком, Суд і самого Президента зняти з виборів обох кандидатів, і пана Борзенка, якого чомусь називають «провладним» і пана Корбана, якого через непорозуміння окремі журналісти віднесли до «опозиції». А я скажу: правильно й зробили, що не зняли. Ні за що їх було знімати. Більше того, обидва кандидати – молодці! Я б навіть вигукнув: браво, так тримати!
Не поспішай кидатися в мене важкими предметами. Я не ворог України й українського народу. Я дуже навіть навпаки. Я – за народ. Я тільки те й роблю, що захищаю народ, його інтереси й сподівання. А народ, панове, хоче гречки. Халявної. Корбан з Борзенко, як кандидаті в народні депутати дали те, що народ хотів. Тож за що їх цькувати і називати різними негарними словами?
Так, можна панові Борзенку дорікнути, що своїми не дуже красивими вчинками він «підставив» Президента України шановного П.О. Порошенка, оскільки йшов на вибори від його партії. І панові Корбану можна дорікнути не лише гречкою, а й використанням привласненого бренду «Укроп», що його щедро полито кров’ю патріотів України. Справжніх, а не «гречаних» патріотів. Ще ніхто так швидко не спускав в унітаз новий політичний проект, як це лише за місяць примудрився зробити пан Корбан.
Можна довго розмірковувати з приводу того, що політику, за яким стоїть сам Президент, обраний на владу народом, котрий вигнав банду Януковича, не годиться використовувати подібні методи політичної боротьби. Так само, як кандидату, котрий постійно апелює до того, що він «Укроп» не годиться застосовувати технології, що їх придумали славні хлопці з Донбасу. Але то все, як полюбляє висловлюватися мудрий футбольний тренер Мирон Маркевич – таке…
Головне не пакети з гречкою та дешевим чаєм, що їх роздавали бабусям; головне не пакуночки з «соціальними доплатами» - все це ми вже проходили. Я на інше хочу звернути вашу вагу, колеги.
На виборах у Чернігові ми побачили рекордну кількість кандидатів – цілих дев`яносто. Бери й голосуй за кого хочеш, переконаний – були серед них цілком достойні, розумні, патріотичні люди. Проте «електорат» в левовій своїй частині чомусь проголосував за двох «гречкосіїв».
То хто ж йому винен? Порошенко? Путін? Обама? Папа Римський? Ні, шановні, не там винних шукаєте. Як до нього не ставитися, але провини Президента України Петра Олексійовича Порошенка у цій «посівній кампанії» немає. Кажуть: він мав видати який указ, наказ чи циркуляр, аби заборонити роздачу гречки. Ні і ще раз ні! Президент є захисником інтересів громадян. А громадяни хочуть гречки. Халявної.
Через це я категорично стверджую: кандидати на депутатський мандат вчинили абсолютно правильно і нема чого їх шельмувати. Видаліть гречку з власних голів, припиніть бути ходячими шлунками й побачите, як зникнуть пакунки й пакуночки з українського політичного простору. Назавжди. Не в указах Президента щастя, зрозумійте.
А поки що «халява» рулить. Рулить з часів «розвиненого соціалізму», коли щасливий виборець йшов віддавати (перепрошую, продавати) свій голос за кандидата від «блоку комуністів і безпартійних», знаючи, що біля виборчих дільниць на нього вже чекають дешева горілка в розлив під копійчаний шашличок, дефіцитні банани, апельсини, цукерки «Мишка на Севере» і пакунки з гречкою…
За сим дозвольте поки що попрощатися.
Пішов снідати.
І вам, шановні співгромадяни, смачного.


ПАВЛО  ПРАВИЙ

1 комментарий:

  1. Шановний, Павло ..., а чи маєте хоча б одне дослідження залежності між кількістю тих, хто отримав "гречку", і кількістю тих, хто, отримавши "гречку", проголосував за кандидата, який ту гречку роздавав?

    ОтветитьУдалить