Общее·количество·просмотров·страницы

понедельник, 18 июля 2016 г.

Беладона: відьмина трава

Пані Кліо – дуже гарна жартівниця. Іноді вигадає таке, що навіть не віриться. Хочете пересвідчитися? Посміхніться трохи, пані та панове. Не все ж нам про політику...




Кожен із нас хоча б раз у житті чув про беладону? Це така рослина, що зустрічається в Україні майже всюди. А чи відомо вам, чому вона так називається?
Belladonna з італійської перекладається як «красива жінка» і недарма. Бо колись у давнину цю рослину дами використовували для того, аби підкорювати серця чоловіків.
У Середньовічній Італії у жінок було дуже модним мати блискучі, з широкими зіницями, очі. Аби цього добитися, поважні дами і юні красунечки капали собі в очі сік беладони – ця рослина містить велику концентрацію атропіну. Очі набували таємничості й загадкового блиску, яким чарівниці приманювали своїх Ромео.
А ще ягодами беладони жінки натирали собі щічки, аби ті набирали «природного рум’янцю», цей прийом був відомий і у нас ще в часи давньої Русі, через що в Україні рослина в народі отримала назва «красавка».
Беладона – вона справжня пані, мінлива, примхлива і багатолика. Вона убиває й лікує; зводить з розуму і дає красу; занапащає і захищає. Тому й назв має безліч.
Вона – справжня пані, беладона. Викликає сильне збудження, яке доходить аж до сказу, за її допомогою у давнину жінки насилали на чоловіків божевілля, через що, беладона отримала назву «скажена вишня». А ще українські чоловіки мають знати, що наші пращури називали цю «жіночку» «одурником». А ще, якщо занадто щільно й багато з нею поспілкуватися, то втратиш сили й заснеш, тому ще одну назву (напевне теж чоловіки) сонний дурман або сонна одуру. Беладоною жінки труїли невірних чоловіків і з нього ж готували приворотне зілля.
Ну і звичайно, як всяка «жіноча» рослина, беладона була до нагоди відьмам, вона входила до складу мазі, якою натиралися красуні-чарівниці, аби набувати здатності літати.
У часи полювання на відьом жінки-травниці, що їх звинувачували у відьомстві, за допомогою беладони рятувалися від страждань на багатті. Вони приймали сонне зілля і йшли в інший світ, не відчуваючи болю.
Проте, як і спражня жінка, беладона не лише занапащує чоловіків - вона ще й дає життя. Ця рослина має чудові лікуальні властивості, чим наші пращури користуалися багато століть. Користуються нею знахарки і зараз...

Словом – відьомська трава. Адже в кожній жінці живе частина відьми, правда?

P.S. Любителям історії. Справжньої історії нашого народу, а не тієї, що її для нас написали у Москві.

Книга ПАВЛА  ПРАВОГО «Владимир. Крещение ложью»

Матимете 720 сторінок парадоксів. Провокація, яка змусить вас замислитися над багатьма, здавалося б очевидними речами, що їх викладали вам на уроках історії у школах та університетах.
Бажаєте мати її у вашій бібліотеці? Бажаєте подарувати коханій людині, друзям, знайомим, шефові цікаву книгу? Про те, як це зробити тут:
 http://pavlopraviy.blogspot.com/2016/05/blog-post_13.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий