Общее·количество·просмотров·страницы

суббота, 11 марта 2017 г.

У наступ?

Отже, Порошенко – зрадник. Не хоче зупинити війну. Не хоче перемагати. Бо війна йому вигідна. Обіцяв закінчити АТО за два тижні, і де його обіцянки? Наживається разом з олігархами на контрабандній злочинній торгівлі з терористами і бандитами.





Здається, я перерахував всі претензії до президента. Те, на чому численні «експерти» вже собі мозолі на язиках понатирали. Те, що повторюють за ними тисячі обурених громадян, сидячи на кухнях Києва, Житомира, Тернополя, Львова, Луцька.
А давайте займемося незвичною справою, панове українці – трохи подумаємо. От давайте сядемо за кухонний стіл, наллємо собі для фантазії чарчину, закусимо шматком сала і уявимо себе на місці президента. От ви – президент. Як ви зупинятимете війну? От питання, правда?
Гаразд, однієї чарки мало. Наливаємо другу. І знову питання: як ви зупинятимете війну? Знову немає відповіді? Тільки не треба отієї демагогії «ми Порошенка вибрали – хай він і думає», гаразд? Порошенко не Бог – він лише слабка людина, яка, напевне, не знає в якому році народився Красс і скільки кілометрів до Сонця. І у військовій справі він дилетант, незважаючи на те, що за Конституцією є головнокомандувачем. Він не має спеціальної і дуже специфічної військової освіти. На те президентові потрібні численні радники з різних сфер життя держави, в т.ч. з військової.
Уявіть себе не президентом, а лише одним з його радників. Порадьте, як зупинити війну? Теж не виходить? Вже пляшка спорожніла, а ніяк?
Не дивно. Адже війну зупинити НЕМОЖЛИВО.
Ще раз, для особливо обталапаних: Війну. Зупинити. Неможливо.
Війну або виграють і диктують свої умови переможеному, або програють і слухають умови переможця. Все решта – з розряду «Дурень думкою багатіє». Можна, звичайно, вести переговори з ворогом про припинення війни (що ми в Мінську і робимо), але це вже є компромісом, тобто ми маємо пристати НА УМОВИ ПРОТИВНИКА. Не на всі, звичайно – противник теж має чимось поступитися, тому це й називають компромісом.
А якщо він не хоче іти на компроміс? А чи ми готові іти на нього? Скажіть, панове диванні талейрани, чим ви на місці президента поступилися б? Які вимоги Путіна виконали? А якщо Путін скаже: мир буде тоді, коли ви виконаєте УСІ мої умови, що тоді робити, панове «експерти»? Не знаєте? Ах, воювати далі? Тоді в чому провина Порошенка?
Це Захарченко. Він не на трибуні Верховної ради. Це - інша трибуна.
Але умова припинення війни з боку Путіна - Захарченко у
Верховній раді. На місці Порошенка ви би погодилися
на це задля "припинення війни"?


Що? Я чую, що треба припинити торгівлю з Росією, перекрити з нею залізничний, автомобільний рух, закрутити газовий вентиль по якому Москва жене до Європи газ. Тобто, зробити те, чого вимагають Гришин-Семенченко та Парасюк.
Наївні ви мої, та хто вам це дозволить зробити? Україна – транзитна держава, через яку з Європи до Росії пруть свої товари величезні західні корпорації. А з Росії корпораціям постачають сировину, з якої роблять смартфони, черевики та унітази. Ви хочете посваритися з Заходом і залишитися сам на сам проти Путіна у дірявих штанях? Хто вам дозволить перекрити постачання російського газу та сировини до Європи?
А ви думали, що перекривши залізниці, ми заразом заблокуємо рух СВОЇХ товарів до Казахстану, Азербайджану, Туркменістану тощо? Ви в курсі, що українську кукурудзу та олію до Китаю не лише кораблями возять, але і залізницею теж? Так само, як китайські комп’ютери в Україну.
Простіше кажучи, метод Семена та Вована – це шлях до нового Голодомору українців. В прямому сенсі. І не треба займатися словоблуддям про «торгівлю з ворогом».
Що? Припинити «злочинну торгівлю» з Лугандонією? Щоб Захарченко не купував на наші гроші зброю? Якщо ви такі розумні, чому ви строєм не ходите?
Дурники ви мої, запам’ятайте і товаришу по чарчині, такому самому «експерту», як ви, скажіть: Захарченко досі не купив жодного набою. Жодного снаряду і танка не купив. Усе це Путін дає йому безкоштовно.

Гадаєте, те, що везуть ці вантажівки куплено Захарченком на
ті гривні, що їх виручив підприємець Пупкін, продавши жителю
Єнакієвого пану Хрюпкіну пляшку "Оболоні"? Більше слухайте Семенченка. Він вам ще не таке розповість.

Але гаразд, уявімо, що ми припинили «злочинну торгівлю». Тобто, перестали постачати туди товари, які виробляють наші підприємства. І припинили брати звідти вугілля, з якого виробляють електрику та кокс для наших підприємств. Кому ви погано зробили? Правильно – собі. Бо страждають НАШІ виробники, які, втративши тамтешні ринки, змушені скорочувати виробництво, відтак втрачати прибутки й виганяти на вулицю працівників. Страждаєте і ви, бо скорочуються надходження в бюджет, з якого вам платять не надто щедру зарплатню.
Зрозумійте, без українського сала, горілки, ковбаси та сиру Захарченко якось обійдеться. Йому з Росії привезуть. Гуманітарним конвоєм. І його «братві». У принципі, і місцевому населенню теж з Росії привезуть.
Тут – з точністю до навпаки, Семенченко з Парасюком роблять все, аби забезпечити роботою російських виробників ковбаси, горілки та сиру. Аби вони платили податки до російського бюджету. З якого годуються мордаті російські спецназівці та «вайнахи» Кадирова, що їдуть на Донбас убивати наших хлопців. З російського бюджету годується Захарченко. Ви подумали над цим? Ні?
До речі, аби ви знали: найбільшим торгівельним партнером Ізраїля є Палестина, держава, яку Ізраїль не визнає і з якою воює вже шістдесят з гаком років. Воює і торгує. І Палестина не визнає Ізраїль, але теж торгує. І ніхто там не кричить про «злочинну владу». Бо євреї та араби на відміну від деяких наших кухонних стратегів – мають в голові клепку.
Ідемо далі. Дехто на кухні за чаркою вважає себе не Талейраном, а – Наполеоном. Треба наступати! Впірод, в атаку! Ура! Чи що там кричать в атаці «стовідсоткові українці»?
Ви, панове наполеони, пробували штурмувати забудову? Коли по тобі гатять з кожного вікна, а ти навіть не бачиш стрільця? Бо у вуличному бою з вікон ніхто не висовується, аби ви знали – стріляють із глибини кімнати. Вам нагадати, якого числа убитих солдатиків коштував росіянам штурм Грозного, Самашок, Гудермесу? Лік на десятки тисяч іде. Але там росіянам допомагали важка артилерія та авіація, там міста було стерто з лиця землі в буквальному сенсі. Там загинули сотні тисяч «мирняку», в тому числі й російської національності.
Тіла російських солдат біля міської лікарні Грозного, 1995 рік.
1426 убитих, 4630 поранених, 96 зниклих безвісти. А Донецьк учетверо більшій. І у тих, хто оборонявся в Грозному не було танків, гармат та "Градів".

Ви бачили, великі фельдмаршали, на шо перетворилися після штурмів Грозний, Алеппо, Сталінград, Берлін? Ви хочете покласти в землю десятки тисяч наших солдатиків і сотні тисяч мирних українців, які залишилися під ворожою окупацією?
Тільки не треба тут демагогії про Другу світову і про те, що ми ніколи б не визволили країну від нацистів, якби берегли мирне населення і міста. Визволили б. Поступово і акуратно. Як наші союзники визволили Францію та Голландію – з мінімальними руйнуваннями. Тільки для цього потрібно більше часу, велика підготовка і шалені кошти. А ще – цивілізований противник, який не прикривається жінками та дітьми.
Для цього способу у нас їх немає. Ми можемо діяти лише методом Сталіна-Путіна. Тактикою випаленої землі. Ви хочете цього? Ви хочете перетворитися на Путіна?
І ще: припиняйте про АТО за два тижні. Коли Порошенко це казав, дійсно ішла Антитерористична операція, і йшла вдало. А потім до нас вдерлися росіські кадрові частини. Ми називаємо цю гібридну війну АТО, бо так треба, це - політика. Але ж насправді ми все розуміємо, правда? 
І ще одне цікаве питання: ну от, розтрощили ми власні міста, зачистили від сепарів. Скільки коштів потрібно для їх відновлення? А ці кошти підуть з вашої, панове диванні експерти, кишень. Чи ви хочете звільнити Донбас і залишити його розбитим? Нащо тоді взагалі класти в атаках на ДОТи своїх солдат?
Ви таким хочете повернути Донбас?
Я не експерт. Не беруся назвати число українських воїнів, які приїдуть до своїх мам у цинку після штурму Донецька. Я лише свого часу служив у спецназі Внутрішніх Військ ще СРСР. Нас в тому числі готувати і для таких штурмів. Тому число втрат можу уявити. Цифра меншою за п’ятизначну не буде. Ніяк. Лише в одному Донецьку. А ще є Луганськ, Горлівка, Єнакієво, Стаханов, Антрацит, Свердловськ, Іловайськ…
Відгородитися від Лугандонії колючим дротом і забути? Теж не вийде. Таке пропонують ідіоти. Вони не здатні до простої думки: ми можемо відгородитися, але бандюки Захарченка і російські «ихтамнєти» не припинять стріляти та «идти на Киев». Між Південною та Північною Кореями стоять американські війська, які дадуть відлуп тим, хто схоче «пойти на Сеул», а хто у нас відбиватиме атаки «моторил»? Невже це так складно зрозуміти, панове «експерти»?
Я не експерт. Проте іншого шляху, ніж поступовий економічний і політичний тиск на Росію, не бачу. Не бачу альтернативи, образно кажучи,  «Мінську». Свою останню війну СРСР програв не бородатим моджахедам з РПГ-7. Він програв її Заходу. Програв економічно. Аби СРСР впав знадобилося лише 9 років санкцій.
Проте економічну війну виграють економічно сильні держави. Ми мусимо бути сильними. Ми і є сильні. Ми вистояли в умовах потужного удару по нашій економічній системі, коли росіяни «відгризли» територію з потужними підприємствами. На які було (і є, привіт Гришину та Парасюку) зав’язано половину наших виробничих потужностей, в т. ч. і у вашому місті. Знаєте, скільки грошей було на Єдиному казначейському рахунку станом на 27 лютого 2014 року? 
Сто вісім тисяч сто тридцять три гривні 65 копійок. Усі гроші, що їх мала держава на той момент. Ми перебували на межі Апокаліпсису в окремо взятій країні. Досі увесь світ дивується як ми встояли. Лише вам влада – «злочинна».

Тож моя порада: припиняйте свої експертизи в царинах, на яких розумієтеся, мов вівці в геометрії. Припиняйте і починайте гарно виконувати те, що умієте. Робіть клієнтам ефектні зачіски. Тоді до вас їх прийде більше. Ви більше заробити. Зможете більше купити ковбаси та горілки, збільшуючи їхнє виробництво і надходження до бюджету. І самі не забудьте заплатити податки.
Саме так і ніяк інакше стають насправді сильними. Іншого шляху немає. Так, він довгий, тяжкий і не такий цікавий, як «ліваруція». Для таких, як Парасюк цікавіше «майданити», світитися в телевізорі, жити, мов король у розкішних апартаментах готелів на гроші «спонсорів», аніж повертатися до нудної ненависної роботи весільного фотографа. Так само як Захарченку не так цікаво торгувати курями.
Але саме парикмахерки, весільні фотографи, торговці курями, шахтарі, металурги, поштарі, водії таксі, тістоміси, каменярі, сантехніки, вчителі, інженери, кочегари роблять країну сильною і величною. За умови, якщо гарно працюють, платять податки, не голосують за гречку, не беруть і не дають хабарів та не слухають  тих, хто обіцяє зробити так, щоб настало «світле завтра» без тяжкої праці.
А зовнішню політику та військову стратегію залиште тим, хто знає чим відрізняється дипломатична нота від меморандуму і відсічна позиція від ротного опорного пункту.

Повірте, так буде краще. Для всіх.

З великим експертним вітанням,
щиро ваш
ПАВЛО  ПРАВИЙ

21 комментарий:

  1. Ты не эксперт а трусливый продажный клоун.Научись не только узнавать буквы а понимать смысл прочитанного.В Конституции Украины все написано что и как президент должен делать во время агрессии.НЕ ДУМАТЬ А ВЫПОЛНЯТЬ ИМПЕРАТИВНУЮ НОРМУ КОНСТИТУЦИИ,

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Не думать" - это у вас в московии за норму принято.

      Удалить
    2. Ти видно дуже сміливий (настільки, що своє ім'я приховуєш!), то чому ти не на "нулі" в окопах і блідажах на морозі і в болоті?!! Тобі ще мало наших славно загишувших синів і дочок, батьків і матерів, жінок і чоловіків?!! Великий ти наш захисник-полководець на дивані!!!

      Удалить
    3. Правильно людина сказала, треба виконувати Конституцію. Коли не знаєш, що робити діяти по закону.
      А ще не бути корупціонером №1.
      А ще виконати УСІ решту своїх обіцянок.
      Я зрозуміло висловився, пане кухонний блогер?

      Удалить
    4. Ще велике питання, хто з нас більше кухонний блогер! Ви дуже добре навчились посилатись на конституцію і закони, хоча я зовсім не певен, що самі завжди виконували всі норми закону. Та ваші грамотні коментарі аж ніяк не допомагають вирішити проблему, а лише допомагають ворогам України розхитувати і так складну ситуацію! Гарно критикувати розуму багато не потребує! Всі добре знають , як управляти державою, та в себе під носом не бачуть часто, як розрулити свою власну проблему в сім'ї, на рботі, в бізнесі і т.д. Зате бігом всі вказують президенту, прем'єру і т.д. От тільки цікаво, а чому ви тоді не президент?! І що ви особисто робите для держави, якщо ви так вболіваєте за неї?! Перш ніж когось обзивати кухонним блогером, зовсім не знаючи його, подивіться в дзеркало!!!

      Удалить
  2. Павле, нормальним і так зрозуміло. А до дебілів все одно не дійде. Он дивиться перший пост. Юрист, Сцуко, і генерал в одному флаконі

    ОтветитьУдалить
  3. Бла-бла-бла , бла-бла , бла-бла ... Самопроголошенний експерт . Павло-Хамло . Байки из склепа . Минстеця . Приходьте ще .

    ОтветитьУдалить
  4. Непогана стаття...але з одним моментом незгодний: торгувати зі зрадниками і окупантами - неприпустимо . я підтримую Пороха, але залежність України від торгівлі з сєпарами,велика помилка його і його команди

    ОтветитьУдалить

  5. Хорошо сидеть и рассуждать в блогах. Ничем не хуже, чем на кухне за рюмкой. И ладно с теми, кто сидит на кухне и рассуждает. А иные, вдохновляются на подобные блоги в ресторанах за рюмочкой дорогого коньяка, а потом их выкладывают на всеобщее обозрение и учат людей жить.
    Только вот может, стоит это все объяснять матерям потерявших на передовой своих детей за эти 3 года? Или тем, кто по сей день гибнет на передовой? И всем, кто пострадал от рук агрессора?
    Безусловно, что нельзя рубить с плеча. Безусловно, что нужно учитывать экономические и геополитические интересы мирового сообщества. Безусловно, что победы нужно достигать малой кровью. Но и эта малая кровь должна быть оправдана.
    А теперь по сути.
    Автор допускает множество ляпсусов, поскольку пытается рассуждать в вопросах, в которых не сведущ и тем вводит читателей в заблуждение. Для примера, возьму один:

    "Тут – з точністю до навпаки, Семенченко з Парасюком роблять все, аби забезпечити роботою російських виробників ковбаси, горілки та сиру. Аби вони платили податки до російського бюджету."

    Вопрос в том, что для оплаты произведенной в России продукции для Лугандона, нужны деньги, покрывающие затраты плюс прибыль. Только в этом случае государство будет иметь доход в бюджет. Если для производства и оплаты, берутся деньги из самого бюджета (расход – доход), бюджет имеет отрицательное сальдо при расходе самого продукта. Ведь и затраты и налоги и прибыль, в итоге ложатся на конечного потребителя. По словам автора, Лугандон не платит за поставленную продукцию. Таким образом, российский бюджет несет убыток, поскольку конечным потребителем является он сам. Т.е. затраты и сама прибыль берутся из самого бюджета и по сути не восполняются. В итоге, на российский бюджет ложится весомая нагрузка по «бесплатному» содержанию Лугандона.
    До блокады, подобная «бесплатность» покрывалась нами – украинцами, по следующей схеме: Ахметов платит Лугандону «налог» за то, что бы его не национализировали. Сумму этого налога, Ахметов прибавляет к стоимости угля для Украины (разница между внутренней стоимостью и Роттердам +). В итоге мы – украинцы, через Ахметова, своими тарифами и налогами платим Лугандону мзду, которая покрывает России часть убытков по содержанию Лугандона. А ведь предприятия Ахметова имели украинскую юрисдикцию.
    Военная техника и боеприпасы, поставляемые в Лугандон, тоже вовсе не бесплатные. Затраты по переброске войск, техники и боеприпасов для Лугандона стоят весьма больших средств. И все это вновь ложится на российский бюджет.
    И таких примеров полная статья.
    Украинцы гораздо умнее, в том числе и умнее автора статьи.
    Статья явно прокремлевская. Автор недвусмысленно пытается принизить украинцев хоть и в мягкой форме. И тем самым сделать их аморфными. Автор – враг Украины.

    ОтветитьУдалить
  6. Як наші союзники визволили Францію та Голландію – з мінімальними руйнуваннями.
    Интересно, а сколько немцы сняли своих войск из Франции, Голландии, чтобы закрыть дыры на восточном фронте?

    ОтветитьУдалить
  7. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  8. Все идеологи коллаборации очень разумные люди - они рационально учитывают все за и против, все убытки от сопротивления врагу и доходы от сотрудничества с ним. А неразумные "парасюки" лезут в драку без оглядки на разум, не понимая, что это убыточно и гибельно для себя же. Дух Сопротивления и Разум коллаборации разводит людей во время войны по непримиримым лагерям. В одном лагере (если о Франции) маршал Петен, в другом генерал де Голль. И Антуан де Сент Экзюпюри. Автору не помешает почитать его повесть "Военный лётчик". Кстати, Экзюпери погиб, его самолет был сбит над Средиземном море.

    ОтветитьУдалить
  9. Браво!! Подпишусь под каждой буквой!ЛЮБО ДОРОГО ЧИТАТЬ)

    ОтветитьУдалить
  10. Павло Ви правий! Ці блокадники з курячими мізками блокують Україну, а не лугандонію. А деякі тролі працюють на плани пyтлepa.

    ОтветитьУдалить
  11. Стосовно війни, пане Павло, все, можливо, так і є, як ви аналізуєте, але ж на кухнях українських людей турбує перевтілення порошенка в януковича на внутрішньодержавному рівні. Ось: http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/58c1c1aa61775/
    І абсолютно можливо, що лещенко, таки є розмовляючою головою григоришина, але багато з того, про що він пише помічає не він один. Хто і як це намагається використати - це інше питання. Лі Куан Ю, якого порошенко цитував після перемоги на виборах з нього не вийшов... І терпіти можна і воювати потрібно, але хтось життя лишається, а хтось жиріє на схемах.

    ОтветитьУдалить
  12. Знаєте, скільки грошей було на Єдиному казначейському рахунку станом на 27 лютого 2014 року?
    Сто вісім тисяч сто тридцять три гривні 65 копійок. ой брешеш там було Сто вісім тисяч сто тридцять дві
    гривні 67 копійок. :)

    ОтветитьУдалить
  13. Стаття була б більш правдивіша, як би автор указав причини, з яких в українського народу з'явилася нелюбов до Президента країни, що треба зробити Президенту, щоб підняти свій низький, майже нульовий рейтинг. Якби була високою довіра народу, то й критики не було б. Корупція з'їдає Україну, а ефективних дій Президента досі нема...

    ОтветитьУдалить