Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 24 января 2016 г.

Якби я пив пиво з Вакарчуком...

Дуже поважаю Святослава Вакарчука. Ціную його творчість і патріотизм. Ціную його громадянську позицію. Але.




Але оте звернення Святослава до влади в цілому і до Президента зокрема (хоча й обмовився що претензії не персонально до Порошенка, а - "спрямовані до всієї української влади")... Оте звернення залишило дуже сумне враження: якщо навіть такі непересічні люди настільки неосвічені, настільки наївні, що запросто плутають причини та наслідки…
Якби випала нагода попити зі Вакарчуком пива, я би напевне, мав до нього дуже важу розмову.
На перший погляд Ви наче правильно і красиво пишете, Святославе: «Люди не вірять владі. Не тому, що влада погана. Тому, що влада така як всі. А сьогодні нам потрібні люди, здатні на подвиги, надлюди.
Заперечую як людина, що має історичну освіту: народ має лише ту владу, на яку заслуговує. Не може бути іншої влади у чоловіка, який сховав свого сина від мобілізації у Польщі, сам їздить будувати палаци московським фашистам, а, приїхавши у відпустку, зручно влаштовується на дивані з пляшкою пива перед телевізором і підспівує Шустеру: "не та у нас влада, нічого не робить, де зміни..."
«Какой народ, такие и бояре,
Так что ж тепер на зеркало пенять…»
Так співав ще один видатний виконавець – з Росії. Бард, російський патріот і класний хлопець Сєргєй Трофімов. Який, у повній відповідності до формули про народ і бояр, взяв і став довіреною особою Путіна на виборах президента Росії. А потім ще й захоплено співав «Кримнаш».
Зрозумійте, пане Святославе, не буває «надлюдей» у політиці. Вони там і не потрібні. Потрібні нормальні професіонали, не обов’язково з іконою Бандери під вишиванкою, - достатньо, щоб вони були чесні.
Але аби чесні потрапили в у владу – мусить постаратися виборець. Той самий народ, який засів на диванах з пивом. Самому працювати не хочеться – ліньки. Формувати громадянське суспільство – хай Порошенко цим займається. Іти на фронт – страшно. Тому аби виправдати себе наш «пивний патріот» знаходить всілякі виправдання: «хай син Порошенка воює»; «хай Порошенко податки платить»; «хай Порошенко ДАСТЬ мені гарну зарплату, то я не їздимо на заробітки до Росії», тощо.
Ви, пане Святославе, дуже правильно пишете про українських чиновників:
«Ми бачимо часом розумних, але швидше хитрих та цинічних людей, які завжди находять логічне пояснення, чому в Україні все не так – винна війна, ціни на нафту, політичні опоненти, минула влада».
Але ось в чому проблема… Кожної суботи біля супермаркету в Новоград-Волинському зупиняються великі й малі автобуси, з яких вилазять із клунками та сумками десятки місцевих чоловіків і жінок. Це – заробітчани з Москви. Вахта. Три місяці вони гарували на газогонах «Газпрома», в охороні «Роснефти» та «Сбербанку»; будували дороги, аеродроми та дачі для російських генералів. І от, відзначивши на кухні чарчиною-другою початок відпочинку, вони починають засуджувати. «Ліпецька фабрика» і «чому не оголосили війну Росії» так і шугають у повітрі. На скількох стільцях сидять ці люди, пане Вакарчук? Чи не оце є найцинічнішими хитрощами? Чи це не підлість – сховати сина від армії, а потім лити крокодилячі сльози, спостерігаючи як вояки гинуть в Донецькому аеропорті й розповідати про «злочинну владу»?
Про 320 мільйонів гривень, які Порошенко віддав на армію з власних коштів ми знаємо. Особисто бачив фургоні з незафарбованими логотипами «Рошен» на платформах військових потягів, у найважчий час, коли не вистачало найнеобхіднішого – транспорту аби підвезти набої та тушонку на передову – в тому числі. А що зробили оті московські заробітчани для країни?
Місто, в якому базується 30-а ОМБр, в яке з АТО привезли десяткі тіл загиблих солдат, вчергове обрало до Верховної Ради Володимира Литвина. 
ТО МОЖЕ ВИ, ДРУЖЕ, НЕ В ТОЙ БІК ПРЕТЕНЗІЇ ЗВЕРТАЄТЕ? Може, треба вимагати від «диванних», не аби вони були «надлюдьми» та «героями» - достатньо аби вони були нормальними пересічними громадянами, а не диванною «ватою» у вишиванках і пивним духом з черева?
А ви, пане Вакарчук, ще додаєте жару:
«Де посаджені злочинці? Де реальна зміна правил гри? Взагалі – де зміни в країні?»
Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Фредеріка Могеріні зміни бачить, більше того – зміни, за її словами – «вражаючі»:
«… українська влада зробила неймовірну роботу щодо просування вперед процесу реформ»
Уряд США зміни бачить. І Міжнародний валютний фонд. І Всесвітній банк. Бачу я – по тому, в якому дранті ходили вояки 30-ї ОМБр рік тому, і в яких одностроях та берцях вони ходять зараз; чим їх годували тоді, і як вони харчуються тепер. Я пригадую, як весною 2014 року ми, луганчани, носили воду та харчі, зубну пасту та рушники, шкарпетки та лопати воякам, які прийшли на кордон з Росією. Вони тоді, пане Святославе, наприкінці березня – в одних літніх «афганках» рваних трусилися, посинілі від холоду; вони навіть речмішків не мали куди покласти мило та зубну щітку. Ми їхні БМП власною солярою заправляли!
Навіть у Кремлі ті зміни бачать, інакше не було б тієї істерики навколо євроінтеграції, «расправ хунти над русскімі патріотамі на Украінє», «утверждєнія НАТО на Украінє», тощо.
Тільки ольгінські тролі, платні пошуковці «зради», пани з червоними пиками від «Опозиційного блоку не бачать. І Святослав Вакарчук поміж ними…
Я міг би навести сотні прикладів змін в економіці і правоохоронній системі, у збройних силах та законодавстві, в позиціях України на міжнародній арені і навіть в ситуації у зоні АТО. Їх є в мене, як кажуть в Одесі. Але не буду. Замість того інше скажу.
Майже два роки українці ціною неймовірних зусиль, напружень усіх сил годували та одягали армію, відновлювали виробництво та ремонт танків в Харкові, Житомирі і Львові; сучасного військового взуття в Ромнах, польової форми в Дніпропетровську та Києві, гармат у Тернополі та армійської тушонки в Полтаві. Тисячі людей від волонтерів до полковників і генералів; від зварювальників на танкових заводах до інженерів-фортифікаторів спали на своїх робочих місцях. Біженці з Донбасу жертвували на армію останні копійки і, на шкоду увазі власним дітям, працюють волонтерами в лікарнях, центрах реабілітації і на фронті.
Міліціонери, які таємними стежками, кинувши в Луганську все нажите, вийшли на вільну землю, аби й далі служити відповідно до присяги – невже Ви не бачити, що вони теж є продуктом змін у суспільстві й країні?
Ви помітили як за ці півтора року посивів та постарів Президент? Я – помітив. Це, напевне, від легкого життя.
Та як Ви смієте зневажати подвиг десятків і сотень тисяч людей?! Як Ви смієте говорити на них неправду?!
Якби я пив пиво зі Святославом Вакарчуком, я би нагадав йому ось ці його слова:
«Ні влада, ні політична боротьба мене не цікавлять. Я кажу Вам це тому, що мені не байдуже! Не байдужа Ваша репутація, не байдужа репутація країни та її майбутнє. Це моя країна і мені тут житии».
А нагадавши, сказав би так: пане Святославе, не ображайтеся, але ви – дволика й не дуже мені симпатична зараз людина. Ви удавано зітхаєте, що немає у владі «кіборгів», немає героїв. Ми не бачимо подвигів і справжніх жертв – кажете Ви. І в той самий час маєте нахабство і цинічність заявити, що політична боротьба Вас не цікавить. ЩО ВИ НЕ БАЖАЄТЕ ЗМІНЮВАТИ ВЛАДУ. Ви особисто. Хай син Порошенка геройствує.
Син Порошенка працює у владі. Не геройствує, але – свою справу робить. Сам Порошенко ще два роки тому міг би плюнути на все, зібрати валізи й рвонути у Швейцарію. Там зараз багато патріотів сидять – здалеку люблять Україну. Натомість Порошенко тягне цей віз. Як може. Наскільки сил вистачає. Борючись із шаленим спротивом системи, не завжди спішно. Але він – ПРАЦЮЄ.
А Ви, пане Святослав – критикуєте і на увесь світ заявляєте: хочу, аби герої були при владі, але сам в герої ніколи не піду. На диванчику посиджу. З пивком.
Ви пускаєте скупу чоловічу сльозу за тим, що немає «кіборгів» у владі. А самі ганебно втекли коли ми, звичайні українські громадяни спрямували Вас у владу, аби ви боролися. Ви не схотіли. Це виявилося для Вас важко і неприємно – боротися. Не хочу вірити в те, що мотивом покласти депутатський мандат було ще й матеріальне питання – концерти дають значно більші прибутки ніж зарплата нардепа?
Як би там не було не Вам, людині, яка втекла від відповідальності й боротьби у найважчий і найвирішальніший для країни момент, коли треба було підставити плече тодішньому Президенту та тодішньому Уряду, зараз вчити нас як жити. Краще співайте.
І хай орден «Свободи», найвищої після зірки Героя України та ордену Держави, нагороди; орден, який Ви не відмовилися отримати від цинічної, хитрої, боягузливої влади, нагадує вам одну просту річ: вимагати від КОГОСЬ бути героєм і одночасно заявляти, що сам в герої не прагнеш – це не чесно.
Вам не достатньо того, що влада діє як… влада? Вам треба героїв? Так ідіть і боріться. Борітеся і поборете. Так буде чесно.
А поки що – співайте та говоріть про музику…
 Цитати із звернення Святослава Вакарчука взято з цього джерела:

ПАВЛО  ПРАВИЙ

27 комментариев:

  1. Біда полягає в тому, що нас вчили ненавидіти не свої пороки, а чужі.

    ОтветитьУдалить
  2. Можливо у Святослава наслідки радянського виховання,коли вчили що медецина,навчаня безкоштовне.І тим саме знецінювались мільони житів що були загублені у тій страшній війні щоб потім те навчаня було безкоштовним.Можливо то наслідки коли вчили в школі радянській,на питаня навіщо розповідаєте про злочини фашістів,відповідали -щоб діти пам'ятали те зло що прийшло на нашу землю.Тим саме виховуючи дитину злопам'ятною.Можливо....

    ОтветитьУдалить
  3. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  4. Вакарчук курить травку. Ще змолоду. Інакше не було б "творчості". Кожен третій музикант на Україні може підтвердити що Вакарчук -планокур. Цьому я особисто свідок. Щоправда, Вакарчук дуже обережний. Ніколи не курить коли поруч є можливість бути "застуканим" на гарячому. Страхається, жахається,- але "хапку" тягне!!!!!!!!!!!!!! Тому, - він не може дати дійсну оцінку тому, що відбувається в Україні насправді. Навіть виступ на Майдані він використав у власному піарі. До цього в нього не було стадіонів. Це був для нього як шанс повернути популярність, яку стрімко втрачав. Давайте згадаємо, як Вакарчук писав Кобзону листа після заборони виступати "Окаенам" в Росії через виступ на Майдані. Лист Кобздону був з проханням допомогти отримати дозвіл виступати в страні агресора. А Кобзон тоді сказав Вакарчуку - "По делом". І це вже після початку бойових дій на Донбасі!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Згадайте люди!!!!!!!!! А ще давайте згадаємо помаранчеву революцію. Перший Майдан. Ким став після президенства Ющенка сам Вакарчук, та його батько? Правильно, батько Вакарчука став міністром, а Славік - депутатом. Вакарчук, талановита людина, але користолюбна. і підла. "Україна починається з тебе". - це девіз кожного патріота. Україна для Вакарчука починається там - де є можливість заробити. Порошенко П.О. - мабуть не найкраща людина, і не найкращий президент. Один з найхитріших. Але на його місці ДУЖЕ НЕЛЕГКО. Отримати країну у війні, при нульовому рахунку - це катастрофа. А ми його цькуємо, і пальцями тикаєм. Скажіть, хто хоче зараз на його місце?? Тільки розмови. Та і Вакарчук туди ж. П*здіть він вміє. А що може запропонувати сам Славко по суті????? ЩО???? ЩО КОНКРЕТНО????????????? Мені гірко, я більше Вакарчука не сприймаю.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вакарчук не писал писем никаким кобзонам и ни очем его не просил.
      Брехун.

      Удалить
    2. Да попсюк он и в творчестве и в жизни. Львьвяне знают, кто не в оранжерее просидел 90-е, что оно за чмо.

      Удалить
    3. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
  5. Букв много, времени потрачено тоже наверное немало, но что-то я так и не поняла, какие же реформы проведены или хотя бы начаты.

    Я конечно рада, что
    Уряд США зміни бачить. І Міжнародний валютний фонд. І Всесвітній банк.
    но хотелось бы и мне хоть что-то увидеть.
    Кроме возросших в несколько раз цен на все при увеличенной на несколько % зарплате.
    Как-то одежда одной 30-й ОМБр и полиция вместо милиции - не густо...
    Сказки о том что ахметова, ефремова и кернеса сажать не за что, неправдоподобны. От договорняков действительно тошнит. И не могут все граждане досконально разбираться в экономике, политике и праве. И я надеюсь, что Порошенко Вакарчука все же услышит. Потому как моя мама впервые на местных выборах проголосовала за ПР, которая теперь оппоблок. Ни за комуняк, ни за этих гандонов она раньше не голосовала. И это - результат недальновидной внутренней политики и договорняков. Мне кажется, что именно это хотел донести Святослав.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    2. Nadine Kharkiv, сама брехуха, курица.
      Вакарчук, действительно писал Кобзону.
      А Кобзон ему ответил:"Зарабатывайте в Украине". http://ivona.bigmir.net/showbiz/stars/387691-Kobzon-schitaet--chto-Vakarchuk-vystupal-pered--banditami-

      Удалить
  6. Лучше бы порошенко в Швейцарию испарился бы. И яценюк тоже. Простому народу легче было бы жизнь налаживать.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А ты бы пошел в президенты и сделал бы доллар по 5 и колбасу по 2,20. Да если бы не Порошенко, в Украине была бы уже Сирия. Впрочем, с такими вакарчуками, не факт, что не будет

      Удалить
  7. Як на мене, при розумному баченні висловлювання Вакарчука, занадто багато граматичних помилок...Павло Бравий явно не Павло а Павел...Святослав красава і зробив більше ніж Ваші заробітчани з Новоград-Волинського... Дарма витратив час на читання якоїсь дурні Павла Неправого

    ОтветитьУдалить
  8. Давайте і надалі будемо все ОБСИРАТИ !!!???

    ОтветитьУдалить
  9. Ви Павло Правий не такий вже i правий...Блог откровенно угоднический власти и полон противоречий.Как говорят:много слов,много воды -суть теряется.Вы разберитесь сначала,какой у нас народ, плохой-"Той самий народ, який засів на диванах з пивом. Самому працювати не хочеться – ліньки."Или все же не плохой и героический,"Майже два роки українці ціною неймовірних зусиль, напружень усіх сил годували та одягали армію, відновлювали виробництво та ремонт танків в Харкові, Житомирі і Львов..."Народ разный,потому что не живет,а выживает.И это не его вина,что выбрав в очередной раз лидера - свою надежду на лучшую жизнь,снова выбрал просто чиновника и притом такого же брехливого,как все предыдущие 20 лет.Да уж Порошенко оказался не Шарль де Голь,и даже не ВацлавГавел.Ему люди доверили самое дорогое,что имеют - жизнь.А Он с преданными,непрофессиональными генералами распорядился ими самым негативным образом.Он создал такое положение в стране,когда одни погибали на войне,а другие веселились в ночных барах,не думая о войне.И это не вина простых людей,что у нас не война,а АТО.Похоже Порошенко занял не свое место,потому что только дурак мог заявить,что закончит све за пару недель.Насчет реформ.Не думаю,что назовете сотню примеров.Их можно посчитать на пальцах одной руки.А ведь прошло уже 2 года.Исходя из жертв,которые несет Украина,президент должен вообще не спать и стараться быстро изменять все сферы жизни.Особенно судебную.Что мы видим?Все наоборот.Все коррупционеры на своих местах.Вместо себя он выдвинул Саакашвилли разгребать всю грязь внутри страны.Вот вам пример действий президента.Кстати запад и Америка давно обратили внимание на недостаточность реформ в Украине.И есть угоза потрять из-за этого их поддержку. Вам жалко седых волос Порошенко,а не жалко,тех,кто погиб или до сих пор в плену в нечеловеческих условиях.Конечно,вам только и осталось,что упрекнуть известного музыканта и дать ему в руки автомат.Но на своем месте он приносить гораздо больше пользы любого миллионера.Может вам задать такой же вопрос?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Выдвинул Саакашвили, но сам же Саакашвили и ограничивает.

      Удалить
  10. Дякую вам, Павло! А щодо тих, хто "зручно влаштовується на дивані з пляшкою пива перед телевізором і підспівує Шустеру: "не та у нас влада, нічого не робить, де зміни…" - їх, нажаль, як тарганів, і тут, у коментарях, теж

    ОтветитьУдалить
  11. я про трофімова, який же він класний парень, він, падлюка, підтримав кримнаш і слухати я його не можу більше-відвернуло

    ОтветитьУдалить
  12. Згоден з кожним речнням. Дуже полюбляє наше населення робить з артистів великих державних діячів. Але це дуже рідкісні випадки. Рйганами Святославу ніколи не бути. Дуже доброму ліричному співаку не треба лізти у політику. Богато йому комплімантів наговорили, але як виявилося даремно.

    ОтветитьУдалить
  13. Автор засмоктаний ПОРОХОБОТ!
    Автору до Вакарчука як до неба...

    ОтветитьУдалить
  14. У Вакарчука душа. И воплощает он эту душу в песнях, в поэзии, в уникальной мелодичности украинского фольклора. В песне "Ни твоя Вийна" он передал горечь и боль всех украинских матерей потерявших цыновей, боль всей украины за потери революции гидности. И душа Свярослава болит и он не мог не сказать Порошенку что сказал. Спасибо Святослав, и вся страна понимает почему ты сказал ПО то, что думает почти вся Украина. Ты достойный сын Украины а Павло Правый никогда не сможет и не имеет право сказать главному корупционеру Украины то, что сказал ты.

    ОтветитьУдалить