Общее·количество·просмотров·страницы

суббота, 21 сентября 2019 г.

ЧЕКАЄМО НА ВЕЛИКУ ВІЙНУ?


Чи буде велика війна? Чи рушить Путін танкові колони на Маріуполь, Дніпро, Харків, Київ? Досі дехто з українців боїться цього дня й радісно голосує обома руками за тих, хто під мирними ініціативами просовує ідею прихованої капітуляції.


Маю вас заспокоїти: війни не буде. Тому багато причин. Назву основні.

1. Фактор газогонів. В разі великої війни Росія втратить транзит газу до Європи українською ГТС. Газогони в обхід України (навіть якщо добудують багатостраждальний «Північний потік-2») не врятують, бо для транзиту важливі й українські підземні газосховища.
Без транзиту газу економіка Росії колапсує за лічені місяці. Це при всьому тому, що війна річ дуже дорога. Один бойовий виліт фронтового бомбардувальника Су-24 коштує до 40 тисяч доларів, один танковий постріл – 200 доларів, а доба «роботи» самого танка – 5 тисяч. Але це лише верхівка айсбергу.

2. Фактор Євросоюзу. Як продовження питання газопостачання. Припинення прокачки російського газу на Європу без варіантів обвалить і тамтешню економіку. Катастрофи, як у Росії, звісно, не буде, але наслідки будуть важкими.
Відтак, ЄС зробить все, аби війну зупинити. А там один варіант: найжорстокіші економічні санкції аж до ембарго та конфіскації усіх російських активів. А левова частка російських золотовалютних резервів знаходиться за межами Росії, в тому числі в Європі.

3. Фактор ООН. Ця організація, звичайно, дуже аморфна, але. Але в разі початку відкритої війни або збройної агресії здатна реагувати дуже швидко й жорстко. Спитайте Саддама Хусейна чим закінчилася для нього авантюра в Кувейті. До речі, багато в чому саме через це Путін не наважився дати наказ танковим колонам на вторгнення у березні-квітні 2014.

4. Фактор США. Тут навіть говорити нема про що. США  сплять і бачать такий варіант, бо він найкоротшим шляхом кінцевого вирішення «російської проблеми». До речі, там ще й Китай чекає, аби поділити шкуру убитого ведмедя між собою та американцями.

5. Внутрішній фактор. «Невеличка переможна війна» звичний метод підняття рейтингу фюрера, проте Україна не Грузія і навіть не Чечня. Тут кількість втрат рахуватиметься на десятки тисяч. Звичайно, «бабы еще нарожают» - не в цьому суть. Суть в тому, що тим самим бабам треба платити за кожного убитого синочка – інакше баби не лише «рожать» відмовляться – баби порвуть спочатку місцеву владу, а потім і фюрера. «Русский бунт, бессмысленный и беспощадный». А тікати нема куди, бо – фактор ООН, яка видасть мандат на арешт.

Коротше кажучи, не чекайте, не буде великої війни. Вона означатиме кінець Російської Федерації як держави і персонально Путіна, Шойгу, Матвієнко, Бортнікова…

Та і навіщо вона? Стратегія «гібридної війни» цілком себе виправдала. Уявімо, що з боку Білорусі на Житомирщину зайшли кільканадцять груп російських ССО, підсилених «добровольцями» Гіркіна. Що буде? Правильно: виникне Житомирська народна республіка. Хтось сумнівається, що у Новограді-Волинському, Коростені, Малині й самому Житомирі знайдеться достатня кількість зрадників, готових за триста доларів, три пляшки російської горілки і почесну грамоту піти в поліцаї?

Ось де небезпека, яка подвоюється слабкістю і некомпетентністю нинішньої української влади. Чи хтось серйозно вважає, що оті усі «слуги» з числа фотографів, аніматорів та посередніх журналістів здатні на вирішення проблем такого рівня? А ви склад РНБО бачили?

Власне, те, що зараз намагається робити Кремль – це теж один з різновидів «гібридної війни». Поки що ці дії спрямовано не на створення «народних республік». Це буле потім. Зараз Кремль максимально активізує зусилля на послаблення центральної влади в Україні. На її кінцеву дискредитацію (хоча вона сама не без успіху це робить), створення ситуації протистояння за схемою «всі проти всіх».

А потім знову настане час хлопців Гіркіна та місцевих зрадників. І це може статися швидше, ніж хтось собі уявляє...


А тепер самореклама. Лише 30 грн коштують електронні книги автора, які можна придбати, перейшовши за зазначеним нижче посиланням. Книги, які розкривають найпотаємніші сторінки нашої історії та розвінчують найбільші історичні міфи: http://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Якщо вам до вподоби паперові книжки та ще й з автографом – вам сюди:http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html


Комментариев нет:

Отправить комментарий