Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 22 июля 2021 г.

ЩО ТАКЕ "НАРОДОВЛАСТЯ" І ЯК З НИМ БОРОТИСЯ

 

Інтернет нині велика сила. Майже як телебачення. Тому мережу давно використовують у політичній боротьбі й до того ж дуже ефективно. Не виключенням є Україна й існування величезної кількості сайтів або просто т. з. «лідерів суспільної думки» - ні для кого не таємниця.



Тем для їхньої діяльності на невидимому інформаційному фронті маса. Зараз зупинимося на спробі розхитування ситуації в країні через проект «Народовладдя». Під красивою обгорткою вирішення місцевих проблем самою громадою насправді просувається спроба створення хаосу в країні через побудову паралельних владних структур – «народних» сільрад, «народних» ОТГ, «народних» міськрад тощо.

Зрозуміло, що розроблено це все не в Україні – давно відомо, що сліди йдуть у північному напрямку.

Але мало мати керівництво, координаторів та гроші – цей підривний «проект» мусить набрати критичне число прихильників, «корисних ідіотів», які б зголосилися брати участь в авантюрі, подібній до створення «тіньової міської ради» в Хмельницькому, яка керувалася російськими спецслужбами.

У традиційних засобах масової інформації агітувати за «народовладдя» не виходить, бо це пахне статтею 109 Кримінального кодексу. Власники газет та телеканалів чітко це усвідомлюють і ні за які гроші такі матеріали не поставлять. А от інтернет…

Через специфіку Інтернету «бійцям невидимого фронту» працювати з ним простіше, а іноді й ефективніше. До того ж, маючи певні кошти, можна найняти безліч охочих «підзаробити» або на розміщенні підривних матеріалів, або й навіть на їх створенні.

Відтак, що слід знати, аби не потрапити на гачок ворожої пропаганди й не стати фігурантом справи за статтею 109? Треба знати, що у кожного інтернет-сайту є власник. Дуже часто, з доменом ru. Тобто – сліди ведуть у Росію. Іноді сайт має домени далеко за кордонами і Росії, і України, навіть за океаном. Але це нічого не значить.

Зараз уже точно відомо, що головним «координатором» і керівником спроб поширення «народовладдя» є такий собі Шарій. Той самий, проросійський напівблогер, напівполітик, напівжурналіст, який нині переховується від українського та нідерландського правосуддя на віллі в Іспанії. Той самий, який тісно співпрацював з путінським кумом Медведчуком та іншими проросійськими політиками. Саме з ним пов’язані особи, які робили спроби створення «паралельної влади», зокрема й у Хмельницькому.

Але не Шарієм єдиним. Медведчук теж. А він стоїть не за одним і навіть не за десятьма так званими «ЗМІ», в тому числі й електронними. Відтак під час перегляду матеріалів сумнівного характеру треба звертати увагу на його авторів. Не вірити й не користуватися послугами сайтів сумнівного походження, невідомих або маловідомих, які передруковують матеріали, «народжені» провокаторами або професійними співробітниками іноземних спецслужб та їхніми найманцями.

Отримувати інформацію нікому не заборонено – у нас свобода слова. Але краще при згадці про «народовладдя» тікати світ за очі від таких сайтів та авторів. Бо противник наш розумний, хитрий і має величезні ресурси. На нього працюють гарні професіонали в царині інформаційної війни, можна раптом опинитися у його таборі й навіть цього не помітити. Судячи з кількості прихильників Партії Шарія на минулих парламентських виборах, обдурених і задурених, особливо серед молоді, яка «живе» в Інтернеті чимало. І це реальна загроза.

Шарій далеко. На московські гроші він прикупив собі віллу в Іспанії й непогано там почувається. А хтось, приєднавшись до «народовладдя», може опинитися зовсім не на віллі…

Комментариев нет:

Отправить комментарий