Общее·количество·просмотров·страницы

понедельник, 11 мая 2020 г.

ХТО Ж ЗНАВ ЩО ТАК БУДЕ...

У цей день 6 років тому деякі мешканці Луганська із забитими «Русским миром» головами рвонули на референдум. Не всі. Десь 25%.


Одну свою знайому я просив, переконував, благав: не ходіть. А вона «Враг не в Москве, враг в Киеве... олигархи... Главное чтоб без Украины, а там посмотрим... Хуже не будет...»

Зараз і я, і вона не в Луганську. Я утік від «Русского мира» за Дніпро, а Ольга разом із донькою, онуком і зятем улітку того ж 2014-го виїхала до Липецька.

І от скажіть, ну, чому вона не могла зробити так без війни? Продати свою квартиру у Брянці і переїхати до такого милого «Русского мира»? Та хоч до того ж таки Липецька. Чому треба було влаштувати так, щоб до Луганська прийшли озброєні чеченці і козачки у плямистих штанях, а самій рвонути геть з того «раю»? Чому не залишитися будувати «народну республіку»?

Знаю. Знаю, що б вона сказала зараз при зустрічі.
«Та хто ж знав, що так буде? Ми ж хотіли як краще. Ніхто ж не думав, що так станеться».

І правда - вони не думали.
Як не думали їхні брати і сестри по розуму навесні і влітку минулого року. Вони зараз теж розводять руками: «Ми ж хотіли, як краще...»

Драма і трагедія України в тому, що таких повно не лише на Донбасі. Озирніться навколо. На цих стомлених війною і змарнілих від зубожіння. Я від них минулої весни чув практично такі саме слова, що й від Ольги: «Ворог не в Москві, ворог у Києві... олігархи... Головне, щоб без Порошенка, а там подивимося... Гірше не буде...»
Якщо Бог хоче покарати - віднімає розум...

P.S. Друзі, хто ще не в курсі. Закінчив свою крайню книгу, яка називається
«ТАЄМНА ІСТОРІЯ МОСКОВІЇ У ПОРТРЕТАХ ЇЇ ВОЛОДАРІВ»

Таку назву вона має, бо вмістила в себе багато із того, що російські історики намагаються будь-що приховати від загалу; про що ні пересічний росіянин, ні українець навіть не здогадуються.

Більш ніж 50% від мінімально потрібної суми на її видання акумульовано. Якщо у вас є бажання придбати її для своєї бібліотеки за пільговою передплатною ціною - якраз час це зробити. Тим самим ви ще й зможете допомогти книжці побачити світ.

Будемо також вдячні за будь-яку фінансову допомогу та/або поширення інформації про цей проект. За традицією, завдяки вашим пожертвам ми подаруємо частину накладу науковим та публічним бібліотекам, військовим частинам і шпиталям.
Деталі акції за посиланням: https://pavlopraviy.blogspot.com/2020/04/blog-post_2.html…

Комментариев нет:

Отправить комментарий