Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 27 августа 2019 г.

КОРОЛЬ АРТУР І ЛИЦАРІ КРУГЛОГО СТОЛУ: УКРАЇНСЬКИЙ СЛІД


Король Артур і лицарі Круглого столу – українці? Звичайно, сер Ланселот Озерний – майже святий, проте все ж не Ісус Христос, якого дехто з українських авторів записує в галичани. Про Ісуса якось іншим разом, там теж цікаво, а зараз про героїв знаменитої британської легенди.


Коли у 2004 році відомий голлівудський режисер Антуан Фукуа випустив чергову версію фільму під назвою «Король Артур», вдарив потужний скандал. Ще б пак – у фільмі король Артур та його побратими лицарі Круглого столу перебувають на службі у Риму, становлячи щось на кшталт спецназу, який охороняє кордони Римської Імперії в Британії від набігів саксів.
Але не це шокувало гордовитих англосаксів. Шокувало походження лицарів, які за сюжетом фільму є «варварами» - сарматами зі степів Північного Причорномор'я. Обладунки, зовнішність, зброя у фільмі – звідси, з українського Степу…
Сотнями років британці пишалися своїми лицарями і раптом таку свиню підклав Фукуа. Люті та розпачу мешканців туманного Альбіону не було меж. Якими тільки словами не крили вони підступного режисера. Може, звинуватили б його і у тому, що він є таємним українцем, якби той не був афроамериканцем.
А між тим британці обурюються даремно. Справа в тому, що Ланселот і компанія дійсно не є британцями. Вони є язигами. Було таке велике плем’я, що входило у сарматський суперетнос.
У 175 році 2,5 тисячі язигів, котрі славилися як непереможна важка кіннота, поступили на службу Риму й були спрямовані до Британії. З їх числа й походять Артур та його лицарі. До такого висновку прийшли британські дослідники Скотт Літтлтон та Лінда Мелко, а також відомий історик та антрополог з Кембріджу Ховард Рід.
Більше того – знаменитий меч Екскалібур, який, за найдавнішими переказами належав Ланселоту, а потім перейшов до короля Артура – сарматський. У сармато-аланському епосі задовго до захоплення Британських островів норманами існувала історія про меч в камені.
Є обґрунтована теорія, згідно якої назва меча походить від латинського слова «chalybs» (сталь), яке у свою чергу бере початок від кalybes - сарматських ковалів.
Це перегукується зі свідченнями грецьких та римських авторів про сарматів, які молилися увіткнутому в землю мечу. І взагалі не можна не знати про культ меча у народів українського Степу. Тут не про язичництво йдеться, як вважали і вважають історики – тут усе набагато складніше й цікавіше…
Як це стосується України? Справа в тому, що свого часу ганебною Норманською теорією від нас сховане справжнє походження племені русів взагалі та роду Рюрика зокрема. Насправді це знамениті роксалани, які разом з язигами, аорсами та сіраками складали сармато-аланський суперетнос.
Тож король Артур і сер Ланселот цілком можуть бути близькими родичами князів з роду Рюрика, які через 500 років почнуть будувати на Русі потужну імперію, що за військовою могутністю та багатством сперечалася із самою Візантією…

Чому Норманська теорія є брехливою; звідки насправді походять руси і нащадки славетного Рюрика; якого вони народу-племені і віри; чому Святослав воював з хозарами, болгарами, візантійцями; чи дійсно Володимир Великий хрестив Русь, а чи це величезна історична містифікація; звідки походить Тризуб і в чому полягає найбільша таємниця Руси-України…
 Про це та багато іншого у книгах Павла Правого, які розглядають нашу історію зовсім під іншим кутом, аніж офіціоз.

На жаль, паперовий наклад книги «СВЯТОСЛАВ, КАГАН РУСІВ. УБИТИЙ ТА ОББРЕХАНИЙ» цілком розійшовся, ставши своєрідним бестселером. 

Але ви можете замовити електронну версію (рекомендується в парі з книгою «ВОЛОДИМИР. ХРЕЩЕННЯ БРЕХНЕЮ»), звернувшись за посиланням: http://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Паперову книгу (автограф гарантовано) «Володимир. Хрещення брехнею» можна замовити тут: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий