Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 4 мая 2016 г.

Святослав, каган русів. Убитий та оббреханий

Передмова до книги Павла Правого
"Святослав, каган русів. Убитий та оббреханий"

Наполеон Бонапарт говорив: «Що є історія, як не байка, в яку усі домовилися вірити». Великого полководця доповнює великий письменник Олдос Хакслі: «Історія – мов м’ясний паштет: краще не вдивлятися, як його готують». В цих словах відбито все відношення офіціозу до науки, яка, за ідеєю, має безпристрасно досліджувати минуле людства, аби воно могло вчитися на своїх помилках.




На жаль історія – наука політична, тому захищає не істину, а інтереси правлячої верхівки. В результаті вийшла не історія, а саме – байки, у які нам наказано вірити. Головна з них – історія Київської Русі, і перш за все – славетного племені русів.
Руси – варяги. Руси – язичники. Святослав – останній язичник-варвар на київському престолі. Ось байки, що їх свято бережуть «маститі історики».
І лунає грізне: «Не дамо переписати історію! Нині, і повсякчас і навіки віків!»
А ми ризикнемо. Бо те, що написано, історією не є: байка - вона і є байка. Або м’ясний паштет. Претендувати на істину в останній інстанції було б надто самовпевнено. З нашими викладками можна і потрібно сперечатися. Ми навіть вимагаємо цього.
Одного лиш не робіть – не будьте байдужі. Тому що народ без справжньої своєї історії не життєздатен. Тому що не знати історії – це бути дитиною. Це не я – це сказав Цицерон.
Розумний був старигань, чорт забирай…
ПАВЛО  ПРАВИЙ (Бондаренко)

УВАГА!
На численні прохання української спільноти та тих друзів, хто не встиг заволодіти книгою з першого видання.
Збираємо кошти на перевидання книги
«Святослав, каган русів. Убитий та оббреханий».

Ініціатор акції та видавець – Сергій Пантюк, письменник, поет, лауреат літературної премії ім. Василя Симоненка та премії ім. Якова Гальчевського.

Вартість – 120 грн.

Будемо вдячні за будь-яку фінансову допомогу від спонсорів, меценатів і простих людей. Зараз так мало гарних українських книжок. Давайте методом народної толоки дамо життя "Святославу".
Якщо ви пожертвуєте 
- від 200 грн. - крім книги до вашої бібліотеки з автографом автора, ще одна книжка безкоштовно поїде до бібліотеки, військової частини, шпиталю, особлива увага - Донбасу.
- від 300 грн - отрмаєте у подарнок книжку з циклу про давню Русь "Владимир. Крещение Ложью" і повірте, вона того варта. Її, між іншим, можна замовити й окремо.


Перерахунок коштів на картку «Приватбанку» 5168 7556 2991 5311

Отримувач – Павло Бондаренко.

УВАГА! Важливо!
Перерахувавши кошти по передплаті, або в якості спонсорської допомоги, обов’язково повідомте про себе. П.І.Б., місто, номер телефону та відділення Нової пошти, куди ми маємо переслати книжку з автографом автора, а також бажану кількість примірників на одну із вказаних нижче адрес (автор книги):

Уривок з книжки можна продивитися тут:
http://pavlopraviy.blogspot.com/2016/05/blog-post.html

З повагою,
ПАВЛО ПРАВИЙ (Бондаренко), автор книжки;
СЕРГІЙ ПАНТЮК, видавець

Комментариев нет:

Отправить комментарий