Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 13 февраля 2020 г.

ЧОТИРИ ШАНСИ ПОРОШЕНКА


Вставлю і свої копієчки у дискусію навколо перспектив Порошенка виграти наступні вибори президента.


Спочатку питання чи вважаю я Петра Олексійовича ідеальною кандидатурою? Ні. Ідеал взагалі недосяжна величина, а в українських реаліях - тим паче. Але в ряду тих, кого зараз можна назвати реальними претендентами на булаву він є лідером, причому з великим відривом.

На жаль, це один з наших провалів: після Революції гідності українське суспільство мало би породити кількох сильних і привабливих політичних постатей. Породило Зеленського й відродило Тимошенко...

Чи є реальною перемога Пороха на майбутніх виборах? Так. Дуже важко буде, надважко, але - реально. Хтось каже: не можна двічі увійти у річку. Це неправда. Навіть за умов українських реалій. Згадаймо повернення у свій час Литвина на гаслі «Україні потрібен Литвин». А тоді для Володимира Михайловича все складалося набагато гірше - ні ресурсів особливих (фінансових та людських), ні вдалої політичної кон’юнктури.

Згадаймо феномен Тимошенко. Не будь Зеленського - саме вона була б суперником Пороха у другому турі й імовірно ті вибори виграла б. І це після стратегічної поразки у 2014-му. Звісно, Юлія Володимирівна грає на популізмі і - скажімо так - неправді, - які так подобаються малоосвіченому «електорату», але ж не про це мова.

У світовій історії? Будь ласка. Повернення Вінстона Черчілля після масштабної поразки 1945 року - на тлі перемоги у Другій світовій. У травні 1945 року, після падіння Берліну особистий рейтинг Черчілля досяг (тільки не смійтеся) 83%. У липні його партія програла парламентські вибори.

Повернення де Голля 1958 року після «Випробовування пустелею». Почитайте про цього героя французького народу - чимало паралелей знайдете аж до того, як комуняки та соціалісти на хвилі брехні, популізму та цькування де Голля прийшли до влади і що потім з цього вийшло.

Те, що Порошенко залишається найбільш впливовою та «важкою» фігурою на українській політичній шахівниці свідчить простий факт: його продовжує цькувати російська пропаганда; він залишається головним противником нинішньої влади; його «не забувають» й інші «гравці».
Він головний головний біль їх усіх.
Цього б не було, якби Пороха дійсно було «відіграно».

Ви лиш уявіть які ресурси навіть зараз витрачаються на боротьбу із ним.
З огляду на поточну ситуацію на його успіх у майбутньому зробив би ставку як 40:60. Чотири шанси з десяти.

Мало? Але ж іще півроку тому шанси розглядалися десь 10:90. Петро Олексійович в шахах не просто гросмейстер - мало є інших майстрів, рівних йому у цій грі.
Десь так...

Ну і, традиційно трохи самореклами.
Полюбляєте історію? Бажаєте дізнатися про цікаві та найбільш таємничі сторінки нашої історії? Про міфи та легенди; хто і навіщо їх вигадав?
Книги вашого покірного. Для широкого кола читачів.
Електронні можна замовити тут: http://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html
Паперові (автограф гарантується) тут: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

1 комментарий:

  1. As claimed by Stanford Medical, It's really the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh 19 KG less than us.

    (And really, it really has NOTHING to do with genetics or some hard exercise and absolutely EVERYTHING to do with "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", and not "WHAT"...

    CLICK this link to determine if this brief test can help you unlock your real weight loss possibilities

    ОтветитьУдалить