Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 1 сентября 2019 г.

ПРОЕКТ "ВІТРИНА": УКРАЇНА ПЕРЕХОДИТЬ ПІД ЗОВНІШНЄ УПРАВЛІННЯ?


Відгриміла гроза, трохи вляглися пристрасті після призначення нового уряду. Тепер можна й проаналізувати що ж українці отримали на майбутнє. Хто протягом мінімум року поведе країну до нових звершень та стратегічних реформ?


Якщо говорити максимально об’єктивно, то склад уряду виявився далеко не таким страшним, як це собі уявляли ті, хто в жорсткій опозиції до Тимура Зеленського і його команди.
Боялися, що Портнов стане міністром юстиції? Портнова взагалі «послали» серйозно і далеко. Ні міністерського портфеля, ані крісла Генерального прокурора. І Медведчука теж...
А тепер дивимося на деякі персоналії в КМУ та звертаємо увагу на певні, можливо, не дуже помітні деталі.
Міністром юстиції став 37-річний Денис Малюська, засновника та колишнього керівника Офісу ефективного регулювання (BRDO) – неурядової організації, яку пов’язують з Групою Світового банку – не плутати зі Світовим банком, різниця суттєва і про це в постскриптумі.
Малюска – послідовний противник «совка», виступає за якнайскоріше введення ринку сільгоспземель, системний перегляд регуляторного поля та його очищення від неактуальних та незаконних актів та сприяння розвитку малого і середнього бізнесу.
Цікаво, що, схоже за все, Світовий банк в особі цього самого BRDO завів до «слуг» цілий десант: серед депутатів та міністрів ще четверо пов’язаних з Офісом ефективного регулювання (а отже і зі Групою Світового банку) людей: Віталий Безгин, Олександр Кубраков, Олексій Оржель, та Олена Шуляк.
Проте головне – BRDO очолював не хто інший¸ як сам перший міністр Олексій Гончарук. Тут прихильники різноманітних конспірологічних версій уже можуть почати кричати, що Україну віддали під зовнішнє керування Заходу й зокрема World Bank Group. Автор цієї статті не конспіролог, але мудро промовчить щодо свого особистого висновку – яка кажуть: ані спростував, ані підтвердив. Розумний зрозуміє…
Міністр охорони здоров’я – Зоряна Скалецька. Не медик і це хтось може вважати мінусом. Але є й плюс: вона не належить до «медичної мафії». А від початку керувати медициною рвався і доктор Комаровський, і засновник приватної клініки «Борис» пан Радуцький й інші цілком достойні і головне, які в «тємє» люди. Охарактеризувати погляди Скалецької можна однією фразою: незважаючи на конструктивну критику медичної реформи, вона є прихильницею курсу Уляни Супрун.
А ще Зоряна Скалецька жорстко критикувала Зеленського. А ще теж пов’язана… правильно, все з тим самим старим курилкою Світовим банком – закінчила кілька освітніх курсів від цієї організації, щоправда – дистанційні.
Дехто стверджує, що Скалецька є «людиною Радуцького» - але це лише домисли, засновані на скандальній переписці Радуцького у Верховній Раді, де той жорстко заявив, що підтримує саме пані Зоряну.
Міністерка фінансів Оксана Маркарова. Тут і говорити нема про що: вона обіймала цю посаду і в уряді Гройсмана по квоті БПП, тобто Маркарову за бажання можна звинуватити в тому, що вона є «людиною Порошенка».
Маркарова на думку експертів, є гарним спеціалістом (між іншим, працювала ще в команді Яресько) з великими зв’язками на Заході. Вона проходила практику в Світовому банку (когось це дивує?), працюючи в групі банків та фінансових ринків регіону Європи та Центральної Азії.
Міністр оборони Андрій Загороднюк відомий як бізнесмен і волонтер. З 2015 до 2017 року очолював Проектний офіс реформ при Міністерстві Оборони України. З 26 червня 2018 став членом Проектного офісу реформ Міністерства оборони України. Був членом наглядової ради «Укроборонпрому», тобто людина також дотична до минулої влади.
Хтось може сказати, що Загороднюк – людина Коломойського, бо батько міністра є діловим партнером олігарха. Тут також без спростувань і підтверджень – розумні люди і так все розуміють.
Міністр іноземних справ – Вадим Пристайко. Професійний дипломат, який з 2014 по 2017 рік пропрацював заступником міністра іноземних справ, а потім був призначений Порошенко на посаду голови Місії України при НАТО.
Оксана Коляда – міністр з питань ветеранів та тимчасово окупованих територій. Полковник запасу, учасницею бойових дій. Обіймала посаду начальника управління комунікації та преси при Міноборони, була заступницею міністра оборони Степана Полторака.
Тимофій Мілованов, міністр економіки торгівлі та сільського господарства (тобто разом з Малюськом готуватиме революцію на ринку землі) є взагалі людиною дуже близькою до 5 президента України Петра Порошенка.
У 2014 році журнал Forbes включив Мілованова до числа 15 найкращих економістів світу.
Ще одним ключовим міністерством – енергетики та екології керуватиме уже згадуваний в контексті приналежності до BRDO Олексій Оржель. Спеціаліст з поновлюваних джерел енергії. Тісно співпрацював з Міністерством економіки часів Порошенко-Гройсмана.
А от ще. Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба - відомий дипломат. У 2014 році прийшов до Міністерства закордонних справ на особисте запрошення Павла Клімкіна. Обіймав посаду посла з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій. З 2016 року – постійний представник України у Раді Європи. Людина безумовно з команди Порошенка.
Нарешті (в останню чергу не тому, що не важливий – навпаки) згадаємо й нового-старого Арсена Авакова. Точно не людина Зеленського. Самодостатня політична фігура, яка буде серйозною противагою президенту. Звісно, слухати маячну хворої фантазії Богуцької щодо Порошенка, котрий готує путч, який лише пан Арсен може зупинити своїми широкими грудьми, не варто. Уже те, що в Авакова збираються забрати з-під підпорядкування Національну гвардію, свідчить про одне: Зеленського та його «слуг» змусили примиритися з ним як з міністром внутрішніх справ.
Система стримування і противаг, друзі…
Отже, якщо узагальнювати – уряд вийшов цілком прозахідним. Підкреслю і наголошу – це дуже важливо: В УРЯДІ НЕМАЄ ЖОДНОЇ ВІДВЕРТО ПРОРОСІЙСЬКОЇ ФІГУРИ.
При цьому за висновками аналітиків новий уряд на 60 відсотків пов'язаний зі старим. Вороги Зеленського можуть цілком справедливо починати знущатися з «ЗЕфанів», котрі прудили кип’ятком, мріючи про «нові обличчя».
Ми ж можемо обережно будувати різні конспірологічні теорії, пов’язані з елементами зовнішнього управління впливу. Протягом останніх 5 років Захід пересвідчився в тому, що Україна вистоїть проти Кремля й здатна на реформи. Чи не настав - саме тепер - рас реального впливу стратегії, яку деякі українські блогери назвали «Проект "Вітрина"»?
А «слуги» в Раді одностайно і слухняно проголосують будь-які закони, на які їм вкажуть. Так само, як вони одностайно проголосували у першому читанні законопроект про зняття депутатської недоторканості, автором якого є ненависний їм Порошенко, навіть не знаючи про це й не читаючи його. Так само, як не могли згадати прізвища Прем`єр-Міністра, за якого щойно тиснули кнопки.
Чи не тому Зеленський мав такий дивний вигляд й намагався відверто дистанціюватися від кабміну, заявивши про «випробувальний термін» та зразу згадавши про розпуск Ради? Чи не тому різко згорнули обмін полоненими (серед яких моряки, котрих і так мають відпустити та ключовий свідок по справі «Боїнга», якого США хочуть бачити в Гаазі, а не прикопаним десь в лісі під Москвою) та новоспечений генпрокурор заявив про готовність співпрацювати із США в розслідуванні справи «ПриватБанку»?
Експерти кажуть, що Зеленський своїми заявами по Кабміну, його розпуску, розпуску ВРУ став на позицію «Я – гарний цар, це бояри погані» - про всяк випадок. Можливо. Проте є одне суттєве «але».
У нас на окрузі по мажоритарці обрали представника «слуг», навіть не знаючи хто він. Якби посеред площі поставили табуретку й написали на ній «ЗЕ» - її теж обрали б. Вся діяльність парламенту, Кабміну і навіть місцевої влади тепер буде чітко асоціюватися з конкретною особою. Звлоротня медать особистої «розкрученості».
Тому й поспішають голосувати законопроекти десятками – поки народ ще в ейфорії й чекає що цар зробить за чергові 100 днів рай в окремо взятій країні. Як, наприклад, скасування мораторію на ринок землі – основна вимога Світового банку, МВФ, США, ЄС тощо. Як комплекс заходів, спрямованих на зменшення впливу олігархів – все те, що раніше гальмувалося.
А Зе…
А в Зе робота така – язиком ляпати, увагу відволікати. Шоу влаштовувати спеціально для пейзанів електорату. З Порошенком боротися та прожектами народ дивувати. То переносимо столицю, то ні. То переносимо ОПу, то уже ні. То припиняємо стріляти, то уже дозволяємо. Тепер до нового року контрабанду «прибивають»…

P.S. Група Світового банк (World Bank Group) – глобальна організація, яка включає в себе в т. ч. Світовий банк (котрий у свою чергу складається з Міжнародного банку реконструкції і розвитку та Міжнародна асоціація розвитку) а також Міжнародної фінансової корпорації, Багатосторонньої агенції з гарантій інвестицій та Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів.
Хоча формально «співвласниками» цієї структури є 187 країн-учасниць, які мають однакові права, але фактично нею керують країни ЄС, Японія і передусім США. Картина маслом США мають в Раді керуючих і Раді директорів 17%, Японія 8, Німеччина та Франція по 4, а Китай і Росія лише по 3%.


Шановні друзі! Ви маєте можливість придбати унікальні книги. Це своєрідні історичні детективи, в яких досліджуються найбільші таємниці минулого українського народу. Книжку з автографом можна замовити, перейшовши за посиланням:  http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

Електронну версію можна придбати тут: 
http://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html



Комментариев нет:

Отправить комментарий