Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 17 декабря 2019 г.

ПРО ЖЕГЛОВА, "ПРИПУЩЕННЯ" ТА ДЕВ'ЯТУ ЛІТЕРУ УКРАЇНСЬКОЇ АБЕТКИ


А давайте про Єжова, принципи Гліба Жеглова та наївність Володі Шарапова поговоримо. І про те, чому Аль Капоне все ніяк "посадити" не могли, а у нас слава Богу, процес пішов...


Хтось «справу Шеремета» порівнює з 1937 роком. Мовляв, хлопці Авакова діють як діяли хлопці Колі Єжова, з якого комуністи у славетних 80-х зробили офірного цапа, мовляв, то все він «перевищував повноваження», а Сталін нічого не знав. А коли взнав, то покарав. І «єжовщиною» всю ту м`ясорубку назвали.

Але зараз навіть не «єжовщина». Зовсім не «єжовщина»...
Це я навіть не знаю, як назвати.
Хлопці Єжова діяли за законом... Гарним, поганим - але за діючим не той момент законом. Вони ЗАРЕШТОВУВАЛИ ПІДОЗРЮВАНИХ.
Вони ВИСУВАЛИ ОБВИНУВАЧЕННЯ.
А потім вибивали зізнання, да. Але з підозрюваних.

А у справі Шеремета, виявляється немає ні обвинувачуваних, ні заарештованих. І підозрюваних немає. Підозру оголосили, але підозрюваних немає. Так речник МВС Артем Шевченко і заявив, цитата:

«Все, що написано в підозрі від першої до останньої літери по юридичній силі, є ПРИПУЩЕННЯМ. Можливо, вони підтвердяться в слідстві, а можливо ні. Підозра може бути змінена, доповнена, відмінена.
Можливо, це була ця жінка, а можливо й ні. Хай слідство закінчиться, коли справу будуть передавати до суду, якщо дійде до суду, там уже буде остаточна версія.
Вони НЕ ЗААРЕШТОВАНІ, вони ВЗЯТІ ПІД ВАРТУ, це первинний, вони можуть бути оскаржені. Це запобіжний захід всього на всього, це ж не вирок суду. У нас немає ще, справа не розслідувана, справа ще не пішла в суд. Слідство продовжується».

Тобто по факту поліцаї наші схопили перших ліпших людей, запроторили до буцегарні й оголосили: ми доказів не маємо, а маємо припущення. Але нехай сидять. Може тиждень, а може й рік. А там – суд покаже. Скаже суд, що ми даремно невинних тримали рік в камері – ми вибачимося. Нам це як два пальці намочити під краном – вибачитися. Це якщо взагалі до суду дійде. А може, через рік-два «про тихому» їх відпустимо.

Коротше, за логікою наших правоохоронців (слово ж яке – правоохоронець, тобто вони мають захищати верховенство права) КОЖНОГО громадянина України можна покласти пикою в асфальт, одягти на нього кайданки й сказати: «А у нас є припущення, що він батьківщину за бочку варення та кошик печення продав. Доказів не маємо, але припускаємо. Слідство покаже. Може й не він. Але хай посидить».

І тупий «електорат», який у житті десятка книжок не прочитав; який по телевізору такі само тупі серіали «ні про що» по типу «Сватів» дивиться, аплодує. «Електорат» уже забув яким величезним пшиком закінчилася спроба збацати справу про злочинне терористичне угрупування у 2015-му. Пригадуєте вибух гранати під Верховною Радою? А знаєте, скільки було заарештовано людей по цій справі? Знаєте скільки часу їх протримали в камерах перш ніж тихенько відпустити «за недостатністю доказів»?

Хоча що від нашого «електорату» взяти, якщо він виховувався на прикладі Висоцького в ролі начальника відділу по боротьбі з бандитизмом МУРу. Пригадуєте, як він запроторив невинну людину за грати, а потім, коли зрозумів помилку, продовжував її там тримати.
«Будет сидеть! Я сказал».

А чому? Він же невинуватий, уже й справжнього злодія встановлено. А щоб той злодій не насторожився. Для користі справи людину на нарах тримають. Скільки сидітиме? А поки Фокса не зловимо. Тиждень. Місяць…

У фільмі Жеглова показано героєм, який «за справедливість». А от книгу, братів Вайнерів, за якою знято фільм, більшість електорату не читала. Навіть назву не пригадає. А називається вона «Ера милосердя». Милосердя, розумієте, товариші «електорат»!

У книзі тій зовсім інакше образ Жеглова виписано. Жорстока, цинічна самозакохана скотиняка він по книзі. Яка задля своїх амбіцій переступить через будь-кого; для якої люди – це витратний матеріал. В США такого б щонайменше вигнали б з поліції. В СРСР і донині Жеглов є героєм. Здогадайтеся, кому це вигідно.

Георгій Вайнер пізніше писав:
«Хто читав цей роман, ті знають, що там дуже обережно и дуже акуратно, без всяких революційних криків написано, що чудова людина, видатний детектив Гліб Жеглов є по суті сталінськім катом. Для нього не існує цінності людського життя, свободи, переживань».

Як можуть ставитися до свободи, цінності людського життя люди, які виховувалися на брехливих радянських фільмах? Для яких треба «Посадити Порошенка, не важливо за що і не важливо чи він скоював злочини, але неодмінно посадити, бо я його ненавиджу».

Ви, громадяни «буратіни», виховані в найдволикішому, найбрехливішому і найжорстокішому суспільстві усіх часів народів. В жодному іншому стільки не говорили про «миролюбність» і не співали стільки військових пісень. Жодне інше суспільство не називало себе «прогресивним» і у той самий час не оголошувало усіх навколо себе ворогами. В жодному іншому суспільстві у телевізорі не говорили стільки про гуманізм, а в чергах – про «розстріляти», «повісити», «посадити», «вислати з країни».

Суспільство те називається «совок» і ви його «продукція». Жертви масового обдурення. Масового промивання мозку – через фільми про Гліба Жеглова і йому подібних. Ви й своїм дітям це передали. Вони у «совку» не жиди, але їм з генами передалося.
Тому неймовірно радієте: «Нарешті Зеленський почав саджати».

Вам абсолютно паралельно кого і чи є за що. Ви щасливі уже від самого факту. Ви й Порошенка ненавидите тому, що він прагнув діяти за законом, а не за принципом «Позвоню Баканову, хай займеться цим чортом…»

Неодноразово доводилося чути приблизно таке: усім же відомо, що він злодій. Немає доказів? Так підкиньте йому пістолет або наркотики й посадіть. Дивиться такий «буратіно» кіно про те, як в США ніяк не могли «посадити» Аль Капоне через брак доказів і нічого не розуміє: як так? Чому з ним так поводяться? Яка презумпція невинуватості? Яке верховенство права? Які права людини? Та пристрелити його з-за рогу й оголосити, що то бандитські «розбірки».

А потім той самий «електорат» питає, чому американці живуть так гарно, а у нас усе через дев’яту літеру абетки.

Милі мої «буратіни». Шановний «електорат». Ви розумієте, що ви наголосували? Ви розумієте, що зараз будується держава, в порівнянні з якою СРСР часів Сталіна та Третій Рейх Гітлера видадуться взірцями демократії та верховенства права?

Про брехливу людину кажуть: «бреше, мов Геббельс». Знайте, цей вираз вигадав не народ. Його вигадав радянський Агітпроп, аби відвернути увагу від ще брехливіших радянських «геббельсів». Хтось чув про товариша Щербакова, чиїм ім`ям було названо центральний парк Донецька? А про Алєксандрова, Суслова, Стукаліна? А чому? А знаєте, яке прізвисько мав Михайло Андрійович Суслов серед товаришів по партії? «Победоносцев Советского Союза».

Утім, мої освічені «буратіни», навряд чи вам відомо хто такий Побєдоносцев…

І коли вас через рік чи через п’ять потягнуть до камери, або повезуть до концтабору – не репетуйте і не плачте. Ви  на це цілком заслуговуєте. Пригадаєте потім мудрість напарника Жеглова – Володі Шарапова, та пізно буде.
«Если закон один раз подмять, потом другой, а потом им дырки в следствии затыкать, как нам с тобой будет угодно, то это уже не закон будет, а кистень».

Зараз вам нащадки Суслова і Щербакова наполегливо вкладають у голови просту думку: «саджати» за «припущеннями» будуть лише тих, хто вам не подобається. Вас – нема за що. Але знайте – у 30-ті роки минулого століття більшість заарештованиєх думала, що їх «нема за що» й писали листи на ім'я Сталіна з проханням «розібратися».


Вони вірили в те, що «розберуться» та відпустять навіть потрапивши на лісоповал.

Пригадуєте ще одне кіно періоду «Перебудови», - мерзенне і брехливе, завданням якого усі нелюдські злочини комуністичної системи перекласти на плечі однієї людини? Фільм називається «Холодне літо 53-го».

Там отакий от «буратіно» як ви – «англійський шпигун», колишній головний інженер великого підприємства, а нині «зек» на прізвисько «Копалич» (остання роль Папанова), коли йому повідомляють що Берія заарештований і викритий як ворог, з полегшенням повторює: «Берія – ворог… Ну, звичайно…»

Цьому «буратинові» стало зрозуміло тепер, хто винен у тому, що він, відтрубив на лісоповалі кілька років. Берія поганий. Берія ворог, який зробив так, що ні в чому не винуватий «Копалич» опинився серед справжніх «ворогів народу».

P.S. написав оце і думаю: більша частина того, про що я хотів сказати, для більшості «буратин»  зрозуміла так само, як матеріали ХІХ з'їзду Монгольської народно-революційної партії, видані монгольською кирилицею.
 Але принаймні я вас попередив.

1 комментарий:

  1. Я настільки вдячна Elegantloanfirm за те, що допомогла мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я настільки вдячний вам, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ОтветитьУдалить