Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 12 февраля 2017 г.

Таємниці нашої історії. Де шукати Іскоростень

Ймовірно, легендарний Коростень знаходився зовсім не там, де вважається і пращури мешканців Полісся не мають стосунку до убивства свого сюзерена - князя Ігоря. Ймовірно їх звали не деревляни, а - дреговичі, що жили не лише на лівому березі Прип’яті, але й на правому, аж до Случі.
А ті, кого літописець обізвав «деревлянами» мешкали зовсім в іншому місці.




Справа в тому, що археологічні розкопки на тому місці, де за літописом стояв Іскоростень (Коростень) не підтверджують факт масштабної катастрофи, коли було спалене ціле місто.
Зате - увага! Ще кілька років тому археологами поблизу с. Сидорове, що на самому кордоні Донецької та Харківської областей було відкрито залишки міста, яке знищене у середині Х-го сторіччя. Місто за розмірами та населенням не поступалося тодішньому Києву! Цілих 120 гектарів!
Толочко негайно оголосив, що таємниче місто було знищене Святославом у війні з Хозарією, Толочко стверджує, що це місто населяли хозари. Але при цьому (незважаючи на поліетнічність) більшість мешканців була мусульманами!
Але ось питання до пана Толочка: чому в літопису є згадка про знищення Святославом столиці Хозарії Атиля, а також знищення або захоплення хозарських міст Семендера, Саркела - набагато менших міст, а про спалення такого багатого гіганта - ані слова?
І що це за місто таке велетенське хозарське за 700 з гаком кілометрів від столиці Хозарії, якщо той самий Толочко пише, що Саркел на Дону був ПРИКОРДОННОЮ ЗАСТАВОЮ каганату? Академік географії не знає?
Не хвилюйтеся, знає. Просто йому будь що треба щось приховати. В т.ч. і те, що то за місто таке потужне було насправді. А тепер згадуємо, що іще місіонер і шпигун арабський ібн Фадлан писав про місію з навернення в іслам якогось «царя слов`ян», або, як його визначали в арабських джерелах - свіет-малік. Він жив «в середині землі сло`вян» і не харчувався ні чим іншим, ніж кобилячим молоком.
Що це за дивний такий «слов`янин»? - спитаєте ви? А може, він ним не був, а був лише царем у слов`ян. Як не були слов`янами київські Рюриковичі.
А отут ще одне: Святослав, захопивши Саркел, назвав його Біла Вежа й поселив тут вихідців з... Лівобережжя, зокрема, Чернігова, до земель якого входило і сучасне Сидорове. Чому саме їх? Бо вони були родиами хозарам. А ще відомо, що пращурами місцевих слов’ян були т.з. гунно-савіри, володарі яких звалися... маліки.
А тут ще одне: Малуша яку привела Ольга в якості заручниці після знищення «Коростеня» - це не ім`я. Її так звали по батькові - Малу (маліку?), котрий начебто був князем «деревлян».
А тут іще одне: наприкінці IV ст. саме в цих землях жили анти, яких підкорив готський цар Ватімір, а їхнього вождя (Божа) та 70 старійшин розіп’яв на ДЕРЕВАХ – дуже схоже на який релігійно-символічний акт. Чи не звідти походить старовинне прозвання якогось народу – нащадків антів, який жив на Лівобережжі Дніпра – «деревляни»?
Бачите, як зав’язується вузольчик таємниці навколо таємничих «деревлян», їхнього Іскоростеня і війни з ними княгині Ольги? Якщо викинути на смітник все, що понаписував Толочко та його історична мафія - інша історія нашого народу, сліпуче інша може відкритися перед нами. В якій наші пращури не були бородатими дикими вошивими слов`янами, шо молилися пенькам та колодам липовим і не вміли писати та рахувати на пальцях, аж поки не отримали від грецьких попів благословенне хрещення.
Про все це та багато іншого, про парадокси та загадки нашої давньої історії, про масштабні фальсифікації її й власний погляд на тодішні історичні процеси - у книзі Павла Правого (Бондаренко) «Святослав, каган русів. Убитий та оббреханий».
Ціна книги - 120 грн.
Перерахунок на картку Привату 5168 7556 2991 5311
Повідомте про передплату у листі на на електронну адресу urtab@mail.ua із зазначенням кількості примірників, міста, номеру відділення Нової пошти, телефона отримувача, на чиє ім`я має бути підписано книжки.
З повагою
ПАВЛО  ПРАВИЙ

1 комментарий: