Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 17 апреля 2015 г.

На смерть Олеся Бузини. Замість некрологу

ПАВЛО  ПРАВИЙ

Убивство Олеся Бузини продовжує бути топовою темою соціальних мереж. Тема цього злочину заполонила телевізійні екрани і газетні шпальти, вона розганяється по всій неозорій Росії тисячами гнівних публікацій та новинних сюжетів; вона вирвалася і на простори Європи, США та всього світу, навіть генеральний секретар ООН висловився з цього приводу.
І всі задаються питанням: хто, на чиє замовлення і за що вбив журналіста. Спробуємо розібратися.


Кажу одразу: я зовсім не відкидаю того, що Бузину пристрелили українці. Не українська «хунта», як прийнято величати в московських ЗМІ наш уряд – цей покидьок надто дрібна блошиця, аби витрачати на нього увагу спецслужб аж до такого, це не Гонгадзе, а саме – українці. Зараз в країні надто багато зброї і, треба чесно визнати, інколи вона потрапляє до рук фанатиків або психічно неврівноважених осіб, які, знову чесно визнаємо, зустрічаються навіть серед бійців добровольчих батальйонів. Отож, не можна виключати, що після –надцятої чарки у когось з хлопів виникла ідея «пристрелити те чмо».
Втім, судячи з обставин злочину, ця версія практично не має шансів на підтвердження. Одяг убивць, автівка з іноземними номерами (скоріше за все викрадена); те, що кілери не побоялися стріляти на очах у багатьох свідків говорить що це – заздалегідь спланована акція. Хтось скаже, що і планований злочин міг скоїти якийсь «Правий сектор», але тут не прослідковується головне – мотиви.
Зате мотиви були у декого іншого. Зауважимо, що це убивство цілковито «перекрило» собою інше – широко відомого в Україні та її межами колишнього депутата Верховної ради Олега Калашнікова. Комусь дуже не хочеться, аби саме воно «вилізло» на перші шпальти газет, надто – в Росії. Бо Олег Іванович відомий як один з організаторів «Антимайдану» в Києві, він наймав та організовував т.з. «ті тушок», через нього ж проходили гроші, якими сплачувалися послуги «антимайданівців». Головне, що, як заявили в СБУ, Калашніков вже почав «здавати» тих, хто стояв над ним у цій брудній справі. Відповідно, тим, хто організовував «Антимайдан» та розстріл людей в Києві, розкручував події зими 2014 року було б дуже неприємно, якби пан Калашніков залишився живий і подовжував давати свідчення.
«Поінформовані джерела в спецслужбах України повідомляють, що вбитий сьогодні Олег Калашніков був готовий почати співпрацювати з компетентними органами в плані дачі показань. Чому? Тому що залишившись без фінансового підживлення почав шантажувати своїх колишніх наймачів тим, що розкаже, як він організовував «тітушок», хто це фінансував і через кого організовувалися всі процеси. Для підтвердження серйозності своїх намірів він почав контактувати з правоохоронними органами» (http://ipress.ua/news/kalashnikov_shantazhuvav_organizatoriv_antymaydanu__boryslav_bereza_119414.html).
Спеціалісти та журналісти вже відзначили схожість у «почерку» цих двох злочинів, отже і замовник у них один, і виконавці, скоріше за все – з однієї команди.
Так от, Олесь Бузина став просто «витратним матеріалом», запланованою жертвою, яку дбайливо викохували, вирощували і розкручували, запрошуючи на численні ток-шоу та програми на російських телеканалах. І от саме в російських ЗМІ пішов пінний вал матеріалів про «убивство оппозиционного журналиста, который был неудобен хунте».
Параллельно сумно відомий своїми фантастично тупими або просто брехливими «новинами» канал LifeNews розродився дивним сюжетом, в якому стверджувалося:
 «… эксперты уверены: власти Киева устраняют неугодных им украинцев, возможно, имеющих компромат на действующее правительство» (http://lifenews.ru/news/152676).
Зрозуміло, що ця маячня – для внутрішньо російського вжитку, для т.з. «вати», яку давно вже відучили думати навіть на рівні равлика: навряд чи невідомі світу «експерти» зможуть назвати компромат, який мав на діючу владу Олесь Бузина, або той самий Калашніков. А от на колишню владу, а також на дії російських спецслужб… Це і сигнал іншим «обізнаним»: мовчіть.
Те, що «зачистку» російськими спецслужбами та людьми з оточення Віктора Януковича тих, хто «надто багато знає» московська пропаганда списуватиме на «хунту», або на радикальних українських націоналістів – говорили давно. І от, саме після убивства Бузини на обрії з’явилася раніше нікому не відома терористична організація «Українська повстанська армія», яка взяла на себе убивство не лише його, але і Калашнікова, і навіть Чечетова, котрий, як відомо, викинувся з вікна ледь не на очах дружини.
Політологи і журналісти одразу ж засвідчили те, що ця «армія» - продукт «творчості» російських спецслужб і що її створили не лише для списання на «украинских фашистов» убивства незручних для декого політиків, але і більш масштабних планів. Політолог Володимир Фесенко:
«Это еще больше укрепляет мое подозрение, что за спиной этих людей стоят российские спецслужбы. Заявление также дает основания подозревать продолжение кампании убийств, которая теперь может быть направлена и против представителей высшего государственного руководства страны. И это, возможно, означает попытку российских спецслужб открыть новый фронт против Украины ‒ внутри страны с целью дестабилизации внутренней ситуации» (http://vesti-ukr.com/strana/96757-otvetstvennost-za-ubijstvo-kalashnikova-i-buziny-vzjali-bojcy-upa).
А тепер згадайте одну дуже цікаву деталь: розповсюдження в соціальних мережах начебто від імені одного відомого дніпропетровського політика списку осіб, які підлягають ліквідації як вороги українського народу. Серед них разом з Шуфричем, Єфремовим та іншими регіоналами вказано і Порошенка, і Яценюка, і Авакова. Збіг? Як любить казати Дмитро Кисельов: «Не думаю»…
Втім, розглядати лише російські спецслужби як єдиного замовника і виконавця терактів і як «батьків» зазначеної УПА було б неправильно. Скоріше за все, ФСБ діє тут не прямо, а через певні структури, розташовані в т.з. «Новоросії». Завісу над тим звідки прибули і куди відбули убивці Бузини може підняти сюжет того самого LifeNews. На місці директора ФСБ пана Бортнікова я б повідрізав би язики дурним пропагандистам:
 «Сопредседатель народного фронта «Новороссии» Константин Долгов заявлял LifeNews, что в ближайшее время стоит ждать новых сообщений с Украины о странной смерти людей, близких к экс-президенту Украины» (http://lifenews.ru/news/152676).
Нагадаю, що пан Долгов – з тієї ж компанії, що і Калашніков, був лідером «Антимайдану» в Харкові, також отримував гроші і завдання на організацію «ті тушок» з тих самих джерел. Проте на відміну від Калашнікова та інших людей, які «в тємі», Костянтин Генадійович для українських правоохоронних органів стане досяжним лише в разі, якщо випливе багато цікавого про замовників і фінансистів «Антимайдану», кровопролиття в Києві та сепаратиських рухів.
Не зайвим буде згадати і те, які люди увійшли до керівництва «Народного фронту Новоросії, крім пана Долгова. Це Олег Царьов, Игор Марков, Денис Пушилін, Валерій Болотов. Тут і Олександр Зінченко, який взимку 2015 року здійснював безпосереднє керівництво київським «Антимайданом», тобто, прямо пов'язаний злочинними схемами з покійним Калашніковим.
Це, панове, стара шайка тих, за ким з одного боку стоять люди екс-президента України, нині скніючого у підмосковній Барвисі, а з іншого – ФСБ. Отут і слід шукати штаб тієї «Української повстанської армії». Надто вже нагадує цей проект знамениті «спецбоївки» - загони НКВС, які діяли в Західній України під виглядом УПА для її дискредитації.
До речі, я б не радив називати Олеся Бузину журналістом. Це – звичайний помийник. Людина, яка за гроші, на замовлення згодна писати і казати будь-яку маячню про «кривавих бандерівців» або «Вурдалака Тараса Шевченко».
Доля Бузини майже дзеркальне відображення долі іншого «по мийника» - галицького комуніста Ярослава Галана, котрого, коли той став непотрібен комуністам, прибрали радянські спецслужби, списавши злочин на ОУН.
Кажуть, про мертвих або гарно, або нічого. Це не завжди правильно. Мертві Гітлер і Сталін, Геббельс і Єжов, Ейхман і Судоплатов. Чи означає це, що ми не маємо говорити про їхні звірства та злочини.
А Бузина… Яким же гнилим типом треба бути, щоб після смерті про тебе ніхто жодного доброго слова не сказав!

Про його долю мають пам’ятати всі, хто згоден жити так, як жив покійний…

3 комментария:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Вже коли його було занадто швидко звільнено з посади шеф-редактора "Сегодня", стало зрозуміло, що чимось він розгнівив Ахметова. Гадаю, він так і не зрозумів, що змінивши епатажні публікації на політичне болото, він так і не зрозумів, що опинився в колі убивць...

    ОтветитьУдалить
  3. Такі покидьки як Володимир Корнілов, Ігор Гужва, Вікторія Шилова давно шукають пригод на свою дупу. Бузик знайшов.

    ОтветитьУдалить