Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 14 февраля 2017 г.

В. Парасюк. Чи потрібні мізки революціонеру?


Зараз я не буду навіь про те, хо правий, а хто винен в історії з блокадою. І про Амстердам не буду. Я хочу просто зупинитися на розумово-освітному рівні людини, яка рветься покерувати країною. Про інтелект одного революціонера. І про моральні якості - теж.


Народний депутат В. Парасюк вийшов на загал із сенсаційною заявою. Там що не слово, що не речення – то хоч складай цитатник на кшталт книги Мао. Кожен український патріот, кожен борець за світле майбутнє України має тримати цей виступ в себе на тумбочці біля ліжка, аби перед сном поновлювати у памяті найбільш геніальні думки свого вождя.
Розглянемо й ми це звернення, оскільки воно опукло вирізняє непересічні розумові здібності, високий рівень освіченості і, не побоюся цього слова, геніальні державницькі таланти Володимира Зіновійовича.  Отже, милуємося.
«Украинская власть и олигархи не заинтересованы в прекращении войны на Донбассе, потому что зарабатывают на незаконной торговле с оккупированными территориями «бешеные деньги», заявил «ГОРДОН» внефракционный народный депутат Владимир Парасюк» (http://newsgood.com.ua/?p=9816).
Не звертатимемо увагу на те, що Парасюк дає інтервю газеті, що належить одному з найбільших ворогів України, якісному українофобу. Ми вже звикли, що Парасюк – частий гість саме на антиукраїнських інформаційних майданчиках.
Спитаємо його ось про що: Володимир Зиновійович, Ви – народний депутат. Парламентар. Це не просто так – це статус. Так назвіть нам цифри. Конкретно: на чому олігархи заробляють, а на чому «українська влада». Факти в студію! А то у нас складається стійке враження. Що Ви – звичайний, як це… балабол.
Але далі крутіше:
«По самой маленькой железнодорожной ветке на Донбассе каждый день проходят по 12 составов, 60 вагонов в каждом. На торговле с оккупированными территориями, на контрабанде кое-кто во власти каждый божий день зарабатывает миллионы и миллиарды. Неужели вы думаете, что они сами откажутся от этих бешеных денег? Неужели верите, что они хотят остановить войну? Да они сделают все, чтобы война продолжалась и их «бизнес» процветал!» (там само).
Пане Парасюк!₴ Це Вас хтось обманув. Це у четвертому класі школи розповідають що в залізничному потязі 60 вагонів. Насправді їх може бути і 77, і 62, і 36, і 50. Як сформують потяг залізничники. Але це дрібниці.
До Вас питання: коли на Донбасі був мит, то цією «сам ой маленькой» залізничною гілкою щодня прохожило не 12, а від 30 до 50 потягів. І всі щось везли. І всі вони приносили комусь прибуток. Казати про те, що заробляти на «торгівлі» з Донбасом, де катастрофічно впала купівельна спроможність населення, де Алчевський меткомбінат працює на 20% потужності, а Алчевськкокс на 15%, так само як більшість шахт; де вже залізничні рейки порізали на металобрухт і вивезли до Росії – це або кричуще невігластво, або не менш кричуще нахабство.
За даними «Форбс» статки Ахметова впали удесятеро, приблизно настільки ж – капіталізація його компаній; Тарута – фактичний банкрут; Коломойський – банкрут; Пінчук на межі банкрутства. А нашому великому «блокіратору» все ввижаються мільярдні прибутки страшних «олігархів».
А от вже щось зовсім дивно:
«Около 30% всех перевозок, которые идут на оккупированную территорию, – это лес-кругляк. Но в Украине действует мораторий на экспорт леса. В итоге в Украине лес режут, отправляют его контрабандой на оккупированную территорию, оформляют как российский и продают в Европу. Зона АТО превратилась в огромную офшорную дыру, где олигархи и власть зарабатывают миллиарды» (там само).
Ця страшна схема змушує здригатися від жаху. Отже, в Карпатах ріжуть ліс, потім женуть його через всю Україну, контрабандою переправляють на окупований Донбас, звідти на Росію, а з Росії ліс знову, через усю територію України їде в Карпати і далі – на Польщу.
Питання до Парасюка: і яка собівартість того лісу буде після таких мандрів? Ну та це дрібниці, які, очевидно, депутату знати не обов’язково. Ми про інше. Скільки цих ешелонів з тиреним в Карпатах лісом проходить щодня?
Парасюк чітко вказав: на день в обох напрямках загалом рухаються 12 потягів. Вважатимемо, що і туди, і назад – однакова кількість, по 6. Три діцять відсотків від 6 буде два. Два потяги з кругляком, якого через Росію везуть на Європу. Саме на них олігархи й заробляють свої «мільярди» з точки зору Володимира Зіновійовича.
А тепер увага, ібо зараз нормальні люди сміятимуться, а дехто навіть і злитиметься. Справа в тому, що цей ліс ніякий не міфічний експортний кругляк. Це ліс на шахтне кріплення. Це сосна, яка іде на стійки та «костри» у лаву, а також пиляються на затяжки у штрека. Кожна шахта має власний лісовий склад з пилорамою.
І да, до чого тут оффшори? Нащо Лугандонію "оффшорною дірою" обзивати? Парасюк неавіть не увляє що таке оффшор? Та як він взагалі закони розробляє? Як він голосує? 
Невже народний депутат, який кидається  блокувати «торгівлю з окупантами» не знає елементарного? І чому йому ніхто не скаже тихенько: Вова, не ганьбися.
А ось тут одразу цілий букет:
«На контролируемых территориях Донбасса полно угля-антрацита. Тонны этого угля лежат, но его никто не вывозит, потому что это государственный уголь. Зато Украина возит антрацит из «ДНР/ЛНР»! Торгует с оккупантом. Война третий год идет, а у нас власть, с одной стороны, прославляет бойцов АТО, с другой – торгует с боевиками, которые убивают наших пацанов. Вот где самый большой цинизм!» (там само).
Одразу видно дріб’язковий ум. Для Вови Парасюка, весільного фотографа, тонна вугілля – це вже багато. А десять тон – це вааще…
Мушу розчарувати видатного державного діяча: на контрольованій території лежать не тони – сотні тисяч тон вугілля. Але його таки вивозять. Просто на вугільні склади шахт та гірничо-збагачувальних фабрик постійно підвозять нові тони. Якщо день-два (а таке часто буває) на шахту Укрзалізниця не подасть вагонів з причини їхнього дефіциту, то видобуте вугілля переповнює бункери і його вантажать на т.з. аварійні склади, які являють собою звичайні майданчики, де вугілля буртується просто у купи.
І ще, оскільки Поросюк (ціе видно неозброєним оком) в питанні вугілля, теплогенерації тощо, дозвольте розповісти йому та його фанатам кілька цікавих речей.
По-перше, антрацит буває різний. Коксівний (тобто таакий, з якого роблять кокс, на якому плавлять метал) і не коксівний, а енергетичної групи, що йде на теплоелектростанції. Марок вугілля – дофіга і більше. Він відрізняється за теплотворною здатністю, зольністю, тобто вмістом негорючих фракцій, вмістом хімічних сполук.
Тому з різних антрацитів виробляють різний кокс, який йде на виплавку різних марок чавуну і сталі. Аби виплавити метал певної марки, доводиться завозити певну марку вугілля, наприклад. З Воркути, бо ніде більше таке вугілля не видобувається. До речі, саме тому ми продовжуємо торгувати з Росією – аби мати власну танкову броню.
Ви не повірите, Володимире Зіновійовичу, але металургійні підприємства купують навіть кокс за кордоном. Не тому, що свого не вистачає – аби зварити потрібний метал.
А ще вам на замітку. Вугілля лише однієї марки практично ніколи не використовується – лише в сумішах. Їх роблять на гірничо-збагачувальних фабриках. Іноді у надто чисте вугілля додають породи для підвищення зольності, бо чисте вугілля дає надто високу температуру, від якої горять котли ТЕС. Середня зольність вугілля, яке туди подається –18%, але Луганська ТЕС, наприклад, спалює тоще вугілля марок А і Т з зольністю 25 і навіть 30.
Втім, для Парасюка це все мов для мене біном Ньютона, тому не напружуватиму його мозкові звивини та мізки його прихильників. Для них все просто як три радянські копійки: «олігархи наживаються на війні». 
Це все вам будь-який шахтар скаже, будь-який енергетик і будь-який металург. Так само, як підкаже, як на цих відсотках можна «мутити» цілі схеми з викраденням сотень мільйонів гривень. Справжніх, а не тих, що наснилися юдепутату на блок-посту під Попасною.
Але Парасюк академієв та університетів не кінчав, тому для нього все просто: бачу шматок вугілля й починаю репетувати «зрада»!
Ідемо далі. Україна, ввозячи вугілля з луганьска, торгує не з окупантами. Вона торгує з бдержавними шахтами, які належать Україні. І ніяких грошей (окрім зарплатні шахтарям) в Лугансск не йде. Держава Україна, отримавши від шахти, яку давно перереєстровано в Києві, вугілля, перераховує гроші на її рахунки в банках Києва. А шахта з тих грошей акуратно платить податки в держбюджет України. З якого непогано харчуються Парасюк та його «колеги».
Чому бойовики дозволяють працювати українським шахтам? Та просто тому, що так знімається більша частина соціальної напруги в містах. Якщо зупиняться шахти ДП «СвєрдловАнтрацит», оркам доведеться годувати 50-60 тис. гірників та їхні родини.
З іншого боку, якщо зупиняться шахти, місцевим мужикам одна дорога – на війну. Або приректи свої родини на голодну смерть. І виїхати нікуди не виїдеш. Де в Харкові або в Тернополі знайти роботу машиністу електровоза підземного? Хоча Парасюку з його рівне інтелекту вистачить розуму порадити влаштуватися машиністом на «Укрзалізницю». Парасюк в шахту інколи не їздив і в очі не бачив що таке підземний електровоз. Він лише про мільярдні прибутки олігархів в редакції газети махрового регіонала розповідати може.
Скільки Україна вивезла антрациту з окупованих територій за увесь 2016 рік? 25 тисяч тон. Це багато? Для Парасюка напевне так. Для порівняння добовий видобуток лише однієї шахти «Краснолиманська» (неокупована територія) – 2 тис. тон. Оцініть ціну кіпешу, що його підняли Парасюк та Семенченко. Два тижні роботи однієї шахти.
А тепер головне питання до геніального державного діяча, інтелектуала і патріота.
Чому Парасюк та Семенченко блокують другорядну залізницю на Луганщині, якою возять вугілля з ДЕРЖАВНИХ шахт, але не блокують більш потужні залізниці в Донецькій області: Донецьк-Очеретино-Покровськ-Дніпро; Донецьк-Волноваха-Маруполь; Донецьк-Волноваха-КамишЗоря-Дніпро; Ясинувата-Микитівка-Сіверськ-Красний Лиман-Харків? Адже цими маршрутами женуть в рази більше вугілля з ПРИВАТНИХ шахт, що належать Ахметову, Звягільському, Таруті.
І поки на це питання Парасюк не відповів, вважатимемо, що він просто відпрацьовує чиїсь гроші. Нікому не навязую своєї думки, але от вам одна з найбільш реалістичних версій: комусь треба витіснити державні шахти з українського ринку вугілля…
P.S. До речі, коли без вугілля зупиниться Луганська ТЕС, не лише половина Луганської області залишиться без електрики – вразнос піде енегосистема і сусідньої Донецької. Нагадати, як у 20014-2015 цілі міста по кілька діб сиділи без світла та гарячої води кроли електростанція потрапляла під обстріли?

Але Парасюку очевидно на це начхати. Навпаки, буде привід покричати про «злочинну владу», яка залишила українців без світла…

ПАВЛО  ПРАВИЙ

11 комментариев:

  1. де Сіменченко с Парасюком там дупа, я це давно казав

    ОтветитьУдалить
  2. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  3. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  4. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  5. Все помнят высказывание Порошенко о полной блокаде ОРДЛО.Это было сказано ранше.Почему сейчас Порошенко поменял свое мнение.Видимо понял что на этом можно заработать.Кроме угля процветает конрабанда.Так вот обязанность Порошенко остановить контрабанду,а то уже водка из "ДНР" и "ЛНР" в магазинах Киева, а уголь ,который так необходим Украине нашли в Польше. Почему Порошенко молчит насчет контрабанды,почему не борется с ней те кто должен бороться.Потому что они и пасут контрабанду и имеют с этого свой процент.Это первое.Второе ,освободить всех наших пленных ,власти выгодно пиариться ,поменяли двух на 20 сепаратистов.Поставить жеские условия.может быть тогда и шахтеры,которым надо крмить свои семьи восстанут против бандитов во власти.а не будут сидеть и ждать пока их накормят.

    ОтветитьУдалить
  6. Розігнати тих блокировщиків і не паритися. Особливо буйних отпиздить.

    ОтветитьУдалить
  7. У нас проблем в стране нет?! Ещё эти бл*ди никак не нажрутся. Эта блокада - не что иное, как захват и саботаж государственных предприятий.

    ОтветитьУдалить
  8. Свою тупость эти три деятели (Парасюк, Семенченко и Соболев)проявили в Кривом Роге, когда приехали избиратся в меры и Парасюк проявил свою цевилизованность , на стене в горисполкоме написал "Здесь был Парасюк."

    ОтветитьУдалить
  9. Звичайно, там є наші люди. Ми їх зрадили, дозволивши терористам їх захопити в заручники. Той же Семенченко, Парасюк і їм подібні зробили хоч щось, власне багато, для обмеження кількості тих заручників. Якби не вони, то зараз би мали новоросію аж до приднітров"я.
    Але, як вже там терористи, то або їх визнати, як друзів, колег і братів, або проводити антитерористичну операцію. І тут, якимось дивним чином, українська держава "винаходить" дивну тактику проведення цієї операції.
    Замість відключення захоплених терористами об"єктів від світла, води і газу, ми їм то все постачаємо, та ще й гроші туди засилаємо.
    При цьому просимо весь світ ввести санкції проти них. Як це розуміти? Монополізація ринку державою україна? для чого? чи може держава україна робить послугу певним правильним олігархам? Задурно?
    Ось у Коломойського там все забрали моментом, а у ахметова - ні. Чому?
    І тут з"являється пост, який все поясняє. о, прояснило. як тим славним хлопцям, шахтарям, не платити, то вони візьмуть кайла, та і Київ захоплять. А так їм не до того, вони вугілля добувають.
    Все ж було би цікаво, чи автор цього поста просто від малоосвіченості такі ідеї проштовхує, чи все ж за гроші? І хто ж тоді платить?

    ОтветитьУдалить