Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 15 апреля 2020 г.

ПРО "ТИТАНІК", НОЄВ КОВЧЕГ ТА ПРОФЕСІЙНІСТЬ


15 квітня 1912 року о 2.19 затонув найбільший лайнер світу «Титанік». Загинуло 1517 осіб.


У соцмережах часто можна зустріти вислів американського гумориста Дейва Беррі
«Не бійтеся робити те, що не вмієте. Пам'ятайте, ковчег побудував аматор, - професіонали побудували Титанік».
Так от: «Титанік» ні в чому не винен і ті, хто його будували - теж. Вони передбачили все, окрім людської дурості.

Вони не могли передбачити, що дурень у погоні за рекордом пожене корабель крізь ніч на максимальній швидкості, проігнорувавши попередження про айсберги та крижані поля.
Що корабель у складних льодових умовах вестиме шостий(!) помічник капітана, а сам він солодко спатиме у своїй розкішній каюті;
Що буде проігноровано обов`язкове тренування зі спуску шлюпок;
Що радисти забудуть про свої обов`язки і не передадуть на мостик радіограму з попередженням про айсберг, яку передали з іншого судна;
Що матроса, який спостерігав із «воронячого гнізда» на верхівці щогли за морем, забудуть забезпечити біноклем і він помітить айсберг надто пізно.

Сумнівну «мудрість» американського коміка люблять постити прихильники коміка українського. Бо думати не привчені. Бо плутають причинно-наслідкові зв`язки.

Вони плутають міфічного Ноя, котрий побудував міфічного ковчега з реальним конструктором реального «Титаніка» Томасом Ендрюсом так само, як плутають міфічного Голобородька з реальним Зеленським.

У капітана «Титаніка» Едварда Сміта принаймні вистачило мужності піти на дно разом із своїм судном. Зараз український «Титанік» приймає воду у пробиті трюми так само, як приймав воду «Титанік» через шість гігантських пробоїн по правому борту. Але чи вистачить у капітана українського корабля залишитися на його мостику до кінця?

P.S.
...і поки продовжується цей безжальний і безглуздий у своїх масштабах карантин - є час і можливість почитати цікаву книгу. Пропоную електронні версії своїх історичних розслідувань.
Про те, що приховують від нас професійні історики і чому вони це роблять. Про найпотаємніші сторінки минувшини українського народу. Справжні історичні детективи про таємні змови й заколоти; про фальшивих героїв, справжні подвиги та оббреханих лицарів. Про те, як Кремль фальсифікував минуле нашого народу та історію власної держави...
Замовити ці книжки можна тут: https://pavlopraviy.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

Ну, а якщо Вас не страшить розкручений, мов Зеленський у 2019-му коронавірус, і ви не боїтеся відвідати Нову пошту - класичні паперові книги (автограф гарантується) можна замовити - попередньо ознайомившись з коротенькими анотаціями - тут:  http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий