Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 22 мая 2020 г.

А ПОМНИШ?


Час від часу у соцмережах зустрічаються пости із заголовком «А помниш?»



Помню, як у 2014-15 роках активісти та звичайні люди влаштовували скандали в магазинах, які продавали російські товари. Як був токсичним код, що починався з 460. Пригадую наліпки «Товар із Росії» на цінниках. Пам’ятаю всеукраїнську акцію…

І куди усе це поділося? Чому зараз українці спокійно купують російську косметику, ікру червону, пиво, сигарети, побутову техніку, автомобілі, електроінструменти, черевики, книжки…

Гаразд, влада помінялася, яка знову дозволила «Сватів». Але де громадянська позиція? Бойкот не залежить від влади. 

Якби українці масово відмовилися від прослуховування радіо, котре транслює російський контент, причому низькопробний – редакції швидко б його прибрали. Бо низькі рейтинги б'ють по вартості та об'єму реклами. Якби українці десятою дорогою обходили магазини, котрі торгують пітерською косметикою, власники швиденько переглянули б асортимент. І хто заважає перформенсам та пікетам біля стін таких магазинів?

Але про що я? Якось непомітно пікети під «Сбербанком» змінилися атаками на магазини «Рошен», а далі й гаслом  «Ворог не у Кремлі...»

Мудрий український народ обрав стратегічний курс на «зустрітися посередині». На «сніданок на кордоні». На «там же теж люди». На «мир за всяку ціну»…

Уявіть 1943 рік і британців, котрі, «утомившись від війни», купують німецьке пиво, бритви, автомобілі та сосиски; італійські черевики, оливки та вино.

На жаль, «мудрий український народ» цілком заслужив те, що зараз відбувається, і те, що в нього лише попереду...

P.S.
А нам своє робити.
Ви можете поєднати корисне з приємним і допомогти здійсненню важливого проекту, отримавши до того ж цікаву книгу (автограф гарантується) для своєї бібліотеки:
«ТАЄМНА ІСТОРІЯ МОСКОВІЇ»

Наразі акумульовано близько 70% мінімально необхідних для її видання коштів. Передплативши (передзамовивши) за пільговою ціною цю книжку, ви таким чином частково профінансуєте її народження.

Також висловимо величезне слов’янське «дякую», у тому числі й на сторінках книги меценатам та спонсорам, котрі нададуть посильну фінансову допомогу. Завдяки цьому ми матимемо змогу частину накладу дарувати науковим та публічним бібліотекам, військовим частинам, шпиталям тощо.

Передплатна ціна книги - 180 грн.

Картка Привату 4149 4991 1119 3197

УВАГА! Обов`язково напишіть листа на ел. адресу urtab@ukr.net
з поміткою «Таємна історія». Повідомте свої ПІБ, номер телефону, місто та номер відділення нової пошти, на яку має прийти книжка.

Щиро ваш
ПАВЛО ПРАВИЙ (Бондаренко)

Комментариев нет:

Отправить комментарий