Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 17 февраля 2016 г.

Всьопропало або як вполювати Юлю

Ну що, любі мої, сподіваюся, все стало на свої місця? Щойно «Батьківщина» оголосила про вихід з коаліції. Хотів би на інші теми поговорити, але тут пруть і пруть нові приводи ще раз повернутися до теми провалу відсторонення пана Яценюка від прем’єрства. Отож знову особлива думка. І знову поперек тій, що зараз несеться Фейсбуком.



Тимошенко оголосила: її «Батьківщина» виходить з коаліції. Тепер зрозуміло, хто нагнітав «зраду», розкручував «корупцію» та проплачував різних «чесних» журналістів та блогерів за викликом? Юля настільки була упевнена в тому, що Сєня от-от падьот, шо навіть змінила зовнішність під імідж «компетентний і патріотичний премьєр». Вана явно готувалася до позачергових виборів.
Справа тут в тому, що в разі відставки персонально Яценюка альтернативи достроковим парламентським виборам не було і всі це розуміли. Саме під вибори вже було фактично сколочено нову коаліцію із «Самопомочі», «Батьківщини» та потенційно – Радикальної парії й «УКРОПу». Саме під вибори усі політики, так, або інакше пов’язані х Тимошенко замість застарілої боротьби з олігархами почали розкручувати тему війни з корупцією. Уточню – з корупцією в оточенні Порошенка та Яценюка.
І тут такий облом. Не даремно, ох, не даремно Петро Олексійович перед тим, як спрвокувати «Батьквщину» та «Самопоміч на виступ, їздив до Євопи і про щось там інтенсивно "розмовляв" . Не даремно у навколополітичній тусовці поповзла «інсайдерська (дез)інформація»і про те, що Захід вимагає відставки уряду, після чого хитрий і мудрий лис тут таки звернувся до прем’єра (якого, до речі, ненавидить) із закликом піти у відставку.
Я упевнений, що і чутки про те, що частина «фронтовиків», свого лідера «здасть» - з тієї ж кампанії дезінформації, і «виток» (дез)інформації з БПП про начебто поголовну готовність голосувати за відставку. Не даремно у депутата від БПП Мустафи Найєма, який насправді є людиною Тимошенко, така бурхлива реакція на дії своїх колег по фракції.
Їх реально обдурили.
Обдурили не лише Тимошенко – це не так важко: Вана й так кидається на будь-яку можливість прорватися до влади, мов березнева щука на блешню - обдурили хитрого, але, як виявилося, не мудрого Вітю Медведчука, який смикав за ниточки різних балог та соболєвих. Обдурили кремлівських політтехнологів.
Не вірите? Подивіться російську пресу: ще напередодні вона смакувала невідворотній «кердик» Яценюка, і, як наслідок – всієї «бандеро-жидо-ашистской коалиции». Російські мудрі політологи вже обговорювали шанси Тимошенко (саме Тимошенко!) виграти дострокові вибори і стати першим міністром, та як це змінить ставлення України до «братерської допомоги» Росії в Криму та на Донбасі.
А тепер і в пекінській пресі справжня істерика та паніка!
Ось вам «Московський комсомолець»:
«Судный день для премьер-министра Украины Арсения Яценюка и всего Кабмина уже окрестили «черным вторником». Но Верховная Рада не проголосовала за постановление о недоверии украинскому правительству» (http://www.mk.ru/politics/2016/02/16/verkhovnaya-rada-provalila-golosovanie-po-otstavke-pravitelstva-yacenyuka.html).
«Комсомольская правда» винесла у заголовок слово «провалила», яке використовують виключно ті, хто вболівав за противників Яценюка.
Сказати, що російська влада та їхні агенти в Україні шоковані – це нічого не сказати. Це – мегашок. Це «всьопропало», як казала колись Вана. Доводиться терміново готувати якесь виправдання, але крім розгубленої жалюгідної брехні нічого не виходить. Усі «революціонери» від Мустафи Найєма до журналістів Віктора Медведчука та його кума, не спромоглися ні на що, окрім як «провину» за «провал» покласти на… «Опозиційний блок».
Цікаво і навіть смішно виходить. Ось програма «Вести» на телеканалі «Россия:
«…отставку Яценюка провалил «Оппозиционный блок», бывшие «регионалы». У них - 43 мандата в Верховной раде, но они дали только 8 голосов. То есть если бы ещё 35 человек проголосовали, были бы собраны необходимые 229 голосов» (http://www.vesti.ru/doc.html?id=2721409).
І тут таки бридке і зле, як і належить сучасним російським «засобам інформації», зауваження: «Яценюк – самый бесполезный и живучий премьер-министр в истории Украины».
Звісно, услід росіянам тему «голосування провалив Опозиційний блок» підхопили деякі українські блогери, журналісти та політики. Той таки Мустафа Найєм заспівав про змову між Яценюком та Порошенком з одного боку і Ахмєтовим, Льовочкіним та чомусь Коломойським(?!) з іншого. Про підступних «регіоналів», які не забажали «скидати Сєню» заспівали в «Батьківщині» та «Самопомочі», схлипуючи: «Порошенко змовився з «Опоблоком».
І ось вже «Дзеркало тижня», яке працює самі знаєте, на кого, друкує повідомлення із заголовком: «Яценюк зберіг посаду прем’єра завдяки «Опоблоку» (http://dt.ua/POLITICS/yacenyuk-zberig-posadu-prem-yera-zavdyaki-opobloku-199969_.html).
Проте це все – чистої води брехня. Для «скидання Сєні» забракло 32 голоси. Якби «Блок Петра Порошенка» проголосував би у повному складі – цього було б вже достатньо («проти» висловилося 10, утрималося 10 і не голосували 19). А ще не натиснули з різних причин кнопку «за» 4 депутати від «Батьківщини», 6 депутатів Ляшка, 1 від «Самопомочі». Цього більш ніж достатньо було.
Тому й істерика у пані Тимошенко, причому істерика, судячи з того, що Вана не вибирає виразів – конкретна:
«Партия «Батькивщина» и фракция «Батькивщина» считают недопустимым продление пребывания в этой стае, которая на самом деле не имеет никакого шанса, потому что не хочет провести реформы, защитить Украину, перезагрузить всю нашу жизнь. Мы призываем всех народных депутатов Украины, которые не потеряли честь, совесть, ответственность перед обществом, мы призываем покинуть ряды этой фасадной, формальной коалиции, которой прикрывали истинное положение дел» (https://news.mail.ru/politics/24869993/?frommail=1).
На це в партії «Народний фронт» спокійно відповіли: парламентська фракція «Батьківщина» де-факто насправді давно вже вийшла з коаліції «Європейська Україна». І це правда: депутати Ваної давно вже не голосують за законопроекти, що їх пропонує уряд, президент і парламентська більшість.
Навіть коли й «Самопоміч» вирішить услід за Тимошенко та її banda вийти з коаліції, БПП та НФ матимуть реальні шанси на збереження коаліції. А тут ще й радикали Ляшка, як поговорюють – сплять і бачать себе в якості «золотої акції», вже стоять на низькому старті.
Час святкувати поразку Тимошенко, Садового, Коломойського, Медведчука і компанії? Ні, не час. Напевне, зараз почнуться «гойдалки»: депутатів купуватимуть воздріб, аби юридично коаліція припинила існування (тобто, аби в ній стало менш ніж 226 «багнетів»). З іншого боку, коаліціянти теж не сидітимуть склавши руки. Позиція західних партнерів України, яка чітко висловилася за збереження на цьому етапі уряду – теж щось та важить.
Чомусь в мене особисто таке враження, що для пані Юлії – всьопропало…
До речі, оцініть красу гри Порошенка та його команди. Як ми вже говорили сам БПП міг би додати 39 голосів і відправити Арсенія Петровича у політичне небуття. Однак цього зроблено не було. БПП дуже активно проголосував за відставку, потримавши Арсенія Петровича «на межі» й показавши хто господар ситуації: дивись у нас, Сєня, коли що…
До речі, підставили й регіоналів. Вони, ясна річ, відверто не бажали лити водичку на млин дами і білому, тому вийшло так, що ця політична сила зазнала чималих іміджевих втрат серед свого електорату. Проте, повторюся - вони іншого виходу не мали: не в їхніх інтересах зараз дострокові вибори - надто багато вони втратять...
Таким чином, ми можемо констатувати, що перед президентом, урядом та їхніми західними партнерами стояло завдання будь що нейтралізувати політичну кризу, яку розкручували антиукраїнські сили ззовні та всередині країни саме перед весною, коли, за чутками, може початися новий наступ путінських гібридних військ на Донбасі.
І схоже, кризу цю вдалося здебільшого подолати. Залишилися дрібниі прибиральні роботи: якісь депутати вийдуть з більшості, якісь увіллються, але напевне коаліція встоїть. До осені кабмін недоторканий, а відтак Україна може розраховувати на чергові транші МВФ, які, до речі, було призупинено саме через загрозу відставки уряду, кредитні лінії міжнародних фінансових структур та інвестиції. Сім мільярдів доларів має виділити цього року лише МВФ. Про 100 мільярдів вливань йде мова в ЄС.
«Батьківщина» та «Самопоміч» пішли з туза і той туз був битий козирною шісткою. Чи був це останній хід? В нашій країні нічого не можна говорити напевне – надто багато російських «консервів» серед політиків та журналістів, надто багато амбіцій, через які не можуть переступити навіть цілком порядні та патріотичні люди. Надто великі гроші влито Кремлем у руйнацію влади. І надто неоднозначна у своїх діяннях сама влада.
Побачимо…

З великим «рошенівським»
Привітом,

ПАВЛО  ПРАВИЙ

5 комментариев:

  1. Ай, молодец!!! Просто с языка снял... Абсолютно согласен - партия разыграна гениально!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Соромлюся запитати, а на кого працює Дзеркало?
    Спеціально не відслідковував, але було схоже, що балансує на нейтральній полосі
    А вся решту викладена інфа - тютінька в тютіньку
    Спасибі
    +100

    ОтветитьУдалить
  3. Павле, це блискучий аналіз! Респект!

    ОтветитьУдалить
  4. Оце дійсно замовна стаття,прямо в духі петербуржський ТРОЛЛів.Ця накіп просто щоб прикрити дійсну причину чергової травлі Юльки,дивіться глибше.Юлькі вибори не потрібні,в неї мало аргументів на даний час.А тепер зрозумійте цей вал похабщини проти Юльки.Однотуровий добре вивчив психологію "холодної війни"путлера проти України і проводить таку ж проти Юльки.Це тиха еволюційна боротьба за президентські слідуючі вибори.Подивіться весь спектр майбутніх претендентів на кресло президента,нікого рядом до Юльки не наблюдається.Оце основна ціль цих публікацій,провокатори висвітлюють зачіску,а коллапса в державі не замічають.Юлька добре бачить,якщо будуть нові вибори-повториться 2007 рік.Тільки під страхом повної втрати коаліції,можна здвинуть однотурового з його банд-оточенням з місця.Яценюк не самостійна фігура,порпи Конституцію-державою керує одна людина,це олігарх-перезик.А ним керує об*єднаний олігархат під керівництвом Фірташа і Льовочкіна,згадайте австрійські домовленності.В цьому зговорі також є мер Києва Кличко,подивіться як голосує за потрібні закони його "Удар".

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. unknown.
      Дешево. Зразу видно замовника. Читаєте, вочевидь, намагаєтесь протидіяти.
      Позаяк, проти впевнених акордів Павла ваше дзижчання не грає.

      Удалить