Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 9 марта 2018 г.

Вполювати МЕДВЕДчука


Історія з арештом Рубана може бути не таким простим, як здається на перший погляд. Здавалося б: людину затримали з вантажем нелегальної зброї – які питання? Однак вони є. Давайте почнемо з того, що Володимир Рубан є людиною, яку не могли заарештувати в принципі. До цього моменту він був недоторканий.



Давайте згадаємо, що «генерал» Рубан є «правою рукою» путінського кума Віктора Медведчука. А той у свою чергу є однією з основних фігур в неофіційних комунікаціях не лише між Києвом і Москвою, а – що дуже важливо – між ЄС та Кремлем і між США та Кремлем. Медведчук є не лише ключовою фігурою в питання визволення заручників, але й у «Мінському процесі».
І от затримують людину з його ближнього кола. І тут важливе не питання «чому», а інше: «навіщо».
Хтось сумнівається, що за Рубаном українські спецслужби встановили щільний нагляд? Хтось сумнівається в тому, що його можна було «взяти» давно за інші «подвиги». Але взяли зараз.
Без різниці чи Рубан дійсно свідомо віз нелегальний вантаж, чи зброю – як він божиться – «враги подбросили». Зрозуміло одне: прикордонники і СБУ про вантаж знали.
Рубана суд міг випустити «на поруки депутатів», або під домашній арешт з носінням електронного браслета – у веселій історії нашої держави ще не таких злодіїв відпускали. Зрештою, слід звернути увагу на те, що ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) не належить до тяжких – термін покарання тут до 5 років.
На інші інкриміновані йому злочини (ч. 1 ст. 14 «Готування до злочину» та ч.3 ст. 258 «Терористичний акт») довести в принципі неможливо.
Але його арештували й посадили в камеру. На місяць. Поки що.
І знову головне питання не «чому», а «навіщо».
Ясна річ (що б там не казали) – затримання і подальший арешт Рубана був би неможливий без санкції перших осіб держави – це вам навіть не Гришин-Семенченко, це дійсно велика риба. Питання Рубана обов’язково відіб’ється на стосунках з Кремлем. Відтак, є дуже поважна причина аби зробити те, що зробили.
І тут ми мусимо визнати, що найімовірніше, арешт Володимира Володимировича є лише епізодом, часиною якоїсь іншої, великої гри.  І на гадку спадає лише одне: полювання на кума Путіна. 
Тоді все правильно: Рубан сидітиме. І в цей час його «колотимуть».
Головна ціль, головний об’єкт полювання – Віктор Володимирович Медведчук. Про якого Володимир Володимирович Рубан знає чимало цікавого.
Все інше – готував Рубан замах на Порошенка чи ні; торгував зброєю чи ні; готувався обстрілювати Київ з міномета чи ні – другорядні.


Комментариев нет:

Отправить комментарий