Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 8 ноября 2016 г.

Православно-путінське побєдобєсіє або історія як заручник "собирания земель"

У Москві, на Боровицькій площі встановили скандальний пам`ятник князю Володимиру Великому. Всупереч навіть вимогам ЮНЕСКО, яке погрожує через цього 24-метрового істукана з витрішукуватим поглядом позбавити охоронну зону Московського Кремля статусу всесвітньої культурної спадщини.


Залишимо у спокої навіть той факт, що не лише на місці Москви на момент смерті Володимира Великого, але й на місці всього Володимиро-Суздальського князівства болото булькало. Залишимо у спокої навіть те, що майже копія пам’ятника Володимиру в Києві вийшла потворною, як усе, що останнім часом вилазить з «Русского мира». Вони там навіть свого не змогли придумати, тупо передрали ідею Петра Клодта, автора київського монумента.
Особисто мене вражає те, як народ російський не лише покірно проковтнув величезну образу і ганьбу, але сито облизнувся й у захваті почав кричати «браво». Де ганьба? Поясню.
Встановлення пам’ятника КИЇВСЬКОМУ князю Володимиру - тупо політичний крок. Адже вже 2 з лишком роки росіянам розповідають, що навіть і Київської Русі ніякої не було - а було «Древнерусское государство», яке приєднало(!) до себе Київ.
І одоробло це поставили спеціально на три з гаком метри вищім за пам`ятник у Києві лише для того, аби вказати «бендерам» на те, що Русь - у Москві, а не в якомусь Києві, що Москва головна.
Заради цього вони згодні пожертвувати навіть статусом всього Кремля як спадщини ЮНЕСКО? Заради чого так ганьбити російський народ, відверто показуючи, що для банди Путіна-Гундяєва 330-тонна потвора з очима хворого на Базедову хворобу важливіша за увесь Кремль?
Бо в Росії зараз не лише «побєдобєсіє». В Росії зараз посилено насаджується потворний православний фундаменталізм. Як це було перед минулою спробою захоплення чорноморських проливів – 1914 року. Тому для Путіна і Гундяєва зовсім не важливо, що за ЛЕГЕНДОЮ Володимир хрестив не Москву, а - Київ. Головне присобачити якось християнізацію від Костянтинополя саме до Москви.
Бо (відкрию вам таємницю) з 1963 року Московський патріарх перебуває в режимі самопроголошення себе Вселенським. За повної підтримки влади.
Саме так. Москва хоче бачити Гундяєва, або хоча б його наступника Вселенським патріархом. Аби він командував усіма православними і допомагав «собирать земли» - Україну, Білорусь, Болгарію, Сербію, Чорногорію, головне - Туреччину. Невиліковно хвора на імперіалізм Москва просто мріє захопити чорноморські проливи, а як пощастить - то і всю Туреччину. Тому базу історичну під це підбили: з падінням Візантійської імперії, впав Костянтинопіль як центр православного світу. Москва успадкувала його роль, а відтак має право і на землі колишньої Візантії.
Не вірите? Тоді спитайте московських батюшок, чому РПЦ вже давно не титулує офіційно Вселенського патріарха - Вселенським, а лише - Костянтинопольським.
Ну і звідси, аби підтримати отой міф про право Москви захоплювати усі землі, де є люд православний аж до Сирії та Палестини, дано кремлівськими фюрерами завдання історикам: будь що триматися за міф про те, що саме Володимир Великий хрестив Русь і саме за православним обрядом.
Дарма, що перші відомі кам`яні храми Русі - Десятинна церква та св. Софія Київська побудовані не за православними канонами. Дарма, що, з`явившись на Русі в часи Ярослава, грецькі попи навіщось переосвячували давні храми. Дарма, що літописці, ризикуючи життям, в ХІ ст. вписали до літопису у сцені хрещення Володимира як він промовляє не Нікейський символ віри, а - аріанський. Міф має жити. Бо земельки чужої Москві хочеться.
А разом з московськими істориками цей міф, вигаданий і підтримуваний тими, хто зараз, як і 900 років тому хотів земель візантийських, підпирають і наші, українські історики.
Дозвольте не погодитися. Не хрестив Володимир Русь, бо там вже за його часів існувала потужна Церква. Про яку історикам нашим згадувати «ніззя». Тому і храми тамтешні були саме такими, що не були канонічними з точки зору шрецьких батюшок і їх треба було пере освячувати.
Тим, хто не хоче вірити московським міфам, рекомендую свою книгу «ВЛАДИМИР. КРЕЩЕНИЕ ЛОЖЬЮ».
Не гарантую істини в останній інстанції й непогрішимості, але те, що буде цікаво і буде над чим подумати - гарантію даю.
Вартість книжки – 200 грн.
Передплата на картку Приватбанку 5168 7556 2991 5311
Доставка Новою поштою, після сплати вартості книги повідомте у замовленні місто, номер складу «Нової пошти», контактний номер телефону та кому має бути підписано книжку. Замовлення на електронній адресі urtab@mail.ua Або у особистому листі у Фейсбуці https://www.facebook.com/urtab
УВАГА!
В наявності ще одна книга з циклу про середньовічну Русь – «СВЯТОСЛПАВ, КАГАН РУСІВ. УБИТИЙ ТА ОББРЕХАНИЙ»
Вартість – 120 грн.
Умови придбання ті самі.
Щиро ваш

ПАВЛО ПРАВИЙ (Бондаренко).

Комментариев нет:

Отправить комментарий