Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 23 марта 2016 г.

Надія Савченко, бульйонні кубики та НорильЛаг для росіян

Щодо вироку Надії Савченко.
Власне це пост навіть не про неї, а про - Росію. Безумовно, Росія не розвалиться, як це собі мріє дехто з українців. США та НАТО не дадуть їй розвалитися просто тому, щоб не боліла голова за іржаві, але все ж ядерні ракети - як не допустити, аби вони опинилися в руках терористів або Ким Чен Ина.


Тому Росію доведуть до стану 1993 року, коли армія була голодна й боса, літаки не літали, а танки не їздили бо не було чим заправляти; коли в сибірських селищах люди харчувалися запареною дертю; коли мільйони людей делікатесом вважали супчик, зварений на бульйонних кубиках «Gallina Blanca» (в народі «галімая Бланка») ; коли уряд ходив з простягнутою рукою світом: подайте «гуманітарну».
Все це буде. Але зовсім інакше, бо тепер не буде «халявної» гуманітарної допомоги: за кожну ганчірку, що її не доносив арабський емігрант у Парижі і кожен бульйонний кубик «Gallina Blanca», що він його не доїв, доведеться платити десятком дрібних політичних та фінансових послуг. Не буде дешевих кредитів для підтримання рубля. Не буде інвестицій в нафтогазову сферу. Не буде демонстрації дружби та співчуття.
Буде гидування. Буде віртуальний паркан, через який перекидатимуть стільки, скільки потрібно аби країна не розвалилася. Стільки, скільки потрібно, аби влада могла утримувати армію поліцейських і чекістів, захищаючи свої палаци від голодного плебсу. На словах Захід засуджуватиме правлячий режим за тоталітаризм, знищення демократії й масові репресії, але заплющуватиме на них очі: те, що росіяни хочуть – вони матимуть: «сильну руку», нового Сталіна, країну у ворожому оточенні і пропаганду, пропаганду, пропаганду…
Паркан буде подвійний, бо для того, аби тримати народ на бульйонних кубиках «Gallina Blanca» та дерті, а також для того, аби змусити вірити пропаганді що в Парижі арабські емігранти не доїдають, а Україна от-от розвалиться від злиднів та епідемій холери й бубонної чуми – потрібно буде, аби росіяни не мали контактів «за бугром». Ані далеким, ані ближнім. Тому на черзі – новітня «Залізна завіса». Набагато товща аніж за часів СРСР. СТАЛЬна завіса.
Росіяни отримають те, чого прагнуть. Вони отримають бульйонні кубики «Gallina Blanca», потворні калоші й кеди, обвислі на колінах спортивні штани, черги за маслом, яйцями і шкарпетками. І вічно голодний блиск в очах. І пісні «Броня крепка и танки наши быстры». І мрію накопити до пенсії на «Жигулі».
І щовечірні оповідання про те, як там погано – за кордоном, отримають. Про те, як в Києві одягнені в чорні однострої солдати «Правого сектору» ловлять «русскоязычных» і розбирають на органи, котрі відправляють до Ізраїлю. Про те, як злі педерасти ловлять на вулицях Лондона хлопчиків для тілесних втіх; про те, що от-от, ще якихось 20 років і центр світового жидомасонства США розваляться і тоді зразу настане Світле Завтра і заживе свята православна Русь, мов у Христа за пазухою.
А для тих, хто не віритиме телевізору ат попам й вимагатиме, щоб знову увімкнули Інтернет – тюрма. Гадаєте, в місті імені «святого» Петра, що полюбляв у п’яному вигляді одружувати священиків на козах і милуватися «першою шлюбною ніччю» побудували найбільшу в світі тюрму для убивць, корупціонерів і ґвалтівників? Ні, це для «опозиції». Але лише на період слідства та «найбільш справедливого у світі суду». А  далі – по етапу, до відбудованих таборів НорильЛагу і ДальЛагу; ЛохчимЛагу і УхтіжімЛагу. Треба ж комусь ліс валити й золото мити, аби купити трохи «Galаlina Blanca» для люду православного, ладану для церков і собачого корму для табірних псів.
Щасливі будуть ті, хто вирветься з цього путінького православного «раю». Але таких буде небагато. Бо за статистикою 86% задоволені тим, що відбувається в Росії. Вони хочуть і прагнуть, аби сталінські часи повернулися. Інакше пояснити їхню мовчазну згоду з тим, що витворяє карликовий диктатор, неможливо. Тому вони нікуди не поїдуть. Навіть зарз, коли ще можна.
До чого тут справа Надії Савченко? Це – лакмусовий папірець. Це чергова і вже остаточна пробна куля: «схаває» російське суспільство відвертий фарс чи ні? Воно – «схавало». І попросило добавки. Йому – сподобалося.
Як би нам не ставитися до самої Савченкота її «подвигів», але ми мусимо усвідомлювати: суд над нею не лише тиск на українську владу; не лише спосіб, використовуючи бранку, провести у ферзі кремлівських пішаків в українській політиці. Це ще й продукт «внутрішнього споживання».
Засудивши Савченко, Путін показав подальший шлях Росії. Справа Савченко була Рубіконом.
Путінська камарилья не може не усвідомлювати, що через міжнародні санкції і фактичну ізоляцію, Росія котиться у прірву. Туди, де з одного боку, палаци державно-компрадорської еліти, що їх охороняють кулеметники, паркани під струмом і патрулі з собаками, а з іншої – старі «хрущовки», пропахлі бульйонними кубиками. Камарілья усвідомлює, що нинішній світ занадто пластичний, самодостатній і гуманній, аби реально хотіти знищити Росію. Вона світові вже не цікава. Тому світ її терпітиме. А значить терпітиме і Путіна, а коли той ляже в ящик з червоного дерева – його наступника.
В російської еліти два вибори: або різко відступити, як це зробила Росія в Сирії й запропонувати «мирову», або – забравши мацаки, мов спрут, зачинитися у мушлі й затулити отвір каменем.
Якби перемогла перша стратегія – Савченко б випустили. Навіть обмінювати не треба – існував красивий варіант: «найсправедливіший у світі суд», прискіпливо розглянувши матеріали слідства, вислухавши свідків обвинувачення і захисту, зваживши всі деталі, виніс постанову: виправдати через брак доказів. Як варіант, суд міг «впаяти» Савченко 1,5 роки за «незаконний перетин державного кордону Росії» й знов-таки тут у залі звільнити, як таку, що відбула термін у попередньому ув’язненні.
Таким чином Путін продемонстрував би Заходу свою готовність до компромісів, а пропаганда мала би потужний матеріал на тему «найсправедливішого суду»: бачте, а ви хвилювалися – наш суд розібрався: не винна – відпустили.
Натомість «найсправедливіший суд» призначив Савченко 22 роки ув’язнення. Стільки давали лише за часів Сталіна. Погляньте, як російський плебс на це відреагував.
Це і Заходу сигнал. Демонстративний.
Тож Росія до «Залізної завіси» готова. Готова до першотравневих парадів, портретів Путіна в кожному класі і кожній курилці; готова до щоденних ранових обов’язкових православно-християнських молитов у школах і цехах заводів; готова до переходу на бульйонні кубики «Gallina Blanca». І до судових процесів за абсурдними звинуваченнями – готова. Більше того, вона вже готова й до позасудових «трійок».
Найбільшу у світі тюрму побудовано і вона готова прийняти в’язнів. Стільки, скільки буде потрібно.   
Савченко ще побачить у своїй «зоні» перших громадян нової російської спільноти.
Дітей лише жаль. Тих, хто сьогодні народився. Їм за що це все?

З великим пролетарським привітом,

ПАВЛО  ПРАВИЙ

3 комментария:

  1. Ви забули, що у Вовочки Пукіна є ще один варіант: самому "помилувати" Савченко і тим самим показати всім, що самий "справедливий", "чесний" і "мудрий" в РФ не суд, а .... В.В. Пукін

    ОтветитьУдалить
  2. почему слово ПОДВИГ взят в кавычки? разве надежда не совершает сейчас действительно подвиг?!

    ОтветитьУдалить