Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 1 апреля 2020 г.

ЗОЛОТО ПОЛУБОТКА НАРЕШТІ ПОВЕРНЕТЬСЯ, АЛЕ НЕ ТАК, ЯК МРІЯЛИ УКРАЇНЦІ


Нарешті золото Павла Полуботка таки повернеться в Україну, щоправда безпосередньо на руки українці його не отримають.



Незважаючи на складну схему повернення скарбу, у найближчому майбутньому кожен українець стане хоч і не надто багатим, але цілком забезпеченим за європейськими мірками. Про це повідомляє британська інформаційна служба OBS.

Вирішальну роль у долі золота Павла Полуботка зіграв коронавірус. Коли до лікарні міста Велінгтон (Нова Зеландія) було доставлено 72-річного Джона Нободі з підозрою на коронавірус, він навіть не підозрював, що є прямим нащадком знаменитого українського гетьмана. 

Це з’ясувалося у процесі лікування, коли було взято аналіз ДНК хворого. Згідно із давніми умовами повернення золота Полуботка, відомості про ДНК Полуботка внесено в усі бази даних медичних структур країн Британської співдружності, адже отримати вклад у британський банк, який колись зробив гетьман, може лише його прямий нащадок.

Джон Нободі заявив:
«Я пишаюся тим, що виявився далеким правнуком такої визначної особи й частково належу до великої української нації, котра сторіччями боролася за свою незалежність».

Проте повертатися в Україну нащадок Павла Полуботка не збирається.
«Моя батьківщина все ж таки Нова Зеландія, тут поховано моїх батьків і мою дружину, - пояснив він. – Але до України все ж приїду у гості, коли скінчиться епідемія коронавірусу».
Новина про усунення остаточної перешкоди для виплати Великою Британією старого боргу за вкладом Павла Полуботка не надто афішується у пресі та ділових колах, адже й без того через пандемію коронавірусу Лондонська фондова біржа зазнала значного обвалу котирувань. Новина такого масштабу здатна обвалити увесь світовий ринок акцій, адже борг Великої Британії перед Україною гігантський.

Як відомо, 1723 року, перед своїм арештом, Павло Полуботок передав на зберігання Англійському банку 200 тисяч червонців під 2,5% з умовою, що 80% вкладу отримає Україна (але тільки після здобуття незалежності), а 20% належить його прямим нащадкам.

Наразі з урахуванням процентів за вкладом, кожному українцю належить близько 37 кілограмів у золотому еквіваленті. Ці кошти виплачуватиме не лише Англія, але й усі крани Британської співдружності: Австралія, Канада, Нова Зеландія, ПАР тощо.

Це не значить, що кожен українець отримає такі кошти бо така колосальна сума розорила б практично усі країни Співдружності. Як зазначила представниця британського казначейства Паула Гред, за розробленим алгоритмом кожен громадянин України, а також українці діаспори, котрі можуть довести своє походження, отримають пожиттєву ренту у 3 тисячі фунтів на місяць, а також одноразову виплату у сумі 7 тисяч фунтів. Рента передається у спадок.

Держава Україна також має отримати частину коштів: щороку до державного бюджету перераховуватиметься від 10 до 12 мільярдів фунтів стерлінгів. Україна також отримає свою частку у найбільших компаніях та банках Співдружності.

На питання коли відбудеться перший транш, Паула Гред зазначила, що наразі проходять інтенсивні консультації між Лондоном та іншими країнами Британської співдружності, а також представниками України, прізвища яких вона відмовилася назвати. Термін запровадження виплат пані Гред визначила приблизно у 2-3 роки.

Нащадок Полуботка також розповів, на що витратить колосальні кошти, які йому належать за угодою:

«Тут, у лікарні, я багато вивчав Україну. На жаль, в її складній історії мені розібратися дуже складно – надто багато у вас зрад. Але я зрозумів, що одним із найбільших символів України є київське «Динамо». На жаль, через бездарне керівництво останнім часом воно перебуває у кризі. Я хочу викупити «Динамо» у панів Суркіса та Кравчука, придбати найкращих у світі гравців, аби «Динамо» конкурували з «Барселоною», «Реалом», «Манчестер Сіті» та іншими найсильнішими клубами планети», - сказав Джон Нободі.

І це йому цілком до снаги. Адже на відміну від решти українців, його частку має бути виплачено сповна й це зробить його одним з найбагатших людей планети.

P.S. І поки продовжується цей безжальний і безглуздий у своїх масштабах карантин - є час і можливість почитати цікаву книгу. Пропоную електронні версії своїх історичних розслідувань.

Про те, що приховують від нас професійні історики і чому вони це роблять. Про найпотаємніші сторінки минувшини українського народу. Справжні історичні детективи про таємні змови й заколоти; про фальшивих героїв, справжні подвиги та оббреханих лицарів. Про те, як Кремль фальсифікував минуле нашого народу та історію власної держави...

Замовити ці книжки можна тут: 

Ну, а якщо Вас не страшить розкручений, мов Зеленський у 2019-му коронавірус, і ви не боїтеся відвідати Нову пошту - класичні паперові книги (автограф гарантується) можна замовити - попередньо ознайомившись з коротенькими анотаціями - тут:


4 комментария: