Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 5 сентября 2019 г.

НАЙБІЛЬША ТАЄМНИЦЯ УКРАЇНИ


Знаєте, де найбільша таємниця України? Чому за Київ протягом тисячоліття йде постійна боротьба?
А ще - чому на верхівці посоху Вселенського патріарха - Тризуб...


 Ні для кого не таємниця, що Папа Римський – самозванець. Він сам себе Папою призначив, головним у христянському світі.

Він обґрунтовує свою владу наступництвом апостола Петра, що прийняв у Римі мученицьку смерть, хоча у Новому Заповіті сказано лише про перебування Петра в Антіохії. Про Рим папи наказали вигадати міф уже коли були папами.

І Вселенський патріарх самопроголошений. Навіть не так. Його Вселенським у V сторіччі зробив імператор. У 476 році скінчилася історія Західної Римської імперії – залишилася лише Східна із столицею в Константинополі. І от саме у ці роки вперше патріарха Константинопольського почали іменувати Вселенським – тут чиста політика – головний в Церкві має перебувати в столиці.

А що ж Київ? А Церкву в Києві створено апостолом Андрієм. Не лише створено, але й очолено – Андрій перебував там, де пізніше постане Київ, протягом 9-10 років; тут він залишив учнів і свій наперсний хрест – священну інсингнію, яку дарують незалежній Церкві.

І лише повернувшись із Києва до Константинополя, ап. Андрій висвячує першого константинопольського єпископа. До того тут навіть єпископа не було!

Усе це було відомо князям київським Рюриковичам. Саме тому вони будували в Києві навіть не Новий Рим (як імператори візантійські), а – беріть вище – Новий Єрусалим.

Ідеєю Нового (або Небесного) Єрусалиму було пронизано політику Русі Х-ХІІ сторіччя. Київські князі прагнули піднести Київ як головний центр християнського світу, всупереч Риму і Константинополю.

У XVII сторіччі (що цікаво, саме після візиту до Києва патріарха Єрусалимського) «Київська» ідея (Новий або Небесний Єрусалим) отримує нового поштовху. Цю історіософську ідею розвивали такі потужні філософи, як Феофан Прокопович, Петро Могила, Йов Борецький та інші.

Аби приховати претензії Києва на спадок від Єрусалиму, греки й вигадали міф про дику язичницьку Русь, яка сподобилася хрещення самі від Константинополя лише 988 року, практичною останньою в Європі.

І Риму цей міф вигідний – він лише сперечається щодо хрещення й наполягає, що то він приніс християнство до Києва. Ну, а Москва, зазіхаючи на землі колишньої Візантії, створила свій міф про «Третій Рим».

Найбільша таємниця Києва: він має всі права на престол Вселенського патріарха. Бо Церква від Андрія¸ першого учня Христа.

Чому на посоху Вселенського патріарха Тризуб; чи були руси й Рюриковичі варягами; якої віри; чому воювали з болгарами, булгарами, ромеями, хозарами, штурмували Дербент та їздили з посольством до далекого Хорезму; було хрещення Володимира та Русі 988 року чи це величезна містифікація і зрештою – за що і хто отруїв Володимира Великого?

Про все це в книзі Павла Правого «ВОЛОДИМИР. ХРЕЩЕННЯ БРЕХНЕЮ».

Цю та інші паперові книги автора можна придбати тут: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

Електронні версії тут: http://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий