Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 24 ноября 2021 г.

"ПОЛКОВНИКУ НИКТО НЕ ПИШЕТ"...

 

«Полковнику никто не пишет»(с). Насувається зима. Ситуація з мігрантами у Білорусі зависнула. Розрахунок «Бацьки» на те, що Євросоюз почне з ним переговори щодо долі мігрантів й таким чином визнає його легітимним президентом Білорусі провалився. Європейці свою позицію підкреслили чітко й зрозуміло.


Єдиний політик, хто контактував з Лукашенком, це виконувачка обов’язків канцлера Ангела Меркель, яка двічі розмовляла з ним телефоном. У відповідь на критику цих дій з боку ЄС та всередині країни, влада ФРН заявила, що єдиною метою контактів є поліпшення важкої гуманітарної ситуації у Білорусі,  але телефонні дзвінки не були «актом легітимації» Лукашенка.

А мігранти просять їстоньки й питоньки. На їхнє утримування потрібні кошти й чималі. Почалися хвороби. Коронавірус та пневмонія косять їхні лави. Лише за один день із логістичного центру «Брузги» на білорусько-польському кордоні до лікарень у місті Гродно доставили близько сотні пацієнтів. Євросоюз виділив 700 тисяч євро на гуманітарну допомогу, але це більше красивий жест для всього світу, бо ця сума лише крапля в морі.

Словом, не лише репутаційні але й величезні матеріальні та фінансові втрати несе режим Лукашенка. Його прохання до Німеччини прийняти 2 тисячі мігрантів залишилися без відповіді. Цивілізований світ добре розуміє, що доля мігрантів залежить від уряду тієї країни, на території якої вони перебувають. Їм або треба надавати статус біженців, або дозвіл на проживання, або видворяти на батьківщину. За державний кошт.

Цікавий ще один момент, який лоскоче «Бацьку». Якщо мігранти не мають дозволу на в’їзд до Білорусі, то він, як уже сказано вище, має вивезти їх у країни, звідки вони прибули й відкрити кримінальні справи щодо незаконного перетину кордону. Тут – як у тому анекдоті – у процесі слідства не вийти на самого себе і на свого друга Путіна. Уже ні для кого не таємниця, що саме з Кремля організовувалася ця «мігрантська вівйна» проти ЄС, а Лукашенко лише слухняна лялька.

Якщо ж держава Білорусь, яка є членом ООН та підписала купу різноманітних конвенцій і угод, комусь з мігрантів надала дозвіл щодо перебування на своїй території – спробуй тепер їх відправити на батьківщину. Біди не обрешся із судовими позовами. До речі, злі язики стверджують, що з мігрантів ще й гроші взяли за «доправку у Євросоюз» - небагато, десь по три тисячі доларів.

Кілька днів тому офіційна Варшава заявила, що готова фінансувати відправку мігрантів до країн, громадянами яких вони є. Але знову ж таки, офіційної заяви уряду Білорусі не було, була заява через засоби масової інформації й кошти ці отримає не Білорусь, а країни, з яких походять мігранти.

Нелегка доля чекає на Лукашенко. А усе починалося з бажання за будь-яку ціну утримати владу й сфальсифікованих виборів. Тепер «полковнику никто не пишет» крім Путіна, який його так «підставив».

Володимир Володимирович у будь-який момент покаже «чисті руки» й заявить, що він тут ні до чого. Мігранти вже швидше рано, ніж пізно, повернуться додому. А розгрібати наслідки цієї «гібридної війни» проти ЄС буде Олександр Григорович. Така ось ціна угоди з дияволом.

До слова, Лукашенко вже так припекло, що він намагається піти з повинною. Нещодавно у спеціальному інтерв’ю ВВС (Григорич тепер зі світом лише через ЗМІ спілкується) він зробив зізнання:

«Я думаю, що це цілком можливо. Ми – слов’яни. У нас є серця. Наші війська знають, що мігранти їдуть до Німеччини».

Не у великому доброму серці «Бацьки» справа, звісно. І усім добре зрозуміло, що без дозволу диктатора у Білорусі нічого не робиться, а особливо в силових структурах. Це він просто робить гарну міну й намагається виплутатися у халепу, до якої вскочив, обслуговуючи інтереси Москви. І розумні люди мораль усього цього мають усвідомлювати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий