Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 2 декабря 2020 г.

«Винуватці» Голодомору: обережно, провокація!

 

Щоразу під час вшанування жертв Голодомору у соціальних мережах піднімається питання щодо його організаторів та винуватців. І щоразу виринають окремі публікації, які всю провину покладають на представників одного відомого народу. Не був виключенням і цей рік.



Ось такий колажик з портретами 22 «організаторів Голодомору в Україні» блукав просторами Фейсбуку. Найсумніше, що навіть українські патріоти це поширюють, хоча навіть побіжний погляд у Вікіпедію викликає простий висновок: це провокація і фальшивка.

Йосип Уншліхт не мав жодного стосунку до України – з 1930 по 1933 рік він був заступником голови Вищої ради народного господарства СРСР, потім – начальник Головного управління Цивільного повітряного флоту СРСР.

Наум Зелікман у 1932-1933 рр. працював в ОДПУ Башкирської АРСР, Яків Дейч в Московській області, Михайло Дементман і Самуїл Деноткін – в Середній Азії, а Ізраїль Леплевський керував військовою контррозвідкою СРСР.

А як серед організаторів Голодомору в Україні опинився знаменитий Лейба Зодов більш відомий як Льова Задов, колишній начальник контррозвідки в армії Нестора Махна, який у системі ОГПУ працював оперативником в Іноземному відділі проти Румунії?

Висновок: колаж цей склепали за принципом «аби людина була у формі чекістів і певної національності».  А те, що оформлено його російською мовою, вказує на те, де цей «шедевр» було народжено.

Російські спецслужби працюють. А інформаційна війна ще більш жорстока, ніж війна «класична». Перо та комп’ютер виявляються зброєю, потужнішою за вікопомні путінські «Іскандери».

Мета російських спеціалістів інформаційної війни зрозуміла. Вони будь що прагнуть розхитати і розколоти українське суспільство; створити якомога більше осередків напруженості – за релігійною, мовною, регіональною, етнічною, расовою, соціальною ознаками. У цьому випадку чітко видно намагання, граючи на емоціях українців, спровокувати антисемітські почуття серед малоосвіченої або надто довірливої частини українців. Особливо такі спроби небезпечні у регіонах, де єврейська діаспора історично сильна: Житомирщина, Рівненщина, Львівщина тощо.

Тож треба бути особливо пильними, аби не стати невільними агентами впливу спецслужб противника, розповсюджуючи подібні матеріали.

Що ж до реальних організаторів Голодомору – давно вже встановлено – вони національності не мали. То була інтернаціональна банда злодіїв, яких об’єднувала нелюдська більшовицька ідеологія.

Комусь потрібно відбілити більшовизм та злочини радянського тоталітарного режиму, перекласти їх на євреїв, аби й далі розвертати частину українців до СРСР, а глобально – у бік Москви.

Проте, слід знати слова видатного більшовика Лейби Троцького (Бронштейна). Коли до нього звернувся головний рабин Москви Яків Мазе з проханням про поблажливість щодо євреїв, зокрема припинення погромів, найближчий соратник Леніна, «друга людина» в партії, заявив: «Я революціонер і більшовик, а не єврей».

І тоді мудрий рабин сказав: «Революцію роблять троцькі, а розплачуються за це бронштейни».

На цьому й закінчимо.

1 комментарий:

  1. Дякую, друже Павло! Дуже правильний акцент ,жаль, що ті , кому це більше всього потрібно знати, не всі сидять за компю"ютерами і смартфонами. Інтелігенція вже , мабуть, давно зрозуміла, що Росія прагне розсварити українців , використавши краплену карту.Жаль, що на цей примітив дехто клює в Україні не залежно від етнічної приналежності. Правда, з роками все менше і менше. В срср теж його використовували більшовицькі бонзи. Згадайте пропозиції Суслова щодо Грузії. Методички совєтського союзу перейшли в сучасну Росію.

    ОтветитьУдалить