Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 14 января 2018 г.

Черговий провал чекістів

Усі кинулися кепкувати із «сенсації», що її зляпали в Москві. А я «ляпи» та відверту брехню в черговій маячні про Порошенко не обговорюватиму. Достатньо того, що її вкинули через чемпіона світу з брехні - пана Міхаїла, чий тренований рот витримає і не таке.



Хочу сказати про інше. Про перспективи перемоги Кремля у гібридній (саме гібридній) війні, яку сам же він і вигадав.
Вони нульові. Абсолютно.
Вірогідність перемоги путінців така само, як  вірогідність того, що російська олімпійська збірна промарширує на відкритті Олімпіади під триколором.
Чому? Зокрема через те, що якість роботи їхніх спецслужб давно знаходиться за позначкою «нижче тупості». І повернути процес їхньої деградації «взад» неможливо, як неможливо повернути сибірські річки.
Гадаєте, це я про «докУменти», що їх вчора вихлюпнув в інформаційний простір телеканал Саакашвілі «Руставі-2»? Дійсно,  в тому «докУменті» начебто від 2007 року згадується, що Порошенко регулярно відвідує у Санкт-Петербурзі батьків свого старшого сина, тоді як усім відомо, що Олексій Порошенко одружився у 2013 році? Лише цей пасаж з «докУмента» ясно говорить хто і в якому стані його «робив».
Це лише одна елементарна помилка, яка не так вже і важлива сама по собі. Ті, хто в Україні сприймає подібну брехню за чисту монету, не розбиратимуться з подібними протиріччями. На них і розраховано. Це «вкидання» - для тупого малоосвіченого люмпену, який потім понесе «сенсацію» по тролейбусам, маршруткам та «курилкам».
А от час, коли було оприлюднено «сенсацію»...
От за такі провали Владімір Владіміровіч декого чайком з полонієм пригостити має. Люди добрі, та хто ж вихлюпує подібне, коли українці святкують Щедрий вечір? Ви би ще 31 грудня о 23 годині розпочали операцію «Відро помиїв».
Те, що «викривальну сенсацію» було розроблено і зляпано «за поребриком», саме дата її проведення доводить абсолютно. Розрахунок був стандартний: «сенсація» вкидається суботній вечір. Чому? Бо у п’ятницю багато хто відпочиває від трудового тижня по саунах, гостях, дачах тощо. В неділю буде пізнувато, та ще люди раніше вкладаються спати перед роботою. Субота для розкручування інформаційної диверсії в соцмережах – саме те.
Розрахунок ще й на те, що в неділю, коли «сенсація» завдяки тролям та «корисним ідіотам» з числа українців розлетиться мережею, в Адміністрації президента України її нікому буде спростовувати – вихідний. А в понеділок люди приходять в офіси, першим ділом вмикають компи і…
Вуаля! Операцію «Відро помиїв» блискуче звершено! Увесь сегмент українського Фейсбуку бурлить, наче в туалет типу «сортир» хуліган вкинув пачку дріжджів.
Проте автори «сенсації» живуть в Росії. Там нема традиції колядування, щедрування, маланкування, посівання (адіннарод, аякже). Отож, ті, хто відповідав за операцію, не врахували, що увечері 13 січня українці займатимуться іншими справами, аніж сидінням в мережі. Люди Саакашвілі теж не підказали, бо вони так само далекі від наших традицій.
А тут ще один «прокол». З’ясувалося, що, незважаючи на вихідні, в Адміністрації президента України все ж таки працюють, і зранку оперативно та професійно на провокацію відповіли. Далі за справу взялися так звані «порохоботи» і… операцію, що так красиво замислювалася, словами професіоналів, було «злито в унітаз».
Я не просто так згадав про перспективи проходження олімпійської збірної Росії під прапором Росії на відкритті Олімпіади. Згадаймо, що спричинило приниження, яке має випити Москва. Бажання здобути будь-якими методами перемогу на «домашній» Олімпіаді в Сочі. І її здобули – завдяки мельдонію та підміні допінг-проб.
Розробивши та провівши спецоперацію «Мельдоній», російські спецслужби здобули тактичну перемогу. Але вона невдовзі перетворилася на страшну стратегічну катастрофу. І не відомо ще де зупиниться хвиля цькування російського спорту по всьому світові. Уявіть собі – Міжнародний олімпійський комітет розробив спеціальну принизливу процедуру: навіть «чисті» російські спортсмени мають публічно, на камери висловити свій осуд рідній країні за обман світового співтовариства. А Російське телебачення зобов’язане те каяття демонструвати протягом всієї Олімпіади.
Аде це я захопився. Хотів лише показати, як начебто вдалі тактичні операції приносять величезну школу в стратегічному масштаб, якщо їх проводять лузери.
В інформаційній війні проти України так само. Москва начебто й здобуває регулярні тактичні перемоги, ас від часу завдяки бурхливим «сенсаціям» піднімаючи хвилі в туалеті типу «сортир», але стратегічно програє все більше.
Українці призвичаюються не реагувати. Вірніше, реагують зовсім не так, як на це розраховують автори «викривальних сенсацій». Цар Понту Мітридат VI поступово привчив себе до отрути сам. Українців привчають до власної ж отрути російські чекісти.
Вони діють за принципом, який у свій час висловив сер Вінстон Черчилль. І все частіше провалюються. Бо сер Вінстон помер тоді, коли нинішні керівники російських чекістів лише вчилися на горщик сідати.
Вони працюють непрофесійно. А звідки взятися професійності, якщо в ФСБ давно уже набирають «позвоношних» - братів-сватів-кумів. Проте вони ще й не помічають власної непрофесійності. Проваливши чергову операцію, вони оголошують її успішною. Й крокують далі по граблях. Вони живуть учорашнім днем.
Вони живуть учорашнім днем. Вони свято переконані, що якщо щось вдалося раніше, то працюватиме і зараз. Знищивши в широкомасштабній інформаційній війні Ющенка, вони гадають, що так буде і з Порошенком. Вони не усвідомлюють, що Порошенко – не Ющенко; що зараз не 2008 рік, а 2018 і що українці зараз не ті, що 10 років тому.
Відтак, перспективи у «Русского мира» та його фюрера не надто яскраві.
М’яко кажучи… 

2 комментария: