Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 8 сентября 2021 г.

ВІРУСНІ ПОПИ

 

Є старе українське прислів’я: «Що нам не миле, то попу в кадило». Це якраз про наших батюшок з Московського патріархату, які розгорнули буйну підпільну діяльність з агітації проти вакцинації від коронавірусу.



Нещасним затурканим-забитим, або просто малограмотним прихожанам  нашіптують про «гріх» та обіцяють, що «Господь їх захистить». І є чимало таких, хто московським попам вірить. Є навіть такі, що вірять у маячну про введення разом з вакциною якихось «мікрочипів» для контролю розуму. Наче він у них є.

І розносять бабусі усе це далі, мовляв, «батюшка сказав». А Церква у нас одна з лідерів за довірою у суспільстві. І починається розповзання зарази у переносному й прямому сенсі цього слова. Хто не забув – одне з перших місць де спалахнув COVID-19 в Україні, була саме церква на Житомирщині.

Фішка в тому, що самі попи… Самі попи не вірять, а воліють покладатися на сучасну науку. Тому тихенько проходять обряд вакцинації, лише б прихожани не знали. Шила у мішку не сховаєш. Наприклад, за інформацією, яка шириться зі сфери керівництва Житомирської єпархії УПЦ Московської патріархії, більш ніж половина з числа пастирів вакцинувалися.

Дехто з найбільш обережних та хитрих робить це не на місці, де постійно мешкає, а деінде, аби прихожани не знали. Кажуть, приблизно те саме й в інших єпархіях. Перефразовуючи персонажа старого кінофільму «Кавказька полонянка», вакцинація батюшок відбувається «Где-то високо в горах, но не в нашем районе». Але у тій вигаданій комедії йшлося про середньовічний обряд викрадення нареченої, а в цьому реальному випадку – про цілковиту втрату совісті.

І розповідають бідним бабусям товариші єпископи та благочинні, почісуючи на відповідному місці своїх тілес місце щеплення, про те, що це гріх. А бабусі вірять. Бабусям благочинні чомусь не розповідають, що сам патріарх Московський Кирило (Гундяєв) ще у березні цього року пройшов подвійну вакцинацію, причому «мачмалою» російського виробництва. Про це свого часу сумлінно й офіційно повідомив голова синодального Відділу по взаємостосункам Церкви з суспільством та ЗМІ Володимир Лагойда. Він же додав, що «…від коронавірусу зараз прищеплюються багато священиків і архієреїв Російської православної церкви».

І тут пригадується, як по команді з Москви в Україні батюшки Московського патріархату служили служби на Великдень, у той час, коли у Росії від цього відмовилися. Як збирали хресні ходи та молебні проти візиту до Києва патріарха Вселенського Варфоломея – теж по команді з Москви. Вони усе роблять по команді.

От тільки цікаво, навіщо попам проріджувати число власних прихожан? Якщо бабусі повимирають від чергового спалаху коронавірусу, хто їм на храм жертвуватиме та свічки купуватиме? Головне: чому не бояться відплати? Навіть не від влади – від Бога? Хоча…

Хоча є інша стара українська приказка: «Не грози попу кадилом: їм же годується».

Це ж Московський патріархат…

2 комментария:

  1. Все вірно. "Где то высоко в горах, но не в нашем районе"(с) ... Не очерк історика та журналіста , а виступ оратора- початківця на антиросійському мітингу. Жодного як кажуть зараз пруфа щодо фактів. В якому конкретно місті або селищі, в якому приході , храмі Московського патріархату священики агітували проти вакцинації та взагалі проти антиковідних заходів української влади? Час, місце, імена та прізвища тих священиків? Де конкретні факти та докази?
    Ось наприклад те що греко-католицький священик Гриньох свого часу був капеланом нацистьских батальонів - це факт. Що мітрополит Шептицький писав привітальні листи Гітлеру та Сталіну- теж факт. А де Ваши факти , пане історик?

    ОтветитьУдалить
  2. А пану автору нагадати його дописи в фейсбуці полуторарічньої давнини про те що ковід - це афера світового масштабу?
    Чи тоді не було замовлень писати про "вірусніх попів" та вакцинацію?

    ОтветитьУдалить