Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 20 марта 2016 г.

Медведчук на нарах, або дещо з історі "ворогів народу"

Тут деякі, без сумніву, великі й жахливі патріоти України звинуватили мене в тому, що продався Медведчукові. Згорів паркан - гори і хата. Додам гасу в полум`я їх праведного гніву та смальти в мозаїку щодо причетності вашого покірного слуги до страшних злочинів проти українського народу.




Тут у Верховній Зраді почали збирати підписи депутатів за арешт Віктора Володимировича Медведчука. Правда, кайф? Для тих, хто не зрозумів: не Генеральна прокуратура, не СБУ, не МВС, не Суд має заарештовувати того або іншого громадянина - з точки зору деяких патріотичних індивідуумів це треба робити на підставі списків. Підмахнули 150 депутатів папірець, в якому написано: «Заарештувати» - і ласкаво просимо на нари.
Про те, яка справжня (як не мене) мета цієї трігокомедії - в другій частині оповідання, а поки що про інше. Про історію. 
Довго думав, де я вже це бачив чув про це, або читав. І раптом осяйнуло: так це ж 30 роки ХХ сторіччя! СРСР. Клятий сталінізм. Тоді також заарештовували «на вимогу». Правда, не народних обранців, а - самого народу.
Виглядало все так: збирався (звичайно ж, «стихійно»), трудовий колектив і на цих зборах, звичайно ж, знов таки без впливу ззовні, виключно завдяки пролетарській пильності виявлялися «шкідники» та «вороги народу». Трудовий колектив, звичайно ж, одноголосно вимагав у «компетентних органів» заарештувати «ворогів». «Органи», звісно ж вимогу народу ігнорувати не могли – як казали мудрі римляни Vox populi vox Dei.
Народ, к відомо, помилятися не може, тому хоч-не-хоч, але товариш Сталін попри свою гуманність мусив брати за зябра всіх отих бухаріних, рикових, томських, шумських. Декому з них слідчі потім, співчутливо дивлячись у заплилі від побоїв очі, тихенько говорили: «Так, нам відомо, що Ви не винні. Але в ім’я Партії Ви зобов’язані взяти на себе провину. Народ треба мобілізувати на боротьбу із справжніми ворогами».
І народ мобілізували…
В нашому випадку все трохи інакше, але схема – та сама. Ініціатива виходила від джерела влади. Адже перед тим, як парламентарі розпочали свій мужній похід проти виплодка пекла, ворога роду людського В.В. Медведчука, підписи за те, аби взяти його за очкур зібрали активісти громадської організації «Вільні люди». Нічого іншого, окрім як теплі слова про них сказати не можу і не хочу, але… Але якось співпало так, що два дні тому «Вільні люди» оголосили акцію «Медведчук_падарешт» і два тому почали свій збір підписів пани народні обранці.
А дійсно, яке право вони мають вимагати від правоохоронних органів арештів? Я, наївний, гадав, що депутати можуть лише зібрати підписи за звернення про відкриття розслідування, притягнення до відповідальності. Але ніколи не думав, що наші депутати мають право підміняти собою не лише компетентні органи, але навіть і суд!
Тільки від жорстокої й гіркої дійсності нема куди подітися, читаємо чорним по білому:
«Перший крок - депутатське звернення в СБУ, ГПУ і МВС. Вже більше 30 нардепів вже підписали звернення до правоохоронних органів з вимогою покарати Медведчука за державну зраду, сепаратизм і фінансування терроризму» (http://www.pravda.com.ua/news/2016/03/18/7102464/?attempt=1).
Це таке написав народний депутат Андрій Левус. Бачите, вони вже навіть визначили до яких саме злочинів причетний Медведчук, вже й вирок винесли: не притягти до відповідальності, не розслідувати, а – покарати!
Людоньки добрі, Віктор Володимирович Медведчук може бути цинічним, брехливим, підступним ворогом української держави і українського народу, ким він, на моє особисте глибоке переконання і є. Але це не дає нам права діяти в дикунський спосіб. Це не дає нам права опускатися до методів тов. Сталіна, Молотова, Єжова, Хрущова.
Ми, здається, прагнемо до Європи, чи не так? Тоді мусимо діяти як європейці, а не як «совки». Ми великим чином, хоч і одягли вишиванки, хоч і повісили на покутті поруч з іконою Ісуса Христа портрет Тараса Шевченка, але за способом мислення, ментальністю, душею своєю так «совком» і залишилися.
Дивляться на нас пани з Парижу, Берліну, Амстердаму і Праги, хитають головами: якщо народні обранці дозволяють собі класти… ноги на Конституцію, закони, на принцип розділення влади, то які ті, хто їх обрав? Чи не поспішаємо ми з безвізовим режимом?
Знаєте, кого мені нагадують наші окремі політики та громадські активісти? Одного сина юриста:
«Вот там Савченко сидит – расстрелять эту Савченко завтра же, повесить ее в Белгороде» (http://cikavo24.blogspot.com/2016/03/blog-post_657.html).
Подивіться на драму Надії Савченко, на трагедію Олега Сєнцова, Олександра Кольченка. Їм також було винесено вирок ще до суду.
Росія – страшна країна, перетворена на щось середнє між Третім Рейхом Адольфа Алоїзовича Гітлера, Третім Римом царя-батюшки Миколи І та СРСР часів пізнього Микити Сергійовича Хрущова. Росія стрімко рухається до держави, яка нагадуватиме щось середнє між царством царя-батюшки Івана IV Жахливого і СРСР Йосипа Віссаріоновича Сталіна.
Але Росія не зразу стала такою. Вона до цього довго й наполегливо йшла. Вірніше, її до цього довго й наполегливо вели. Все почалося з того, що в 1999 році чеченців визнали винними у вибухах будинків у Москві, Волгодонську, Буйнакську. Визнали без суду й слідства. А потім ще й винесли вирок. Саме тоді пролунала знаменита фраза кума мого підзахисного: «Мочить в сортире».
Найстрашніше те, що насправді депутати, які затіяли цей фарс, Медведчука чіпати не хочуть. І не чіпатимуть. Це звичайна цинічна комбінація, тиск на політичних «партнерів» і одночасно намагання показати народові, які «ми принципові та патріотичні».
Не вірите? Зверніть увагу на ініціаторів збору підписів. Андрій Левус – це депутат від «Народного фронту». Це – команда Яценюка. Партії зараз несолодко і вона на грані смерті: це станеться якщо Арсенія Петровича все ж таки «попрохають» з посади.
І ось тут комусь спадає на думку провести таку піар-кампанію. Наслідків вона не матиме жодних. Для Медведчука. Віктор Володимирович навіть не почешеться. Чому? Тому, що для того, аби хоча б поставити на голосування у ВРУ відповідну постанову, потрібно зібрати не менш ніж 150 підписів депутатів. Такої кількості «фронтовики» не мають. Але має «Блок Петра Порошенка».
Оце і є справжня мета цієї акції – тиск на своїх «партнерів» по коаліції. В БПП за цю, вибачайте, дурну, антиконституційну «совкову» ініціативу підписів не ставитимуть, тим більше, що «наїзд» зараз на Медведчука – це загроза «Мінську». Медведчук офіційно визнаний одним з переговорників з боку Росії. Визнаний не нами - Заходом. Зачепити його – значить дати привід російському лобі в ЄС заявити про зрив Мінського процесу українською стороною, а відтак і скасування частини санкцій проти Кремля.
Знаючи це все, пани Яценюк, Левус та компанія банально «підставляють» Порошенка і БПП. Вимога? Стара, мов іржаве відро: не чіпайте Арсенія Петровича. А то ми знаєте як роздуємо історію про те, як ви «зірвали покарання сепаратиста та терориста на вимогу Путіна»! Не відмиєтеся. Тут і великі патріото-революціонери в соціальних мережах підтягнуться з «Липецькою фабрикою». А що ми влаштуємо в студії Савіка Шустера... Смак!
Оце, друзі, як на мою думку і є підкилимна суть всієї цієї акції. Про престиж, честь країни, її імідж пани депутати не дбають. Їм своє робить.
Та найстрашніше, на мою думку навіть не це. Ну, не дадуть нам безвізового режиму – якось обійдемося. Ну, зірвуться якісь інвестиційні програми для України – ми навіть не дізнаємося через що.
Найстрашніше те, що своїми діями народні обранці псують народ. Роблять його ще більш «совковим», ніж він є зараз. Своїми діями народні обранці показують народові як треба жити: плювати на закони, на процедуру притягнення до відповідальності підозрюваних у злочинах, на розподілення влади між її гілками. Саме тому стає все більше людей, які закликають до погромів, підпалів, убивств, депортацій тощо. Саме тому все популярнішим стає тренд «повістити на ліхтарях без суду й слідства».
І це, друзі – злочин. Хто-хто, як не Андрій Мар’янович Левус, який був заступником голови СБУ, має знати як має виглядати процедура притягнення громадян до відповідальності. А якщо знає – чому витрає об неї ноги?
До речі, пан Левус «за сумісництвом» є координатором громадського руху, який називається… Правильно: «Вільні люди». Такий ось політичний детектив виходить у нас.

P.S. Медведчука треба судити. Це моє глибоке особисте переконання. Як на мене, після В.В. Путіна це друга найбільш небезпечна для нашої держави людина. Сподіваюся, громадяни присяжні засідателі, колись крига скресне і до цієї потвори дотягнеться сувора рука українського правосуддя. В цілковитій відповідності до законодавства. А ще більше мрію, аби Медведчук сів на лаву підсудних поряд зі своїм кумом в Міжнародному трибуналі в Гаазі.
Але те, що зараз витворяють наші народні обранці…
Коротше, Арсеній Петрович, здається Вам та Вашим прісним вже час.

З привітом,

ПАВЛО  ПРАВИЙ

1 комментарий:

  1. Повністю згоден. Всі ті, хто з бажання сполучити революційну справедливість з політичною доцільністю , закликає до розпинання - забули або ніколи не знали історію. 100 років назад вже було. І в що обійшлося?
    P.S.
    А корисливі падлюки та прямі зрадники нашим незнанням історії просто користуються. Лохотрон - то їхній харч.

    ОтветитьУдалить