Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 10 декабря 2020 г.

На «коронавірусному» фронті: атака московських попів

 

Вони знову йдуть у наступ і намагатимуться сіяти смерть. Цьогоріч на Великдень вони вже спробували. Тоді доволі жорсткими зусиллями місцевої влади та правоохоронців більшість таких «заходів» вдалося блокувати і нейтралізувати. Йдеться про попів Російської православної церкви в Україні (колишня УПЦ Московського патріархату).



Що цікаво – в самій Росії участь прихожан у великодневих богослужіннях РПЦ скасувала, зате своїй українській «філії» наказало службу проводити і прихожан до храмів і монастирів заманювати. Скільки людей в результаті цього заразилися коронавірусом невідомо, але відомо, що тоді постраждали й російсько-православні батюшки та монахи – у Городницькому монастирі на Житомирщині, у Почаївській та Києво-Печерській лаврах тощо.

Нині РПЦ в Україні уже точно визначилася: поточні та святкові різдвяні служби відбуватимуться без будь-яких обмежень. Священнослужителі Римо-католицьких храмів, Православної церкви України та інші з розумінням поставилися до прохання влади щодо обмежень. Лише Російська церква в Україні непохитна. Ніяк інакше, ніж спланованою провокацією це не назвеш.

Батюшки навіть і не приховують, що вони виконують наказ. Мовляв, до парафій прийшло відповідне розпорядження з Києва. А туди – з Москви.

Відомий український релігійний діяч Євген Заплетнюк цілком слушно якось зауважив, що  «сучасна Російська православна церква бере свій початок не з часів хрещення Володимира, а з часів Сталіна.  Саме він був де-факто первоієрархом цієї організації, спочатку «відродивши» її, а потім і керуючи нею». З тих часів так і повелося: батюшки були і є частиною державної машини, важливим механізмом в діяльності спецслужб. Недаремно усі вони були увішані державними нагородами. Не виключення й нинішній патріарх Кирило (агент КДБ-ФСБ «Михайлов»), який є повним кавалером російського ордену «За заслуги перед Отечеством», а також орденів Дружби та Олександра Невського.

Цілі московських попів прозорі й зрозумілі. Вони чудово розуміють, що переважна більшість тих, хто прийде до богослужінь – люди у віці, які належать до «групи ризику». Що когось із них буде у тому натовпі інфіковано й вони понесуть коронавірус у родини. Що для декого святкове різдвяне застілля може (не приведи Господь) продовжитися поминальним обідом. Тому влада не може не відреагувати. І цю реакцію можна подати як «репресії» за конфесійною ознакою, апелювати до міжнародних правозахисних організацій та суспільства, провокуючи суспільну напругу та негативне ставлення до держави Україна. Чим більше у нас внутрішніх конфліктів – тим краще для Кремля.

А те, що під загрозою опиняється життя та здоров’я тисяч громадян… Коли це їх хвилювало, якщо йдеться про «благородну справу» просування інтересів «Русского мира»? І спалах хвороби теж буде їм на руку. Можна у проповідях пояснити малоосвіченим стареньким, що це кара Божа за намагання відірватися від Москви. А люди похилого віку у нас є найактивнішими виборцями…

Тож велике прохання до вас, друзі. Утримайтеся від перебування на тих богослужіннях самі й утримайте своїх близьких та знайомих. Пам’ятайте, що Господь велить ставитися до життя відповідально. Не варто гратися у «російську рулетку» зі смертю. Це в нинішніх умовах, та ще коли організм послаблений постуванням, дуже схоже на спробу суїциду. А самогубство – страшний гріх перед ликом Господнім.

Бо сказано: «…дурні зневажають мудрість і настанову».

А батюшки московські якось без ваших різдвяних пожертв «на храм» переб’ються…

Комментариев нет:

Отправить комментарий