Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 8 сентября 2020 г.

ЯК ГІТЛЕР АВТОБАНИ БУДУВАВ

 

А ви знали, що не Гітлер вигадав автобани і не він почав їх будувати? Це нацистський міф. Гітлер лише привласнив напрацювання своїх «попередників». Нічого не нагадує в сьогоденні?



Більше того - до приходу до влади майбутній фюрер різко виступав проти будівництва автобанів (як і комуністи), аргументуючи це тим, що автобани потрібні лише багатіям і тим... Ну, за згадку про яких Фейсбук зразу банить. І що це «надто дорого».

А ви знали, що перший автобан в Німеччині між Кельном і Бонном було здано в експлуатацію 6 серпня 1932 року? Його було побудовано за ініціативи і сприяння обер-бургомістра Кельна Конрада Аденауера. Ага, того самого, який після Другої світової став канцлером демократичної ФРН.

Але після приходу до влади Гітлер усі ті ідеї «прихватизував» і приписав собі, різко змінивши ставлення до автобанів, аби підвищити собі рейтинги.

І да - будівництвом автобанів безробіття не було подолане й цього не планувалося. На цих роботах працювало лише 120 тис. осіб (на 65,5 млн загальної чисельності населення). У жахливих умовах, майже безкоштовно. Як у Сталіна на Біломор-каналі. За найменше незадоволення відправляли у концтабори.

Спорудження автобанів продовжувалося лише 5 років і практично заглухло у 1941 році, але ще три роки по тому у кінотеатрах крутили стару хроніку про будівництво, видаючи її за новітню, щоб рейтинги фюрера підтримати. Нічого не нагадує?

На фото: Гітлер на камери шурує лопатою на закладці автобану, 1934 рік. Нічого про сьогодення на нагадує?

Післяпіслянаписаного:

Народ, який не знає свого минулого, приречений ходити по колу, причому ще й по граблях.

Цікавитеся історією? Пропоную невелику допомогу. Розслідування найбільш таємничих сторінок нашого минулого, автором яких маю честь бути.

 

З класичними паперовими книгами ви можете ознайомитись та придбати (автограф гарантується) за посиланням: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

 

Електронні версії тут:  https://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий