Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 10 апреля 2020 г.

ПРО "ШАРІКОВИХ", ЮРІЇВ ДЕНЬ ТА "ЛІВАНСЬКУ ВІЙНУ


Важливо. Ви лише уявіть, що вони роблять з нашими дітьми. На що їх перетворюють. Тим, хто затівав цю ганьбу під назвою «Всеукраїнська школа онлайн» за часів Йосипа Віссаріоновича позасудова Трійка давно уже впаяла б суворий, але у цьому випадку - справедливий вирок.




Телевізійний урок географії, на якому Атлантичний океан омивав береги Австралії бачили? Індійський, треба думати, омиває натомість береги Гренландії.

А як викладачка математики з 30,2 віднімає 2,2 і отримує 18?


Але моє улюблене - це урок з історії про Івана Грозного. Від того уроку, що його вела сексуальна молоденька вчителька в окулярах (так і хочеться пожартувати про «німецькі фільми», але утримаюся), на око - нещодавня випускниця вишу, - волосся дибки стає. Там таке...

За межами Московії Івана ІV Васильовича називали «Жахливим». Такий само жахливий урок про нього.

Виявляється, батько Івана Грозного помер 33 року (1.30 хвилина відео). Мене у школі, а потім на істфаці вчили, що 33 року було розіп`ято Ісуса Христа. А Василій ІІІ помер 1533 року. А ще мене на істфаці вчили, що на уроках дітям історичні дати треба правильно давати. Це не дрібниця, це те, із чого складається професіоналізм вчителя. Бо діти сприймають числа буквально.

Шокує заява про те, що до малолітнього Івана (цитата): «...приставляють регента. Це була Олена - мати Івана Грозного і дружина Василія ІІІ» - кінець цитати (1.45 відео).
Оце вже чистої води брехня.

Ця «суперпроФФесійна» вчителька очевидно ніколи не чула про знамениту «Семибоярщину» - опікунську раду, що її сформував перед смертю Василій ІІІ. І у тій раді місця Олені Глинській не було. А регентшею її не «приставив» хтось невідомий. Регентшею офіційно вона взагалі не була. Вона просто захопила владу у результаті перевороту.

І да - не помирала Олена (чому б прізвище не називати при цьому) у 38 році. Вона померла 1538 року. Це я вам як дипломований вчитель історії кажу. І «боярське правління» (2.15 відео) було не «так званим» - це абсолютно наукове, прийняте в історіографії визначення періоду, котрий горе-вчителька датує 38-47 роками (насправді 1537-1547 рр).

А на (2.35) вона обізвала малолітнього Івана «майбутнім царевичем». Думав, почулося. Перемотав. Вона дійсно розповідає, що у ті роки Іван був царевичем, але МАЙБУТНІМ. А ким він був у 1537-му? Царівною? Відомо, що Іван Жахливий був бісексуалом і мав кількох коханців, але то було набагато пізніше. І у стосунках з Олексієм Басмановим він займав активну позицію.

І яка нафіг «Росія» у ХVІ столітті, не скажете (4.30) та далі?

           А введення Юріївого дня Іваном Грозним - це вааащє... Нагадаю шановній пані вчительці, котра клепає таку жесть, що Юріїв день було введено ще Судебником 1497 року за часів діда Івана Грозного. 


Молода, сексуальна, проте абсолютно неграмотна вчителька щиро вважає, що Юріїв день - це було для селян добре. Мовляв, раніше вони були кріпаками і не могли піти від поміщика, а тепер у них з`явився один день на рік, коли вони могли це зробити. Насправді все навпаки - раніше вони могли у будь-який момент знятися, в тепер лише в один - єдиний день. Так що для селян це було не надто гарно - скажемо так.
           
А Іван Грозний ЗАБОРОНИВ відхід селян у Юріїв день - це знаменитий указ про «Заповітні літа» від 1581 року.


І чому вона упевнена, що Судебник Івана ІV складався із 99 «пунктів», коли він містив 100 глав? Собор, на якому його було прийнято, через те «Стоглавим» і називається. Остання, сота глава стосувалася суду з удільними князями.

Ну і «вишенька на торті». Ота «Ліванська війна» (6.40). Цитата: «Крім цього, в цей період, в 58 році Цар Іван Грозний починає так звану Ліванську війну. Це була війна з Ліванським орденом». 

Бачите, це не обмовка, бо вона ще й уточнює - саме з «Ліванським» і ніяким іншим орденом воював цар-батюшка.
Людина Лівонію з Ліваном трохи переплутала. Буває. Як у поганого лікаря-саліста, котрий за сало вивчився й плутає геморой з гайморитом. Назви схожі - та кінці різні. Так і тут: Прибалтика та Середземноморське узбережжя Малої Азії - вони ж поряд.

Мені здається, ніжки у цього «ляпа» ростуть з дуже простого місця: вона читає свій «урок» із суфлера, зір не дуже, от літеру в середині слова й недогледіла. «О» на «а» схожі.
Тоді виникає питання: хто оті всі нісенітниці для цієї «вчительки» писав і у суфлер вставляв?

А манера викладення? Оте монотонне буботіння хіба це для дітей? Ані актуалізації, ані опори на дати, ані уваги на терміни. А часто й неправильне їх трактування. Шановні, «Обрана тисяча» - це не найкращі воїни, які складали особисту охорону Івана Грозного, як щиро вважає ця горе-вчителька. Це нова суспільна верства, започаткована царем. «Служилі люди московського списку – чули такий термін? Не лише військові, але й адміністративні посади вони займали. Це - ДВОРЯНСТВО.

Мене тєрзають смутні сомнєнія: чому вести урок історії на всю країну і ганьбити країну на увесь світ поставили юну дівчину? Хто вона? Вчителька вищої категорії з тридцятирічним педагогічним стажем? Професор з методики викладання історії у школі? А, може, в гонорарах справа і вона «чиясь»?

Якщо хтось ще хоче пошукати «ляпи» та «безграмотності» у тому «уроці» - нижче є посилання. Там їх неміряно. Я ж тільки хочу порадити пані Гресь припинити їх захищати. Це не від «утоми» і не від «стресу», як вона вважає.

Ця ганьба - від феєричного рівня професійності починаючи з міністра й закінчуючи вчителями, котрих підібрано для уроків, що їх використовують ПРОТИ наших дітей.
Ви уявіть, що наслухавшись «одкровень» про те, що таке «Обрана тисяча», ваша дитина піде ЗНО здавати...
Я інакше як злочином оце все назвати не можу.
ВОНИ РОБЛЯТЬ З НАШИХ ДІТЕЙ «ШАРІКОВИХ»!
Вони  самі є «шаріковими».

Пані та панове вчителі історії та шановна професура! Може, дасте свою оцінку цій ганьбі? Феєричний виступ ось тут:

P.S.
До речі. Якщо хочете дізнатися багато цікавого про Івана Жахливого, його батька, діда та інших правителів Московії.
Зараз готується до видання моя книга, що розрахована на широке коло читачів
"ТАЄМНА ІСТОРІЯ МОСКОВІЇ у портретах її володарів"
І повірте, про "Ліванську війну" там немає жодного слова...

Деталі по передплаті дивіться тут: Деталі за посиланням: 



2 комментария: