Общее·количество·просмотров·страницы

понедельник, 15 ноября 2021 г.

ВАКЦИНА, ПРАВА ЛЮДИНИ І ТАЄМНА ПОЛІТИКА

 

Війна між «ваксами» та «антиваксами» розгоряється. З обох боків сиплються аргументи «за» та «проти» і кожен має свою правду. Одні переконані, що вакцинація рятує від пандемії, інші мають переконання з точністю до навпаки.



І все було б нічого – для українців взаємне поборювання є національним видом спорту, якби ці спортивні «змагання» не використовували політики. Останнім часом як рух за вакцинацію, так і особливо протилежний намагаються осідлати певні маргінальні діячі.

Так, мало кому подобається, коли влада обмежує права людини – це небезпечно. Але навіщо на цьому намагатися політичний капітал здобути? На початку листопада 2021 у Києві відбувся мітинг т. з. «антивакцинаторів». Поміж іншими на ньому було помічено Надію Савченко, яка заявила, що підтримує акцію і переконана, що держава порушує права людини: право на роботу, на освіту тощо. Надя молодець, нагадує про себе. Як кажуть, будь-яке потрапляння у пресу крім некрологу – то вже піар.

А от інше обличчя – творець та лідер громадського руху «Права людини» Остап Стахів. Теж привіз на мітинг кільканадцять своїх прихильників. Він з 22 років у політиці. Постійно балотується то у мери, то у Верховну Раду й щоразу безуспішно. Але «молодий та енергійний політик» не здається. Він має аж 5 громадських організацій та ще одну партію.  

Рух «Права людини» вже отримав прихильників не лише на рідній для пана Остапа Львівщині, а й на Житомирщині, Херсонщині, Черкасах, Чернівцях, Києві та інших регіонах. Звісно, небагато їх, але є. Якраз вистачає аби для ЗМІ картинку робити.

За що бореться? Як то кажуть, «за все гарне, проти всього поганого» і звісно ж, з «геноцидом українського народу». Але останнім часом улюблена тема - вакцинація від ковіду. Гаряча й дражлива тема. Смачна для популістів.

Люди, які йдуть за подібними «активістами» навіть не замислюються: а наскільки ті щирі у своїх переконаннях? Чи не використовують ці «активісти» момент задля влаштування себе, любих у політиці, на якихось посадах або заробити трохи грошенят від «спонсорів»?

Хтось пригадує такого собі Сергія Доротича, який організовував та керував рухом ФОПів? Це дало йому змогу то до новоствореної партії «Пропозиція» пропозицію надати, то до новоствореній партії «Україна – наш дім» Бориса Колеснікова і зрештою поки що «приземлитися» біля Мураєва.

Тут така само схема. І треба сказати, поки що вона діє. І спонсори потихеньку знаходяться. І не лише українські. Уже через тиждень після вікопомного мітингу у Києві на майданчику порталу ZAXID.NET депутат Львівської міськради Ігор Шолтис та медіаексперт Ігор Балинський висунули на адресу Стахіва серйозні звинувачення, у тому числі у зв’язках з проросійськими структурами, а журналісти вже прямо називають його «проросійським провокатором». Так це чи ні – встановлять правоохоронні органи, але подібна діяльність, якщо вона й не свідома чітко влягається у канву інтересів Кремля, який робить усе можливе для розростання епідемії коронавірусу в Україні. Особливо Московський патріархат старається.

Так що перш ніж сідати до автобуса на запрошення помітингувати проти «геноциду» та на захист громадянських свобод – у принципі гарна справа – треба подумати й над тим чи не використовують цю гарну справу або шахраї від політики у своїх корисних цілях, або ще гірше…

А права людини наразі все ще ефективно можна захистити через суди та парламентську систему.

До речі, сестер Савченко нещодавно спіймали в аеропорту «Бориспіль» з підробними сертифікатами про ту саму вакцинацію, яку Надя так засуджувала у контексті порушення прав людей. Цікаво, що свого часу сама Надя Савченко збиралася знищити не менш ніж 400 тисяч українців. Захисниця демократичних цінностей та прав людини.

Скажи хто твій вождь і я скажу куди тебе поведуть…

1 комментарий:

  1. А пану Автору нагадати його дописи в ФБ полуторарічної давнини про "пандемію" ковіда??? Де він називає це "самою великою аферою в історії людства"... Ні більше не менше.
    А зараз на тобі - й "рука Кремля" , й антивакцинатори - "редиски", й московський патріархат тут як тут....
    Так коли пан Автор був щирий? Тоді або зараз?

    ОтветитьУдалить