Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 20 мая 2020 г.

ПЕРШИЙ РІК ІДЕАЛЬНОГО ПРЕЗИДЕНТА


Рік при владі. 20% відпущеного історією часу минуло. Що там із досягненнями?


Як там корупція почувається? А економіка як? Чотири міністри охорони здоров`я змінилося, а де сама охорона? Два уряди. Голови обласних адміністрацій не встигають запам’ятати у якій шухляді стола чарка, а в якій пляшка лежать, як їх міняє черговий «спеціаліст». Менш ніж за рік два голови ОП. Монобільшості у парламенті більше немає. Зникла кудись теж менш ніж за рік.

Війна? За січень-квітень 2019 втрати загиблими на Донбасі склали 34 особи, за січень-квітень 2020 - 49 і припинити стріляти ніяк не виходить. І ситуацію на Донбасі Путін з Меркель без нас обговорюють.

На міжнародній арені - провал за провалом. У внутрішній політиці - скандал за скандалом. А знаєте чому? Бо він так і не зрозумів однієї простої істини: влада - це передусім важкі рішення і важкі компроміси. Не можна прагнути сподобатися усім. Не можна прагнути усім догодити. Не буває так.

Рік тому я знав, що із цього роя не вийде нічого. Не бува так, щоб дилетант без політичного досвіду отримав владу зміг перебудувати країну. Бо він веде за собою таких само дилетантів, а ті – ще гірших. Не можна спиратися лише на друзів та родичів. Бо вони ТЕЖ КРАДУТЬ. І вони ТЕЖ ДИЛЕТАНТИ.

Тому замість реальної роботи - прожект за прожектом. Уже забули про перенесення Офісу Президента; про будівництво нової столиці; про 40% зростання ВНП за 5 років; про мільйон робочих місць; про створення «платформи діалогу» з ЛНР-ДНР; про вибори в ОРДЛО восени 2020; про 4 мільярди доларів інвестицій щорічно в інфраструктуру. Зараз вигадують нові. Головне - пообіцяти. Електорат має жити надією, як колись сподівалися про скоре настання комунізму...

А тим часом країна стає усе більш некерованою, усе більш рихлою. Промислове виробництво падає уже 12 місяців поспіль. І курс долара знову суне вниз, добиваючи економіку. І доводиться переглядати бюджет, прийнятий лише 4 місяці тому. І у новому бюджеті дірка у 300 мільярдів. 

І не треба про те, що йому заважають і не дають. Усім заважають, без виключення. У будь-якій країні є бізнесові та політичні структури, що конкурують, і вони інтригуватимуть та просуватимуть власні інтереси – а ви як хотіли?

Те, що він слабкий правитель давно уже не потребує доказів - усе на поверхні. І тому він дуже гарний президент. Навіть не так - ІДЕАЛЬНИЙ президент - для тих, хто розкрадає країну. Саме слабких правителів прагнуть чиновники та олігархи – у слабкого правителя влада утікає, мов вода поміж пальцями. Утікає до інших людей. І ті інші будують власні князівства та набивають кишені. Вони можуть довести її й до розпаду, їм аби гроші. Багамські і Канарські острови здатні прийняти їх усіх, але біда в тому, що пересічним українцям там місця немає.

І не треба про те, що він хоче, але не може. Щиро вірю, що хоче. Я теж дуже б хотів очолити київське «Динамо» й виграти Лігу чемпіонів. Але я пересічний уболівальник. Я можу сидіти з пивом на дивані й обзивати різними негарними словами футболістів за їхню гру. Проте я нізащо б не взявся за тренерську роботу. Бо не маю ні досвіду, ні знань. Я дилетант.

Знаєте, як називають того, кому не дають?
А того, хто хоче, але не може?

Рік пройшов...

Післянаписаного.
А нам своє робити. Відтак нагадую, друзі, що продовжується підготовка до видання моєї крайньої книги
«ТАЄМНА ІСТОРІЯ МОСКОВІЇ»
Запрошую бути співавторами цього дуже потрібного проекту. Для цього треба лише передплатити (передзамовити) книгу за пільговою ціною й ви тим самим допоможете профінансувати її видання.

Також не завадить будь-яка фінансова підтримка.
Велике слов`янське «дякую», котрого наш північний сусід чомусь у своєму лексиконі не має, чекає на меценатів і спонсорів, у тому числі на сторінці книги + примірник з автографом.
Завдяки вашій допомозі книга безкоштовно потрапить до наукових та публічних бібліотек, військових частин, шпиталів тощо.

Передплатна ціна книги - 180 грн.

Картка Привату 4149 4991 1119 3197

УВАГА! Обов`язково напишіть листа на ел. адресу urtab@ukr.net
з поміткою «Таємна історія». Повідомте свої ПІБ, номер телефону, місто та номер відділення нової пошти, на яку має прийти книжка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий