Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 15 июля 2021 г.

"НАРОДОВЛАДДЯ" ВІД ПУТІНСЬКОГО КУМА

Останнім часом широко відомою у вузьких колах стає ідея т. з. «народовладдя». На це красиве, мов японська блешня слово, деякі українці реагують як і належить дурному щупакові – хапають, не думаючи.




Зовні дійсно гарно: українським громадам пропонують самим вирішувати свої проблеми. Кому, як не «простим людям» знати їхні проблеми – їм і вирішувати. Київ далеко, чиновники глухі до сподівань народу, тож народ має брати повноту влади у власні руки.

І далеко не всі замислюються над тим, звідки й хто саме пропонує такий шлях; хто ті данайці, що підносять такі дари? Якщо хтось не знав – данайський дар – це знаменитий дерев’яний кінь, за допомогою якого до Трої проникли вороги й старе могутнє місто впало…

Автори проекту «народовладдя» насправді давно відомі. Вони сидять у Москві. А їхнім найвпливовішим агентом у Україні є путінський кум пан Медведчук. Це його партія «Український вибір» ще у 2012 році «розганяла» країною ідею «прямого народовладдя», мовляв, давайте усе вирішувати на референдумах. Не лише загальнонаціональних, але й місцевих. «Український вибір» фактично почив у бозі, але його прапор підхопили товариші з ОПЗЖ, де Медведчук підробляє «сірим кардиналом».

Мета проекту «народовладдя» прозора: створення в країні хаосу. Цей проект називають «повзучою федералізацією». Але насправді небезпека ще більша: у Москві намагаються максимально «регіоналізувати країну», створити ситуацію некерованості, коли державу буде фактично розбито на дрібні анклави, кожен зі своїм квазі-урядом і навіть квазі-конституцією. І чим дрібніші вони будуть – тим краще.

Це страшна небезпека. Саме з цього починалося вторгнення «Русского мира» на Донбасі, коли там у містах і селах обдурений народ обирав «народних мерів», «народних голів сільрад» та «народних начальників міліції». Закінчилося усе вікопомним «референдумом» у результаті яких світ не знає, як вколошкати самопроголошені ДНР-ЛНР.

Російські спецслужби нічого нового не вигадують – спрацювало тоді, має спрацювати й зараз. І от, нещодавно співробітники СБУ припинили діяльність фейкової «сільської ради», яку створив прибічник «народовладдя» і навіть печатку виготовив. Раніше те саме відбулося на Львівщині, були спроби на Житомирщині, а у Хмельницькому викрито цілу «міську раду» з фейковими «депутатами» й слідство чітко встановили її зв'язок зі спецслужбами Російської Федерації.

Але якби лише іноземні розвідки цим усім керували – було б півбіди. На жаль, до намагання створення «паралельних» органів влади намагаються долучитися й окремі представники регіональних бізнесових та політичних еліт. А це більш небезпечно: вони мають кошти, широкі особисті зв’язки і подекуди популярні у громадах, оскільки частину своїх прибутків спрямовують на «благодійність», а по факту просто підкуповують населення.

Це старий добрий принцип «поділяй і володарюй»: якщо розхитати і послабити державну владу, перенести акценти на підконтрольні тій або іншій фінансово-промисловій групі або окремому бізнесмену регіони – можна більш ефективно і легко збагачуватися, по суті грабувати населення; змушуючи працювати за жебрацьку зарплатню та здавати в оренду землю за копійки.

От цього якраз наївні українці, що кидаються підтримувати те «народовладдя» і не розуміють. На жаль, декого сумний досвід луганчан та донеччан, які бігали на референдуми «проти київських олігархів», а в результаті отримали новітніх, своїх, місцевих, причому небачено жорстоких, не навчив.

Не завжди за словом «народне» стоїть те, що в інтересах народу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий